Pagina 1 din 8 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 75

Subiect: Internet Banking la bancile din Romania: Impresii

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.974
    Putere Rep
    61

Implicit Internet Banking la bancile din Romania: Impresii

As vrea ca fiecare sa spuna unde are un cont de IB, si cum se comporta. Sa fim si noi mai bine informati.

Cat mai multe detalii posibile.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

add
    add este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    27th November 2005
    Posturi
    265
    Putere Rep
    33

Implicit

eu am facut cerere la BCR, cica nu-s nici un fel de taxe decat comisioanele obisnuite la transferuri, am luat tokenul ala si de o luna astept o nenorocita de scrisoare cu un PIN.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.974
    Putere Rep
    61

Implicit

Eu am acum la Unicredit.

Ce imi place:

1. Merge cu Firefox.
    2. Are sabloane de plata. Adica poate retine datele celor catre care ai facut plati, si data viitoare doar alegi dintr-un dropdown.

Ce nu-mi place:

1. Orice fel de tranzactie domestica (teritoriul Romaniei), indiferent ca este la ATM, la un comerciant (Carrefour etc) sau online, apare dupa 1 zi.
    2. Tranzactiile internationale apar dupa 5 - 12 zile. Mai mult decat atat, la unele conturi, nu iti apare la descrierea tranzactiei textul ce iti emite furnizorul (PayPal). Adica PayPal a scos niste bani, si zice sa ma uit in descrierea tranzactiei facute acum O LUNA, si sa iau codul de 4 cifre aflat acolo (stiti voi... acea verificare). Cucu. La mine la toate tranzactiile de pe CC-ul pe care il folosesc de 2 ani la Unicredit (Mastercard embossed), apare "Tranzactie 33534".
    3. Sistemul este in JAVA, deci trebuie sa ai sute de mega de Java instalate, care iti aduc notebook-ul in regim de drujba. Mai mult decat atat, fiind in Java, nu ii poti da remember password (form auto-complete). Cand accesezi contul de IB de 30 de ori pe zi, devine o problema mare timpul necesar de logare si verificare.
    4. La orice fel de tranzactie (chair daca faci 20 la o singura logare), iti cere iar parola de DigiPass. Eu inteleg securitate, dar asta este deja prea mult.
    5. Se deschide intr-o fereastra atat de mica, incat e enevant. Nu poti face resize. elementele ies din pagina in dreapta, inca doua pagini, cu scroll orizontal imens.
    6. Login-ul iti ia cel putin 3 minute. Ai o fereastra cu un ID dat de ei, gen 4523SGF234SF, nu il poti schimba. Parola este un dispozitiv mic numit DigiPass, care trebuie sa-l ai mereu la tine daca vrei sa accesezi IB-ul. Ca sa iti generezi o parola ca sa o pui in sistem, trebuie sa stii alta parola, iarasi, NU aleasa de tine.
    7. Sistemul este foarte simplu, nu poti face foarte multe lucruri, desi poti sa faci cam ce trebuie la 95% din persoane. Eu insa sunt mai pretentios.
    8. Nu vorbesc acum de IB, dar merita mentionat ca am avut de foarte multe ori (de vreo 10 ori in 6 luni) probleme cu scoaterea de bani de pe cardurile anexate conturilor. Adica nici o banca nu imi accepta card-ul. Si cand e Sambata si ai nevoie de 1000 de euro ACUM, tu avand 5000 fonduri, si nici un sediu nu e deschis, si cand suportul de la IB si de la carduri iti spune ca "ar trebui sa mearga", te apuca nervii rau.
    9. Tot pentru ca merita mentionat, toti angajatii Unicredit / Tiriac, sunt habarnisti cand vine vorba despre orice fel de noutate pentru Romania, gen cec Adsense. Este singura banca din Romania care m-a taxat mereu cu 50-80 Euro pentru scoaterea cec-ului, cand la aceeasi suma, 3 alte banci mi-au luat 14-20 USD. De multe ori (la 2 dintre sucursale) le-am explicat eu cum sa faca, ce formular sa completeze si unde sa il trimita, si inca cat timp vin banii.
    10. Ultima chestie si CEA mai importanta, nu poti gasi nicaieri pe site-ul lor, ce dobanzi si ce comisioane si conditii au conturile curente sau cardurile, cum poti gasi la BCR sau la BT de ex. Cat de aiurea poate fi asta ? Trebuie sa-i sun sa aflu cat imi fura de fiecare data cand scot bani ?

Si cateva poze cu sistemul de IB, pentru ca ei nu au DEMO (de fapt nimeni in afara de BRD, nu are cred):
    Imagini atașate Imagini atașate
    Ultima modificare făcută de Cristian Mezei; 1st October 2007 la 13:48.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

add
    add este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    27th November 2005
    Posturi
    265
    Putere Rep
    33

Implicit

prima poza e de belea

"fa si tu un semn cu mana stanga daca vezi asta" =))

Bruzli este deconectat Administrator
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    26th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    45
    Posturi
    979
    Putere Rep
    39

Implicit

Folosesc de la LibraBank
    Ce imi place:
    - e gratuit
    - comisioane mai mici la operatiuni decat daca merg la banca

Ce nu imi place:
    - merge doar cu internet explorer
    - nu merge in Vista/Mac/Linux/WMobile
    - daca nu solicit extras pana la ora 17, lista cu operatiuni nu se actualizeaza pana fac asta a doua zi

alecs este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    5th February 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    36
    Posturi
    490
    Putere Rep
    33

Implicit

Eu am Internet Banking la BRD. Nu am folosit pana acum toate functiile disponibile asa ca nu ii voi face un review foarte amanuntit.
    • La securitate nu este asa sufocant cum a fost descris la Unicredit. Cu un user ID si o parola pe care o alegi si o poti schimba ai acces la cont. Te delogheaza automat dupa 5 min de inactivitate.
    • Orice tranzactie apare dupa o zi. La paypal a aparut si descrierea cu PIN-ul, nu am avut probleme.
    • Au fost cazuri (destul de putine) in care serviciul nu a mers.
    • Layoutul este foarte urat si ar putea fi mult mai user-friendly.
    • Lista operatiunilor contine doar ce s-a intamplat in ultimele 1-2 luni.
    • Cei de la banca sunt complet pe langa subiect cand vine vorba de IB. Acest lucru cred ca e universal valabil.
    • Merge pe Firefox, pe altceva nu am testat.
    Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.

MarianD este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th August 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    19
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Cristian Mezei Vezi Post
    Si cateva poze cu sistemul de IB, pentru ca ei nu au DEMO (de fapt nimeni in afara de BRD, nu are cred):
    BancPost are DEMO la adresa de AICI . Abia de citeva zile am depus cererea pentru IB, astept sa-mi elibereze tokenul si apoi am sa va povestesc ce si cum.
    Ultima modificare făcută de MarianD; 1st October 2007 la 15:05.

metrix1977 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th September 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    252
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Cristian Mezei Vezi Post
    Eu am acum la Unicredit.

Ce imi place:

1. Merge cu Firefox.
    2. Are sabloane de plata. Adica poate retine datele celor catre care ai facut plati, si data viitoare doar alegi dintr-un dropdown.

Ce nu-mi place:

1. Orice fel de tranzactie domestica (teritoriul Romaniei), indiferent ca este la ATM, la un comerciant (Carrefour etc) sau online, apare dupa 1 zi.
    2. Tranzactiile internationale apar dupa 5 - 12 zile. Mai mult decat atat, la unele conturi, nu iti apare la descrierea tranzactiei textul ce iti emite furnizorul (PayPal). Adica PayPal a scos niste bani, si zice sa ma uit in descrierea tranzactiei facute acum O LUNA, si sa iau codul de 4 cifre aflat acolo (stiti voi... acea verificare). Cucu. La mine la toate tranzactiile de pe CC-ul pe care il folosesc de 2 ani la Unicredit (Mastercard embossed), apare "Tranzactie 33534".
    3. Sistemul este in JAVA, deci trebuie sa ai sute de mega de Java instalate, care iti aduc notebook-ul in regim de drujba. Mai mult decat atat, fiind in Java, nu ii poti da remember password (form auto-complete). Cand accesezi contul de IB de 30 de ori pe zi, devine o problema mare timpul necesar de logare si verificare.
    4. La orice fel de tranzactie (chair daca faci 20 la o singura logare), iti cere iar parola de DigiPass. Eu inteleg securitate, dar asta este deja prea mult.
    5. Se deschide intr-o fereastra atat de mica, incat e enevant. Nu poti face resize. elementele ies din pagina in dreapta, inca doua pagini, cu scroll orizontal imens.
    6. Login-ul iti ia cel putin 3 minute. Ai o fereastra cu un ID dat de ei, gen 4523SGF234SF, nu il poti schimba. Parola este un dispozitiv mic numit DigiPass, care trebuie sa-l ai mereu la tine daca vrei sa accesezi IB-ul. Ca sa iti generezi o parola ca sa o pui in sistem, trebuie sa stii alta parola, iarasi, NU aleasa de tine.
    7. Sistemul este foarte simplu, nu poti face foarte multe lucruri, desi poti sa faci cam ce trebuie la 95% din persoane. Eu insa sunt mai pretentios.
    8. Nu vorbesc acum de IB, dar merita mentionat ca am avut de foarte multe ori (de vreo 10 ori in 6 luni) probleme cu scoaterea de bani de pe cardurile anexate conturilor. Adica nici o banca nu imi accepta card-ul. Si cand e Sambata si ai nevoie de 1000 de euro ACUM, tu avand 5000 fonduri, si nici un sediu nu e deschis, si cand suportul de la IB si de la carduri iti spune ca "ar trebui sa mearga", te apuca nervii rau.
    9. Tot pentru ca merita mentionat, toti angajatii Unicredit / Tiriac, sunt habarnisti cand vine vorba despre orice fel de noutate pentru Romania, gen cec Adsense. Este singura banca din Romania care m-a taxat mereu cu 50-80 Euro pentru scoaterea cec-ului, cand la aceeasi suma, 3 alte banci mi-au luat 14-20 USD. De multe ori (la 2 dintre sucursale) le-am explicat eu cum sa faca, ce formular sa completeze si unde sa il trimita, si inca cat timp vin banii.
    10. Ultima chestie si CEA mai importanta, nu poti gasi nicaieri pe site-ul lor, ce dobanzi si ce comisioane si conditii au conturile curente sau cardurile, cum poti gasi la BCR sau la BT de ex. Cat de aiurea poate fi asta ? Trebuie sa-i sun sa aflu cat imi fura de fiecare data cand scot bani ?

Da, si eu folosesc IB-ul de la Unicredit Tiriac de 6 luni. Pana acum totul e perfect.
    recomand cu incredere !!!

Zone este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    5th June 2007
    Locaţie
    Pipera
    Posturi
    220
    Putere Rep
    31

Implicit

Folosesc de aproape 2 ani serviciul de internet Banking de la Romexterra Bank. Obtinerea token-ului a fost foarte rapida. Operatiunile sunt actualizate in cont in timp real. Adica, am dat drumul unui op, apare imediat si extrasul de cont cu operatiunea efectuata si soldul actualizat. La incasari am vazut ca e o oarecare intarziere. De exemplu, op-ul a venit la ora 10.10 si pe internet l-am vazut pe la ora 12.20. Singurul minus major este ca nu au suport pentru Firefox, Opera. Doar pentru Ieplorer.

Taxele:
    # Taxa lunara 0 EUR/utilizator
    # 15% reducere la comisioane fata de cele practicate la ghiseele bancii pentru platile in lei
    # Taxa lunara de neutilizare a serviciului 2 EUR/utilizator
    # Taxa de instalare ZERO
    # Comision ZERO pentru plata utilitatilor (Vodafone, Romtelecom, Zapp)

p.s. azi am fost la bcr ca sa depun cerere pentru e-b.c.r.... am ramas cu senzatia de ravasire totala.. ramane sa vad cand o sa-mi vina tokenul si cum merge.

ciops este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th April 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    36
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Folosesc IB de la Raiffeisen

Pozitiv:
    - autentificarea e relativ simpla: se face pe baza unui user si a unei parole alese de tine impreuna cu 2 cifre random de pe card
    - costa 1E/luna fara taxe de activare
    - poti vedea tranzactiile trecute dupa niste filtre pe care le poti seta
    - comision 0 intre conturile tale si ale Raiffeisen (nu stiu cum e la alte banci)
    - activarea IB a durat cateva ore

Dezavantaje
    - acum, pentru prima data este down fara nici un anunt
    - tranzactiile apar in istoric cu o intarziere (1 zi max); daca sunt intre conturi Raiffeisen se face update instantaneu

Pagina 1 din 8 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Chestionar Internet-Banking
    De Gabriel Puscuta în forumul Servicii bancare
    Răspunsuri: 28
    Ultimul Post: 22nd June 2011, 12:56
  2. Adsense fura la impresii?
    De Nosfer în forumul Adsense
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 19th July 2008, 00:05
  3. Impresii despre site - www.pescuitmania.ro
    De mariuskele în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 15