Pagina 1 din 5 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 43

Subiect: A inceput revolta fata de Adblock?

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    37

Implicit A inceput revolta fata de Adblock?

Bild.de, unul din cele mai importante tabloide germane, a inceput blocarea utilizatorilor care folosesc Adblock. Pentru a putea vedea continutul, esti rugat sa dezactivezi Adblock, sau sa platesti o taxa de 2.99 euro pe luna!
    Interesant de vazut, cati le vor urma exemplul si care vor fi urmarile acestei masuri!

enzoloco este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    26th July 2015
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    45
    Posturi
    391
    Putere Rep
    20

Implicit

Probabil o sa le scada dramatic traficul pe site, pentru ca nimanui nu ii place sa i se impuna ceva, iar pe la anu o sa renunte la idee si o sa cheltuie mii de euroi ca sa ajunga iar in top.
    Sau, mai sti? La ei 2.99 euro sunt bani de mers la buda pe autostrada, asa ca poate s-or gasi doritori si aici.

Petronel D este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    16th November 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    552
    Putere Rep
    24

Implicit

Incepe unul, incep doi, incep zece, trei sute si pana la urma vizitatorii vor constientiza ca siteurile trebuie sa traiasca si ele din ceva.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Sau se vor gandi daca se justifica plata de catre useri pentru vizualizare?
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de enzoloco Vezi Post
    Probabil o sa le scada dramatic traficul pe site, pentru ca nimanui nu ii place sa i se impuna ceva, iar pe la anu o sa renunte la idee si o sa cheltuie mii de euroi ca sa ajunga iar in top.
    Sau, mai sti? La ei 2.99 euro sunt bani de mers la buda pe autostrada, asa ca poate s-or gasi doritori si aici.
    Eu cred ca uitam cine creaza in toata polemica asta. E adevarat ca site-urile fara utilizatori sunt zero, dar e la fel de adevarat ca inainte de utilizatori e informatia sau seriviciul pe care publicatia ti-l pune la dispozitie gratis, dar in termenii lor (cu afisarea unor reclame).
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

barzafurioasa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    26th May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    282
    Putere Rep
    34

Adelin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Locaţie
    Tg. Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    26

Implicit

Eu am un site cu 45 la suta vizitatori care se reintorc. 25 la suta au adblock. De luna viitoare nu ii voi mai primi pe cei cu adblock, deloc. De ce sa platesc eu pentru unii care, pe langa faptul ca au informatie gratis, mai fac si pe ai dracu. In doi ani sunt sigur ca aproape jumatate dintre siteuri ii vor bloca pe cei cu AdBlock.
    Nimic.

DRG
    DRG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    24th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    31
    Posturi
    442
    Putere Rep
    35

Implicit

Parerea mea e ca Adblock in sine e gresit nu folosirea lui. Eu unu ma uit la filme si seriale online si fara adblock imi ia 2 minute sa inchid toate popup-urile si toate reclamele. In schimb adblock ar fi trebuit sa faca ceva fair, ok blocheaza popup si alte reclame enervante dar sa ramana cele 3 de adsense sau alti publisheri care sunt ok, astfel incat sa ii faca si pe webmasteri sa gandeasca ca nu e bine sa ii bagam pe gat 100 de reclame si pe utilizatori sa se simta protejati de stupizenii.
    D R G

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Cu tristete va anunt (am si eu Adsense) ca AdBlock e doar inceputul unui trend, care va forta piata de publicitate sa se schimbe.

Si nu e vorba doar de AdBlock. Apple a dat liber blocarii de reclame pe platforma lor. Iar trendul e unul crescator, si nu invers.

E o noua revolutie, de data asta in piata de publicitate, cauzata de libertatea informatiei prezenta pe internet, care nu este free, dar "se vrea free". Utilizatorii o vor free. Noi toti vrem sa cautam pe Google ceva si sa gasim informatia free, fara sa fim enervati de reclame, eventual si popups etc. Sau sa platim pentru informatie, doamne fereste. Este o alta revolutie din modelul Gratuit.

Situatia este similara vechiului trend free sharing pentru mp3, care a facut muzica gratuita. Continutul va deveni gratuit iar siturile vor trebui sa se monetizeze altfel (abonament etc). Pirateria a fortat mana caselor de discuri. Proprietarii de situri care se opun dorintei utilizatorilor, nu fac decat sa piarda pe termen lung. Trebuie sa-i oferi clientului ceea ce vrea, nu ceea ce vrei tu. In caz contrar - e simplu, pleaca.

Nu ii accepti la tine pe site? Ce te face sa crezi ca esti unicul din lume care ofera acel continut? Vor pleca in alta parte, si prin rezistenta, numai tu (publisher-ul) vei avea de suferit. Asta e realitatea. Iar trendul nu va face decat ca veniturile tale sa fie din ce in ce mai mici. Cine crede ca poate educa in masa vizitatorii "ca siturile trebuie sa traiasca" se inseala amarnic. Pe vizitator il doare in cot daca tu faci 10000$ sau 1$ pe luna. Il doare fix in cot. Pe el il intereseaza doar ceea ce tu ii poti oferi, ceea ce are el de castigat, "What's in it for me". Nu gaseste? Pleaca si nu-l intereseaza. Pentru ca va gasi undeva. Tot asa cum si, spre exemplu, cine nu vrea sa plateasca preturile piperate ale Microsoft Office, foloseste OpenOffice, care e free. Sau trece de la Windows la Linux.

La fel a fost, la vremea lor, si cu casele de discuri (sau record labels) si aparitia MP3. iTunes si compania au venit sa schimbe ceva atunci, spre binele companiilor. Acest trend este similar dar se aplica in alt loc. Ebooks au eliminat librariile. Stirile online au eliminat ziarele. Ad blockers elimina (partial) publicitatea asa cum e acum. Nu o elimina total, asa cum nici cartile nu au disparut de tot, dar reduc mult piata, iar piata se muta in alt loc (alt model de monetizare) pentru ca in final, creatorii de continut trebuie platiti. Vine vremea creativitatii, si cred ca e un lucru bun sa nu se mai afiseze reclame pe orice site, avand in vedere ca printre siturile de buna calitate sunt o gramada din cele foarte discutabile, dpdv calitativ.

Acelasi lucru se intampla si cu filmele (alt tip de continut). Intai a fost DC++, pe urma torrents, acum Popcorn Time - free sharing. De la un punct incolo, nu mai poate fi oprit curentul Gratuit. Pentru fiecare site de filme online gratuite care se inchide, rasar alte 10. Daca ar fi inchise in masa, cu siguranta s-ar crea un layer free de anonimizare bazat pe P2P si tehnologie de criptare, prin care va ramane free. Si fara reclama.

Trebuie sa intelegem ca monetizarea prin reclama nu e free pentru utilizator. Utilizatorul plateste, nu prin bani, ci prin faptul ca este enervat de reclame, care sunt de multe ori agresive (mai nou foarte agresive de cand cu retargeting). De fapt cred ca retargeting-ul a initiat miscarea, pentru ca reclamele au devenit mult mai enervante si te urmaresc peste tot. La vremea lansarii, retargeting-ul a fost un mare succes dar ma indoiesc ca marile companii din media au evaluat corect efectele secundare. Si aici in primul rand DoubleClick, detinut de Google.

Personal, intentionam sa lansez ceva proiecte bazate pe publicitate si acces 100% free, acum insa ma abtin sa mai fac acest lucru. Vine vremea sa ne orientam pe proiecte care aduc valoare, pentru care multi utilizatori sa fie dispusi sa plateasca. Iar asta inseamna valoare semnificativa, probabil mult mai mare decat valoare informatiei unei pagini accesabila free.

DRG
    DRG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    24th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    31
    Posturi
    442
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    Nu ii accepti la tine pe site? Ce te face sa crezi ca esti unicul din lume care ofera acel continut? Vor pleca in alta parte, si prin rezistenta, numai tu (publisher-ul) vei avea de suferit.
    Daca afisezi o pagina unde ii rogi sa dezactiveze adblock pentru siteul tau nu ai nimic de suferit.
    1. Sa zicem ca prefera sa dea 2 click-uri inapoi pe google (dureaza mai mult decat sa dezactiveze adblock pe siteul tau) si sa caute in alta parte, o sa intre acolo si nu o sa ii aduca niciun beneficiu webmasterului acelui site doar load mai mare pe server, ca reclamele nu le vede nici la el ca are adblock. deci nu pierzi nimic. concurentul tau desi are trafic mai mare nu castiga mai mult decat tine.

2. Daca in schimb cu 2 click-uri dezactiveaza adblock pentru siteul tau, tu castigi inca un utilizator care sa iti produca venit. Si care poate sa se reintoarca si sa fie la fel de benefic pentru tine. Un alt exemplu: daca la o alta cautare viitoare apari tu si concurentul tau, daca el intra pe concurentul tau lui iarasi nu o sa ii produca nimic pentru ca a preferat sa aibe cantitate de vizitatori nu calitate.

Daca un site de care am nevoie mereu, exemplu: stackoverflow mi-ar cere sa dezactivez pentru ei adblock-ul l-as dezactiva imediat ca stiu ca reclamele oricum nu sunt agasante si am incredere in site chiar daca gasesc si in alte parti aceleasi chestii.

[Pe viitor daca poti sa-ti rezumi ideile ar fi benefic pentru toti, pentru ca imi e teama ca putini au rabdare sa citeasca romane]
    D R G

Pagina 1 din 5 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Solutii pentru adblock?
    De MarianC în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 32
    Ultimul Post: 8th September 2015, 16:42
  2. Utilizarea AdBlock - Afectarea veniturilor
    De Raknar în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 18th August 2015, 21:59
  3. Adblock Plus invinge editorii germani in instanta
    De Pami în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 23rd April 2015, 16:32
  4. A inceput sezonul .. si agentiile de turism au inceput spamul
    De roadrunner în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 25th April 2007, 22:31
  5. Adblock
    De florin în forumul Adsense
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 28th August 2006, 17:49

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.