Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Linkuri canonice

ccraciun este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    82
    Putere Rep
    31

Implicit Linkuri canonice

Vad ca nu s-a discutat in mod direct despre asta asa ca incep eu discutia.
    Cele mai importante motoare de cautare au adoptat ceea ce se numeste "link-ul canonic". Mai multe detalii in articolul specify your canonical.

Asta e util bineinteles in cazul paginilor generate dinamic, mai ales in cazul scripturilor care va genereaza automat mai multe link-uri catre aceeasi pagina: in genul "?topic=1", "?topic=1.0", "?topic,1.0.html" etc.

Intrebarea e cat de util considerati ca este asta? Pe forumul pe care-l administrez eu, am unele pagini indexate cu "?topic=1.0" si altele cu "?topic=1", nu mai stiu exact din ce cauza... Acum am specificat ca link canonic varianta cu "?topic=1.0"; oare ce efect va avea pentru linkurile indexate altfel? Va fi un fel de redirect doar pentru PR-ul paginii respective sau mai rau am facut?

Marius Mailat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    16th November 2005
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.818
    Putere Rep
    41

Implicit

Poate te ajuta urmatoarele:

1. postul meu de acum o luna http://www.submitsuite.ro/blog/canon...tinut-duplicat
    2. declaratiile lui Matt Cutts legate de asta http://www.seohelpbook.com/video/mat...12cd34db5.html
    Directory Submitter - soft de inscriere in 4500 de directoare straine si 1025 romanesti
    Anunturi - soft de inscriere in 500 de siteuri de anunturi

horex este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    78
    Putere Rep
    0

Implicit

Daca am inteles bine, pe pagina principala nu tb pusa aceasta eticheta? Sau nu conteaza? Cred ca impactul va fi sa se reduca numarul paginilor indexate de catre motoarele de cautare. Adica daca am mai multe moduri de afisare a aceleasi pagini e clar. Acum poate ar fi bine ca nu as fi penalizat pt duplicate.

ccraciun este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    82
    Putere Rep
    31

Implicit

Pentru pagina principala e util sa folosesti un redirect 301 .htaccess, nu este necesar link-ul canonic. Cred ca se pastreaza in index doar linkurile casnonice iar restul sunt sterse, cel putin eu am observat o scadere a numarului de pagini indexate.
    Consultanta si externalizare servicii IT prin Suport IT

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    78
    Putere Rep
    0

Implicit numarul de pagini

Numarul de pagini indexate e vreun criteriu in algoritmul de cautare? E vreo chestie sa ai multe pagini indexate pe site? Din cate inteleg scade riscul sa fii penalizat pentru duplicate content dar in acelasi timp scade probabil si ratingul siteului

Eu unul am aplicat treaba asta pe www.clubromantic.ro. Acum nu stiu cat de bine.
    Ultima modificare făcută de horex; 27th April 2009 la 12:33.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    78
    Putere Rep
    0

Implicit

Revin cu niste intrebari mai clare.
    Eu pot accesa o pagina anume prin mai multe linkuri. Unele mai seo friendly, unele mai directe, si unele asa cum le vrea aplicatia. Problema e ca au fost indexate in toate formele si vreau sa le reduc la cele seo friendly. Acum pun tag de canonical pe toate paginile (adica pe toate trei versiunile) sau doar pe cele care nu au linkul de baza? Asta ma interesa. Momentan am pus sa apara tag canonical pe toate versiunile chiar daca se incarca pagina cu linkul corect. Au inceput sa scada si nr de pagini indexate. De la 52500 s-a ajuns la 48000 si scade. Asta in ideea ca am cam 15000-16000 de pagini unice.

mamulea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    19th December 2007
    Locaţie
    Pitesti, Romania
    Vârstă
    46
    Posturi
    235
    Putere Rep
    34

Implicit

Dupa ce am descoperit linkurile canonice, site-urile mele sunt mult mai bine indexate. Pentru cei care au site-uri pe wordpress, recomand pluginul Canonical URL's for WordPress (http://yoast.com/wordpress/canonical/). Adio duplicate content.

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de mamulea Vezi Post
    Dupa ce am descoperit linkurile canonice, site-urile mele sunt mult mai bine indexate. Pentru cei care au site-uri pe wordpress, recomand pluginul Canonical URL's for WordPress (http://yoast.com/wordpress/canonical/). Adio duplicate content.
    Sau daca au All in One Seo bifeaza optiunea respectiva si gata, au meta pt url-uri canonice.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Schimb linkuri, cumpar linkuri
    De beeuser în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 18th September 2008, 17:43
  2. Vand linkuri la pachet - 8 linkuri PR1-PR4
    De Consumatorul în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 29th June 2008, 03:52

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte