Ma confrunt cu o problema de indexare a unui site. Este voba de un magazin virtual realizat pe platfoma X-Cart. Site-ul poate fi accesat aici. Site-ul a fost luat pagina cu pagina si i-au fost schimbate metatagurile / title care erau generate automat de un plugin. Forma canonica a linkurilor a ramas aceeasi. Am realizat un sitemap / trimis catre Google. Site-ul are 2-3 ani vechime. In momentul de fata in Webmaster tools imi sunt afisate 1500 de pagini indexate (din 2800). In realitate, la comanda site:, indexate imi apar mult mai putine.
Google pare ca vine, citeste pagina, elimina pagina veche din cache fara a inlocui cu vesiunea noua. O parte din pagini au fost reindexate insa numarul este in continuare foarte mic si pare a stagna. In ultima perioada am pus linkuri din mai multe locatii catre site, pentru a grabi indexarea insa nu am vazut schimbari in privinta aceasta.
Site-ul este hostat pe acelasi server cu un magazin virtual ce are cam aceleasi produse, cu 70-80% content similar (doua magazine ce vand aceleasi produse, detinute de acelasi owner). Site-ul celalalt are vechime mai mare si are mai multe pagini indexate.
In aceste conditii, de unde a aparut aceasta problema?
M-am gandit la mai multe posibile probleme. Cele mai susceptibile ar fi:
- site-ul are foarte multe linkuri pe fiecare din pagini (am mai mult de 100 de linkuri pe unele pagini) si e greu indexabil datorita acestui motiv;
- site-ul este considerat de google oarecum "afiliat" celuilalt, care are vechime si trust mai mare. Din acest motiv a hotarat sa il ignore;
Ceva idei ? Ce pot face ca sa il scot pe Google din amorteala ?

Răspunde cu citat