Eu ma rotesc cu cel de pe locul 1 din cand in cand pentru "pariuri". Ce-i drept, mai mult el, dar eu sunt cel care a venit din spate, asa ca pe viitor poate voi fi eu mai mult. Site-ul e cel din semnatura.
Ei bine, are vreo 5 ani (4 la mine). A avut si-o problema (dezindexare din cauza unui hacking, dar a trecut mult de atunci). Cert e ca am gasit acolo unii care sunt si mai vechi (2003 parca e cel mai vechi) sau mai vorbim si de branduri mari (stanleybet, bwin si chiar pariori.ro care au in spate un ditamai trustul de presa, iar GSP.ro le dedica cate-o stire din 10). Dar nu m-am concentrat ce-i drept exclusiv pe cautarea asta (am inceput pe ea, e adevarat). Sunt si pentru pariuri sportive pe 5-6 de exemplu si pe altele pe care nu le mentionez acum aici. Pariuri/Pariuri Sportive iti pot spune ca sunt cautari de brand. Te vede lumea importanta (o casa noua de pariuri care vrea sa iti ofere o colaborare si asa mai departe), dar nu iti aduce trafic si nici castiguri direct. Pentru ca s-au nisat cautarile foarte tare. Eu de exemplu iau, in zilele cu meciuri multe (weekenk sau EL, CL, meciuri internationale, etc.), pana la 90% din trafic pe long tailuri (cu tot locul 1 sau 2 pentru "pariuri" si alte keyword-uri generale).
Ca sa-ti raspund si punctual, ai intrebat de locul 10. Cred ca-l atingi intr-un an chiar si prin metodele care le zici tu, fara investitii financiare, ci doar munca. Dar eu ma refer la top 10, adica locul 8-9-10. Urmaresc nisa de destula vreme si in fiecare an au fost new entry-uri spectaculoase, dar cu atat au ramas. Au intrat, au stat si au zburat. Unul chiar a intrat specutaculos pe locul 1 (nu din prima, evident) din cauza unui link building agresiv (acum vreo 2 ani), dar proprietarul in loc sa aduca continut a continuat sa aduca link-uri in aceeasi maniera. A sarit dupa cateva luni pe pagina 2-3 si de acolo n-a mai iesit.
Si pe pariuri si pe pariuri sportive ai cel putin 5 competitori al naibii de buni (cu toata lipsa de modestie, ma bag si pe mine acolo, macar al 5-lea), site-uri vechi de 5-8-9 ani, unele branduri serioase de care s-a scris si-n presa, la care s-a facut reclama la TV si asa mai departe (pentru Stanleybet cred ca exista de cel putin zece ori multe cautari dupa brand sau brand plus ceva decat dupa pariuri si pariuri sportive la un loc, ca idee). Asa ca, ai nevoie ca unul din ei sa pateasca ceva ca tu sa-l depasesti intr-un termen rezonabil (1-2 ani sa zicem).
Dar nu e o nisa in care sa ai neaparat castigurile raportate la trafic. Vorbim de affiliere. Ba chiar poti avea dezavantaj uneori, cand ai trafic mareEu generam la o casa de pariuri tot mai multi clienti de la o luna la alta, iar comisioanele pe care le faceam nu imi ajungeau sa finantez bonusurile noilor clienti, astfel ca eram tot pe minus, tot pe minus pentru luni buni de zile (e o casa populara de pariuri, care isi permite sa aiba conditii neatractive). In final, s-a echilibrat situatia, dar vroiam sa subliniez faptul ca, daca eu as fi generat tot un client nou, incasam in fiecare luna de acolo (acuma depinde si cat juca si cu conditia sa piarda). Cand le-am dat un mail sa-i intreb ce se intampla totusi, si mi-au explicat in detaliu i-am intrebat mai in gluma mai in serios ca ce-mi recomanda? Sa nu-i mai promovez?
@tymbark, depinde la ce te raportezi. Faptul ca sunt destul de putine link-uri, dar e o situatie pe care o intalnesti cam la toate sublinieaza ideea ca vorbim de o nisa spre care lumea se fereste sa puna link - > cu alte cuvinte vorbim de o nisa unde obtii destul de greu link-urile de valoare.

), site-uri vechi de 5-8-9 ani, unele branduri serioase de care s-a scris si-n presa, la care s-a facut reclama la TV si asa mai departe (pentru Stanleybet cred ca exista de cel putin zece ori multe cautari dupa brand sau brand plus ceva decat dupa pariuri si pariuri sportive la un loc, ca idee). Asa ca, ai nevoie ca unul din ei sa pateasca ceva ca tu sa-l depasesti intr-un termen rezonabil (1-2 ani sa zicem).
Răspunde cu citat