Salutari,
Va scriu in speranta unui sfat (sau mai multe) pentru un hobby ...adica un blog cu continut de gambling (pronosticuri, tutoriale, etc).
Problema mea vine dupa ce, acu' 1 an si ceva cand am inceput acest mic proiect, site-ul a inceput sa scada in google. La inceput (adica in primele 6 luni) totul a fost ok...am ajuns cu 2 din cuvintele principale pe prima pagina (ba chiar in primii 5) iar cu alt cuvant cheie insa foarte cautat si cu o concurenta mare, pana pe pagina 2 (locul 1) (deigur, acestea variau 1, 2 locurii). Pana atunci amf acut totul destul de normal...cateva directoare, caetva comenturi, cateva link-uri pe niste bloguri si articole (repet, cateva, intr-un timp destul de mare, zic eu). Am zis ca vreau sa ajung cu acele 2 cuvinte de pe prima pagina si cu cel de pe a doua pagina mai sus, in primele locuri. Am inceput sa cumpar link-uri si comenturi (si alte minuni binefacatoare) de pe seoclerk sau alte site-uri de genul. Desigur, nu am cumparat 5000 de comenturi sau linkuri...ci ceva mai soft...doar pana in cateva sute si diversificate. De vreo 4 luni am scazut drastic...cu acele cuvinte de pe prima pagina pana pe pagina 2 sau 3 iar cu acel cuvant de pe pagina 2 pana pe 4. Semne bune au venit in ultimele saptamani, mai urc 1, 2 poziti, dar foarte putin si foarte rar. Sincer nu as renunta la site, dar am vre-o sansa sa mai urc cu el? De penalizat nu sunt...articolele se indexeaza cam in cateva ore iar daca scriu ceva articol (dar care sa nu fie foarte "concurat", gen steaua- dinamo) sunt pe prima pagina, in primele 3 locuri. Am inceput sa mai cumpar ceva articole (in directoare de articole) de pe aici....acuma nu stiu cat de mult m-ar ajuta.
Ce imi recomandati sa fac? Mentionez ca nu am cunostinte avansate de Seo, webdesign sau altele (folosesc wordpress). Lucrez la el cand imi permite timpul....hobby (dar public in fiecare zi cate un articol, minim)

PS: scriu de la job...sper ca am fost destul de explicit si cursiv