Am o nisa .com si gasesc destul de mult continut in engleza pe web.archive.org, e ok sa-l folosesc pe site, ca si continut nou/ fresh?
Ma refer in cazul domeniilor expirate sau continut dezindexat.
Am o nisa .com si gasesc destul de mult continut in engleza pe web.archive.org, e ok sa-l folosesc pe site, ca si continut nou/ fresh?
Ma refer in cazul domeniilor expirate sau continut dezindexat.
Continutul unui site expirat apartine celui care l-a scris (daca a fost siteul lui) sau celui care l-a cumparat (daca l-a luat de la un writer si l-a pus pe siteul lui). Chiar daca tu prinzi un domeniu expirat si il inregistrezi, nu poti folosi continutul vechi din archive, ca si cum ar fi al tau. Am auzit cazuri in care vechiul proprietar a cerut celor ce au folosit continutul din archive ca acesta sa fie sters, insa in cele mai multe cazuri nu zice nimeni nimic. Practic ai un risc pe care ti-l asumi sau nu, depinde si de calitatea siteului pe care il construiesti.
Intr-un caz fericit ti se cere stergerea continutului (vezi sa ai date de contact pe site), il stergi si dai redirect 301 spre ceva apropiat sau spre index/categorie. Daca copiezi din 10-20 de surse diferite (siteuri expirate), sansele sa ai probleme sunt mai mici, doar nu se gasesc toti sa te caute.
In cazul mai putin fericit probabil poti raspunde penal pentru folosirea continutului, daca i-a adus vreun prejudiciu vechiului administrator / writerului.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
Eu am practicat asta si nu am avut probleme. Verifica sa nu fie indexate, in primul rand.
In cele mai multe cazuri cel care a scris continutul nu poate dovedi ca-i al lui.
Cineva care a renuntat la un site, din pct meu de vedere, n-a pus deloc pret pe munca lui...deci probabil nu-l mai intereseaza. In plus sunt siteuri abandonate de ani buni, nu prea vad cum cineva mai cauta sa-ti bata obrazul ca-i folosesti continutul pe care cel mai probabil a si uitat ca l-a scris
Ai cam 0.5% sanse sa ai probleme reconstruind site-ul din archive,org
Din cele ~ 4.000 domenii pe care le-am cumparat si reconstruit in ultimul an , am primit plangeri de la 20 de fosti proprietari.
Mi-aduc aminte cateva cazuri :
- un club de aeromodelism mi s-a plans sa scot continutul si pozele pt ca ei au lasat domeniul sa expire ca le-a murit seful clubului intr-un accident aviatic fix cu avionul din poze.
- am scos content de la mai multe moteluri si hoteluri care se plangeau ca din cauza asta inca ii cauta clienti cunostinte sa ii intrebe de ce apare pe site-ul lor link de amazon pentru aspiratoare fara fir si roboti de bucatarie
- am mai dat un domeniu cu mana mea inapoi fara sa le cer bani pt ca era un muzeu din localitatea Amatrice din Italia si in perioada in care trebuiau sa faca Renew ei nu mai aveai nici cladire pt. ca le fusese daramata de cutremurul de anul trecut din august 2016 daca va mai aduceti aminte;
- am fost dat in judecata si prin neprezentare am pierdut domeniile respective cu totul , nici nu imi trecea prin cap sa platesc drum si avocat pt ca nu merita efortul.
Unele au fost pe buna dreptate, cum ar fi cazul unei scoli veche din 1850 care a uitat sa-si faca renew dar evident in justitie a demonstrat ca ei sunt cei cu scoala si ca site-ul e al lor.
Altele insa au fost total trase de par, cum ar fi spre exemplu domeniul GigiAlbu,ro si un individ pe numele sau Gheorghe Albu care pretindea ca e numele lui si mi l-au luat din cont cu fortza, la asta m-a deranjat tare pt ca chiar daca era numele sau ma indoiesc ca avea marca inregistrata pe propriul sau nume...in fine... l-am trecut la pierderi , i-am facut un 301 pana sa se termine disputa si-am rezolvat treaba.
Deci in principiu esti in siguranta, cum spuneam, am avut probleme in 20-30 de cazuri la 4.000 domenii.
Ultima modificare făcută de dascalescu; 26th July 2017 la 21:51. Motiv: am mancat niste virgule :)
El cred ca vrea sa ia continutul si sa-l puna pe alt domeniu, il intereseaza google, nu legalitatea.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)