Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: In SERP unele articole directioneaza spre pagina principala

vasiauvi este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd March 2011
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit In SERP unele articole directioneaza spre pagina principala

Buna seara si bine v-am gasit pe acest forum.
    Pentru mine acest post e primul aici si de aceea sper sa nu incalc nicio regula.

Am o problema cu blogul meu si vreau sa va cer parerea. Pentru mine e greu sa caut o rezolvare a acestei probleme deoarece habar nu am CE sa caut.

De ceva vreme, de pe 20 februarie 2011, toate posturile/articolele scrise de la acea data apar in cautarile Google ca si pagina principala. Mai bine va arat:
    - daca scrii in google ro asta:
    Cod:
    Ești mai Bogat decât 75% din Populația Terrei! site:vasiauvi(punct)org
    rezultatul e acesta:
    Cod:
    1 Mar 2011 ... Ești mai Bogat decât 75% din Populația Terrei! la 20:57 0 comentarii. Dacă ai ajuns aici, pe această pagină de Internet, dacă te uiți la ...
    www vasiauvi(punct)org/ - În cache
    Acesta e un post indexat de Google dar si scris dupa 20 februarie 2011.

- daca scrii in google ro asta:
    Cod:
    Scripturi Greasemonkey în Google Chrome site:vasiauvi(punct)org
    rezultatul e acesta:

Cod:
    Scripturi Greasemonkey în Google Chrome | O chicat o perja'n glod!

5 Feb 2011 ... Blog personal despre Sibiu, despre Romania si unele chestii despre Linux si programe care-mi plac.
    www vasiauvi org/.../scripturi-greasemonkey-in-google-chrome html - În cache
    Diferenta, dupa cum puteti vedea, e faptul ca la primul ma directioneaza direct pe pagina principala si nu in articol asa cum se intampla in cel de-al doilea caz si cum ar fi fost normal.

Are cineva idee cum sau ce ar trebui sa caut pe Google ca sa-mi rezolva problema? Sau poate cineva sa ma ajute daca stie/banuieste ce se intampla?

Mentionez ca am adaugat site-ul pe webmaster tools.
    Mai mentionez ca pe 20 februarie am adaugat in <head> niste meta tag-uri de la Facebook pe care le-am sters ieri sau alaltaieri. Banuiesc ca de acolo vine toate problema dar nu stiu cum sa o rezolv, nu stiu ce are, nu stiu ce sa caut...

Multumesc si sper sa nu primesc injuraturi. Dupa cum vedeti nu am pus link spre prapaditul meu de blog. Totusi, rog daca poate cineva sa arunce un ochi peste sursa site-ului in special in <head> si sa-mi zica daca e ceva anormal.

Multumesc!

Madison este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    18th January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    137
    Putere Rep
    27

Implicit

Intr-adevar majoritatea posturilor (sau cate am verificat eu dupa 20 februarie) nu sunt indexate! Mie nu imi apar deloc. Dar sunt si exceptii, de exemplu "site:vasiauvi.org google si retele culinare" merge foarte bine si imi arata rezultatul corect. E posibil sa fie o problema de diacritice, combinata cu faptul ca ai aceeasi descriere pe toate posturile. Asteapta si parerea altor confrati optimizatori.
    Cat despre <head> cam multe chestii pe acolo Nu prea cunosc blogger, deci nu stiu sa iti zic ce este in plus sau degeaba. Si meta tagurile folosite pentru webmaster tools mi se par cam multe. Oricum, problema nu vine din head. E problema de indexare.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd March 2011
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

Madison
    Multumesc pentru raspuns si pentru faptul ca ti-ai rapit din timp ca sa te uiti peste codul site-ului.

Pe mine problema asta ma depaseste! Nu inteleg de ce pana pe 20 febr. mergea si de-atunci toate posturile inexate mi le vede ca un singur site si nu imi directioneaza direct spre articol.
    Un alt exemplu e daca scrii:
    Cod:
    ubuntu in windows xp site  "doua puncte" vasiauvi  p org
    o sa apara primul rezultat
    Cod:
    O chicat o perja'n glod!2 Mar 2011 ... Am mai spus-o și o mai spun Îmi place Ubuntu Linux! Dar cu toate acestea am lăsat și Windows XP-ul instalat pe laptop ...
    "blogul" - În cache
    Asta inseamna ca articolul a fost indexat, nu? Oare de ce imi face referire DOAR la domeniul org si nu direct la articol?

Daca scriu in google link-ul direct al ultimului articol (despre ubuntu...) nu-mi afiseaza nimic .

Madison
    Oare imi indexeaza articolul dar nu-mi indexeaza titlul fiecarui articol? oare se paote asa ceva?

Multumesc!

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Se pare ca am niste erori de Crawl 404 (Not found) si de-abea azi au aparut in webmaster tools.
    Am sa mai investighez...
    La "Linked From " imi apar 53 de pagini. Daca introduc una din aceste pagini in Google nu mi-o gaseste cu toate ca ea exista.

Deci, o sa mai caut o solutie pe sectiunea de Help de la webmaster tools.
    Oricum, daca cineva poate sa-mi ofere o posibila solutie o accept cu placere si ii multumesc!

Madison este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    18th January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    137
    Putere Rep
    27

Implicit

Intr-adevar, trebuie sa-ti dai seama ce s-a schimbat dupa 20 februarie, desi nu mi se pare o regula - ai articole scrise dupa aceasta data care au fost indexate, deci nu au fost afectate toate articolele.

Motivul pentru care vezi rezultatul mentionat cand scrii "site:vasiauvi.org ubuntu in windows xp" (eu prefer sa pun 'site:' inaintea expresiei) este ca google iti returneaza doar site-ul; si cum pe prima pagina a site-ului exista acele cuvinte, de aceea in description le vezi. Pentru postul indexat cu retele, daca dau cautarea asta "site:vasiauvi.org Google a dat spre folosire o nouă opțiune în motorul lor de căutare și anume Recipes" ca rezultate vad si site-ul(textul este pe prima pagina), dar si articolul. Corect?

Cum bine ti-ai dat seama, ultimul articol nu a fost indexat, ca ai scris in google link-ul si nu ti-a afisat nimic.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd March 2011
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Madison Vezi Post
    Intr-adevar, trebuie sa-ti dai seama ce s-a schimbat dupa 20 februarie, desi nu mi se pare o regula - ai articole scrise dupa aceasta data care au fost indexate, deci nu au fost afectate toate articolele.

Motivul pentru care vezi rezultatul mentionat cand scrii "site:vasiauvi.org ubuntu in windows xp" (eu prefer sa pun 'site:' inaintea expresiei) este ca google iti returneaza doar site-ul; si cum pe prima pagina a site-ului exista acele cuvinte, de aceea in description le vezi. Pentru postul indexat cu retele, daca dau cautarea asta "site:vasiauvi.org Google a dat spre folosire o nouă opțiune în motorul lor de căutare și anume Recipes" ca rezultate vad si site-ul(textul este pe prima pagina), dar si articolul. Corect?

Cum bine ti-ai dat seama, ultimul articol nu a fost indexat, ca ai scris in google link-ul si nu ti-a afisat nimic.
    Madison, multumesc mult pentru ajutor.
    Ai dreptate! Tot ce ai spus e corect!

Ceea ce urmeaza sa fac e sa incerc sa repar erorile din crawl.
    Daca nu o sa reusesc am sa mai revin aici cu o intrebare sau doua daca nu se supara cineva.

Multumesc!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Principala sursa de venit
    De Balazs Adi în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 29
    Ultimul Post: 20th February 2011, 12:26
  2. Linkuri catre pagina principala sau catre paginile secundare?
    De BGDU în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 6th February 2011, 19:20
  3. Multiple domenii de vanzare ! (unele premium)
    De edy12006 în forumul Domenii
    Ultimul Post: 26th December 2010, 14:20
  4. Cum scap de unele pagini indexate?
    De eugen în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Ultimul Post: 27th October 2007, 16:23
  5. Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 26th November 2006, 16:43

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •