Eu am acum la Unicredit.
Ce imi place:
- Merge cu Firefox.
- Are sabloane de plata. Adica poate retine datele celor catre care ai facut plati, si data viitoare doar alegi dintr-un dropdown.
Ce nu-mi place:
- Orice fel de tranzactie domestica (teritoriul Romaniei), indiferent ca este la ATM, la un comerciant (Carrefour etc) sau online, apare dupa 1 zi.
- Tranzactiile internationale apar dupa 5 - 12 zile. Mai mult decat atat, la unele conturi, nu iti apare la descrierea tranzactiei textul ce iti emite furnizorul (PayPal). Adica PayPal a scos niste bani, si zice sa ma uit in descrierea tranzactiei facute acum O LUNA, si sa iau codul de 4 cifre aflat acolo (stiti voi... acea verificare). Cucu. La mine la toate tranzactiile de pe CC-ul pe care il folosesc de 2 ani la Unicredit (Mastercard embossed), apare "Tranzactie 33534".
- Sistemul este in JAVA, deci trebuie sa ai sute de mega de Java instalate, care iti aduc notebook-ul in regim de drujba. Mai mult decat atat, fiind in Java, nu ii poti da remember password (form auto-complete). Cand accesezi contul de IB de 30 de ori pe zi, devine o problema mare timpul necesar de logare si verificare.
- La orice fel de tranzactie (chair daca faci 20 la o singura logare), iti cere iar parola de DigiPass. Eu inteleg securitate, dar asta este deja prea mult.
- Se deschide intr-o fereastra atat de mica, incat e enevant. Nu poti face resize. elementele ies din pagina in dreapta, inca doua pagini, cu scroll orizontal imens.
- Login-ul iti ia cel putin 3 minute. Ai o fereastra cu un ID dat de ei, gen 4523SGF234SF, nu il poti schimba. Parola este un dispozitiv mic numit DigiPass, care trebuie sa-l ai mereu la tine daca vrei sa accesezi IB-ul. Ca sa iti generezi o parola ca sa o pui in sistem, trebuie sa stii alta parola, iarasi, NU aleasa de tine.
- Sistemul este foarte simplu, nu poti face foarte multe lucruri, desi poti sa faci cam ce trebuie la 95% din persoane. Eu insa sunt mai pretentios.
- Nu vorbesc acum de IB, dar merita mentionat ca am avut de foarte multe ori (de vreo 10 ori in 6 luni) probleme cu scoaterea de bani de pe cardurile anexate conturilor. Adica nici o banca nu imi accepta card-ul. Si cand e Sambata si ai nevoie de 1000 de euro ACUM, tu avand 5000 fonduri, si nici un sediu nu e deschis, si cand suportul de la IB si de la carduri iti spune ca "ar trebui sa mearga", te apuca nervii rau.
- Tot pentru ca merita mentionat, toti angajatii Unicredit / Tiriac, sunt habarnisti cand vine vorba despre orice fel de noutate pentru Romania, gen cec Adsense. Este singura banca din Romania care m-a taxat mereu cu 50-80 Euro pentru scoaterea cec-ului, cand la aceeasi suma, 3 alte banci mi-au luat 14-20 USD. De multe ori (la 2 dintre sucursale) le-am explicat eu cum sa faca, ce formular sa completeze si unde sa il trimita, si inca cat timp vin banii.
- Ultima chestie si CEA mai importanta, nu poti gasi nicaieri pe site-ul lor, ce dobanzi si ce comisioane si conditii au conturile curente sau cardurile, cum poti gasi la BCR sau la BT de ex. Cat de aiurea poate fi asta ? Trebuie sa-i sun sa aflu cat imi fura de fiecare data cand scot bani ?
Si cateva poze cu sistemul de IB, pentru ca ei nu au DEMO (de fapt nimeni in afara de BRD, nu are cred):

Răspunde cu citat