Pagina 4 din 5 PrimulPrimul ... 2345 UltimulUltimul
Rezultate 31 la 40 din 46

Subiect: Sunt paranoic ?! - legat de securitatea pe internet

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    84
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    84

Implicit

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post
    Imprimanta si alte chestii nu imi merg cu el. Suntem prea saraci ca sa ne cumparam lucruri ieftine.
    Cum de nu te-ai gandit la asta cand ti-ai cumparat imprimanta?
    Caut cu jingle.ro.

Olivian Breda este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    14th September 2012
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Vârstă
    44
    Posturi
    217
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de Pami Vezi Post
    2 antivirusi pe calculator? Sa omori si calculatorul si sa stea sa se scaneze intre ei!
    Citisem undeva că e OK să ai doi în același timp. Am recitit sursa, și era o notă - să nu fie amândoi activi, pe unul să îl folosești doar pentru a scana manual, fără să ai protecție activă permanent. My bad.

Pe de altă parte, am RAM și procesor suficient, SSD, etc., și am folosit multă vreme doi antiviruși în același timp, pe sisteme de operare diferite, și mai știu și pe alții care fac la fel (nu la sfatul meu).

Nu că recomand asta, dar nu e nici așa tragică situația.

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Olivian Breda Vezi Post
    și am folosit multă vreme doi antiviruși în același timp, pe sisteme de operare diferite, și mai știu și pe alții care fac la fel (nu la sfatul meu).
    Pe sisteme diferite da, no problem, insa pe acelasi sistem never! Lasa ce fac altii, nu e treaba noastra! Daca fac tampenii nu trebuie sa facem si noi! O suita Intenet Security de la Bitdefender sau Kaspersky este arhisuficient. Au toate modulele necesare pentru o buna protectie: File antivirus, Application Control, Network Attack Blocker, Mail Antivirus, Web Antivirus, Anti-Spam, Anti-banner, Firewall, Safe-Money.

Bineinteles, niciun sistem de protectie nu este infailbil, insa o combinatie dintre un antivirus bun si putina grija din partea utilizatorului fac minuni! Exclus variantele de antivirus pomenite intr-un pos anterior, care sunt niste glume proaste si consuma resurse degeba din sistem.

Olivian Breda este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    14th September 2012
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Vârstă
    44
    Posturi
    217
    Putere Rep
    30

Implicit

Mulțumesc de lămuriri!

Aveam Bitdefender și AVG, am oprit AVG-ul acum.

Marcous este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    12th March 2014
    Posturi
    431
    Putere Rep
    24

Implicit

Referitor la schimbarea windows-ului de care a pomenit cineva in posturile trecute..

Am un laptop pe care l-am achizitionat second-hand, acum vreo 3 ani, de la cineva de pe internet. Tipul il luase de la orange, mi-a dat actele de la el, de vreun an, iar laptopul venise cu windows 7 instalat la cumparare.

Eu nu i-am reinstalat windows-ul, gandindu-ma ca are licenta. De cand l-am luat, am avut Bitdefender pe el vreun an jumate, dar l-am sters pt ca imi mergea destul de greu laptopul, am mai avut Avira si acum am AVG, tot cu licenta, si Spybot.

Stiu ca e tarziu, dar macar ca si informatie: trebuia sa reinstalez neaparat windows-ul intr-o astfel de situatie? Daca fostul proprietar lasa instalate pe laptop diverse programe "nedorite", gen keyloggere si altele, si eu imi instalam un antivirus dupa, le puteam gasi? Sau ce este pe laptop inainte de instalarea unui antivirus este greu detectabil?

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Olivian Breda Vezi Post
    Mulțumesc de lămuriri!

Aveam Bitdefender și AVG, am oprit AVG-ul acum.
    Poti sa-l stergi de tot ca nu e nici la "degetul mic" al lui Bitdefender! Sta atarnat prin calculator degeaba! Poti in schimb, ca o siguranta in plus si daca ai anumite dubii, sa zicem, sa instalezi un Malwarebytes si sa mai dai o scanare peste Bitdefender ocazional! Astea doua nu se incurca intre ele pentru ca au target-uri diferite! Valabil si in combinatie cu Kaspersky! Nu trebuie sa-l ai activ, il activezi doar cand doresti sa scanezi! Desi eu zic ca nu e necesar, dar ca sa stai linistit!

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Marcous Vezi Post
    Referitor la schimbarea windows-ului de care a pomenit cineva in posturile trecute..

Am un laptop pe care l-am achizitionat second-hand, acum vreo 3 ani, de la cineva de pe internet. Tipul il luase de la orange, mi-a dat actele de la el, de vreun an, iar laptopul venise cu windows 7 instalat la cumparare.

Eu nu i-am reinstalat windows-ul, gandindu-ma ca are licenta. De cand l-am luat, am avut Bitdefender pe el vreun an jumate, dar l-am sters pt ca imi mergea destul de greu laptopul, am mai avut Avira si acum am AVG, tot cu licenta, si Spybot.

Stiu ca e tarziu, dar macar ca si informatie: trebuia sa reinstalez neaparat windows-ul intr-o astfel de situatie? Daca fostul proprietar lasa instalate pe laptop diverse programe "nedorite", gen keyloggere si altele, si eu imi instalam un antivirus dupa, le puteam gasi? Sau ce este pe laptop inainte de instalarea unui antivirus este greu detectabil?
    Da le poti gasi, dar in niciun caz cu AVG! Am amintit mai sus singurele variante de antivirus care merita tinute pe calculator! Iti spun din experienta, ca mi-au trecut prin mana sute de calculatoare. Ca-ti merge greu laptopul...ghinion! Si popa si hot nu prea se poate! Windows-ul poti sa-l schimbi cand vrea muschiul lu' matale si de cate ori vrea acelasi muschiulet, cu observatia ca inainte sa-ti salvezi serial number-ul, ca o sa-ti trebuiasca la instalare! Gasesti pe net tutoriale sau programe cu ajutorul carora poti afla serialul. Unul dintre ele este Belarc Advisor. In plus, si Kaspersky si Bitdefender au variante de devirusare off-line, binecunoscutele, sau nu, Rescue Disk. Ar fi foarte indicat sa aveti un astfel de CD de boot cu antivirusul la indemana, pentru ca nu se stie cand va trebuie!

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Pami Vezi Post
    Am amintit mai sus singurele variante de antivirus care merita tinute pe calculator! Iti spun din experienta, ca mi-au trecut prin mana sute de calculatoare.
    Eu tot "din experienta" folosesc doar nod32 + spybot. Never ever probleme cu pc-urile!
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Eu tot "din experienta" folosesc doar nod32 + spybot. Never ever probleme cu pc-urile!
    Cum am spus si anterior, interfata dintre scaun si calculator (adica tu) e cea mai buna protectie! Cand interfata are lacune din varii motive, atunci intra in actiune planul B, adica antivirusul!
    Pentru cineva fara experienta si care e tentat sa faca click pe toate prostiile de pe net, nu-l sfatuiesc sa foloseasca Nod. Numai eu stiu cate nopti pierdute am avut si cred ca o sa mai am, sa stau sa devirusez calculatoare de pe la scoli de exemplu, cu contabilitate pe ele facute praf de la virusi, ca sa nu-si piarda datele, ca-i belesc astia de la finante...
    Nu au nici macar un backup facut, vai mama lor! Sa vezi ce misto e cand le pica hardurile fizic, ca au numai harburi de calculatoare de acum 10 ani pe la contabilitate.
    Si toate sunt cu Nod, ca altceva nu pot pune ca si asa se misca ca mortu' calculatoarele alea! De fapt e singura calitate a acestui antivirus, ca nu consuma resurse multe!

In concluzie, depinde de la caz la caz. Daca te stii cuminte, nici nu-ti trebuie antivirus. Daca esti predispus la diverse tentatii de pe net, sau aduci stick-uri si hdd-uri externe care au mai circulat si pe alte calculatoare care nu-ti apartin, atunci e big problem!

Floki este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    15th March 2015
    Vârstă
    57
    Posturi
    301
    Putere Rep
    24

Implicit

Revenind la subiect: Da, esti paranoic.

Daca iti place sa fii bantuit de astfel de ganduri, iti mai dau cateva teme asemanatoare:
    - ai putea fi lovit de tencuiala de pe blocurile neintretinute
    - ai putea fi implicat intr-un grav accident de circulatie, oricat de prudent ai conduce
    - pofi fi furat in metrou
    - in caz de cutremur pe timp de noapte, patul s-ar putea sa nu fie optim pozitionat

Sistemele NASA, Pentagon, CIA si cele ale altor mari organizatii sunt sparte, hackerii trec peste Bitdefenderul sau AVG-ul lor, de ce s-ar impotmoli la tine?
    "Kein system ist sicher" - lasa pe contul de card sau in portofel (portmoneu, portvizit) suma de bani pe care esti dispus sa o pierzi pentru a trai printre oameni; pe restul ii ascunzi in saci ingropati in gradina (sau in albia unui rau) sau in conturi securizate la banci (probabil ca exista si optiunea ca nici tu sa nu ai acces la banii tai); plateste doar pe site-uri cunoscute si securizate.

Daca esti speriat de ce s-ar fi putut intampla in trecut (desi nu ai mentionat ca ti s-ar fi luat bani de pe card), mergi la banca si ceri sa-ti anuleze cardul si sa-ti dea altul ca sa poti si tu dormi linistit; formateaza hard-ul si, in timp ce se instaleaza sistemul de operare, te decizi daca folosesti cardul doar la bancomat sau tii pasul cu tehnologia, cu toate riscurile de rigoare.

Pagina 4 din 5 PrimulPrimul ... 2345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 29th October 2014, 15:04
  2. ​​HARTA INTERNETULUI in Romania. Cum sunt impartiti 7M romani pe Internet, pe judete
    De Olivian Breda în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 6th August 2014, 13:59
  3. need some help - securitatea fisierelor
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 19th January 2010, 12:47
  4. Softconcept vs. AMD legat de amd.ro
    De thefan în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 13th August 2009, 15:14

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •