Salutare tuturor.
La invitatia lui Darius Muresan, country managerul lor pe Romania, am avut placerea zilele aceste de a testa platforma whitepress.ro. Pentru ca am promis sa revin cu un review sincer, ma tin de cuvant si vin cu cateva opinii personale despre platforma.
So, pentru cei care nu au auzit deja de ei, foarte pe scurt, sunt marketplace automatizat menit sa puna in legatura agentiile SEO / Marketing cu publicatiile sau agentiile de publicitate.
Un lucru misto este acela ca pe acelasi cont poti activa atat ca marketer cat si ca editor. Ca editor iti poti adauga publicatiile si poti face ceva banuti, iar ca marketer ai acces la cateva mii bune de websiteuri unde iti poti publica materialele.
Ce mi-a placut pe platforma lor:
1. Ca marketer, ai acces la un numar impresionant de publicatii, grupate dupa categorii de interes. Acestea devin vizibile doar in momentul in care iti adaugi un proiect. Vreo 16.000 parca (o sa ii cred pe cuvant, nu am stat sa le numar)
2. Daca nu ai o echipa de writeri, poti comanda materialul pe care vrei sa il publici pe siteul x direct din platforma. Foarte faina optiunea asta.
3. Platforma activeaza in mai multe tari (cred ca polonia, ungaria, uk si inca alte cateva). Daca ai proiecte si in afara Romaniei, s-ar putea sa gasesti cateva siteuri bune unde sa iti postezi materialele.
4. Ca editor, daca ai un site decent, e un canal bun care te poate ajuta sa monetizezi extra.
5. Poti comanda articole pentru websiteul pe care il administrezi, in cazul in care ai nevoie de content si nu ai o echipa de writeri.
Ce nu mi-a placut:
1. Ma asteptam sa poti muta fondurile din contul de editor in cel de marketer, astfel incat sa poti achizitiona advertoriale cu banii castigati ca editor. Din pacate nu se poate, trebuie sa retragi banii ai apoi sa faci top-up in contul de marketer. (Am inteles ca sunt chichite contabilicesti, nu ma pricep)
2. Pretul de publicare pe portalurile mari sunt destul de prohibitive. Mult mai mari, chiar duble fata de ce am gasit la alti parteneri cu care colaborez. EDIT: Am gasit insa si preturi foarte bune, trebuie sa iei un pic la puricat oferta.
3. Deasemenea, preturile pentru redactarea articolelor mi s-au parut cam mari. Chiar foarte mari.
4. Tot referitor la articole, oferta de redactare este pe numar de caractere, ceea ce este putin inselator. 2000 -2500 de caractere inseamna in realitate cateva fraze, probabil pana in 200 de cuvinte. Nu stiu, dar probabil sunt contorizate inclusiv spatiile goale. Personal as modifica ofertele aestea si le-as face la numar de cuvinte.
5. Ca editor, poti avea, pe langa oferta standard si maxim o promotie, pentru o perioada de timp limitata, cu reducere fixa, procentuala x% din pretul de baza. Mi-ar place sa pot adauga si oferte de genul 4 articole la pret de 3. sau 10 la pret de 7.
6. La fel, mi-ar place ca marketer sa pot obtine discounturi la volume mari achizitionate. Nu am vazut sa existe optiunea asta in platforma, dar na, poate nu am vazut eu.
7. Problema pe care mi-o pun, ca marketer, este confidentialitatea datelor din platforma. Nu mi-ar place sa afle x si y ce strategii am adoptat pentru clientul x sau y. Aici e sincer de rumegat nitel. Poate cumva vine Darius cu ceva lamuriri.
Cam atat in mare despre whitepress. Daca credeti ca v-ar fi utila o asemenea platforma, puteti incerca si voi serviciile lor. Daca ati incercat-o deja, puteti veni cu completari la observatiile mele (atat cu bune cat mai ales cu rele )
Spor!