Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Venituri AdSense + Servicii personale , PFA , II sau nimic?

CRX
    CRX este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th December 2020
    Vârstă
    21
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Question Venituri AdSense + Servicii personale , PFA , II sau nimic?

Salut,

Am o mica nelamurire in legatura cu veniturile din AdSense , servicii personale si infiintare PFA sau II. Lucrez de 4-5 luni la un website, nu cred isi are rostul tema site-ului, si pe 1 Ianuarie vreau sa il fac "public" ca sa zic asa. Deci pe scurt, pe website o sa vreau sa adaug reclame AdSense si un servici in care persoanele platesc de ex. 10 lei prin intermediul Stripe ca sa primeasca anumite facilitati pe website.

INTREBARI:

1. Acesti bani pe care ii castig din AdSense si Serviciile oferite de mine trebuie declarate la ANAF?
    2. Am nevoie de un PFA sau II? Avand in vedere ca nu am angajati sau ceva, sunt pe cont propriu.
    3. Cum declar la ANAF banii castigati?
    4. Am nevoie de contabil pentru toate chestiile astea?
    5. Care sunt taxele pentru aceste tipuri de venit?
    6. Este obligatoriu sa declar banii daca castig din aceste servicii sub 100 euro pe luna? De la cati bani castigati pe luna trebuie declaratie?

Scuze daca mai exista subiecte pe acest tip (dar poate s-au schimbat legile) sau daca am gresit categoria. Este prima data cand fac ceva de genul acesta! Nu ma luati tare.
    Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Adelin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Locaţie
    Tg. Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    22

Implicit

Salut. Cel mai bine, in cazul tau se potriveste un SRL fara angajati. Iti iei banii prin dividende trimestriale. Ai 3% impozit pe venit + 5 % impozit pe dividende + 2700 lei pe an cass + contabil 500.
    1. da, trebuie declarati. La foamea pe care o au acum pot oricand sa verifice. Si oricum, din 2021, doar prin banca mai poti incasa Adsesne.
    2. SRL
    3. Intrebi la ei, e un formular
    4. Da, doar daca ai firma si vrei sa fii legal
    5. Mari daca nu ai firma
    6. Legea spune ca orice venit trebuie declarat
    Nimic.

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    920
    Putere Rep
    33

Implicit

Salut. Ai nevoie de un contabil care lucreaza cu freelanceri si a auzit de Adwords/Facebook Ads si/sau Adsense.

1. Da, trebuie.
    2. La inceput PFA cred ca e cea mai buna varianta, avand in vedere ca birocratia s-a redus foarte mult in ultima vreme. Astfel ai timp sa te obisnuiesti cu antreprenoriatul.
    3. Prin declaratia 201, daca nu gresesc. Uite un articol aici, e interesant desi stufos. Vezi si canalul de YT al autoarei. Nu te speria, declaratia e pana la urma o simpla formalitate si nu ai nevoie de doctorat ca sa o completezi.
    4. Cum ziceam, cel mai bine dai 200-300 lei/luna la un contabil care a auzit de lucrurile astea, a mai avut clienti care lucreaza online si obtin venituri din strainatate.

CRX
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th December 2020
    Vârstă
    21
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Adelin Vezi Post
    Salut. Cel mai bine, in cazul tau se potriveste un SRL fara angajati. Iti iei banii prin dividende trimestriale. Ai 3% impozit pe venit + 5 % impozit pe dividende + 2700 lei pe an cass + contabil 500.
    1. da, trebuie declarati. La foamea pe care o au acum pot oricand sa verifice. Si oricum, din 2021, doar prin banca mai poti incasa Adsesne.
    2. SRL
    3. Intrebi la ei, e un formular
    4. Da, doar daca ai firma si vrei sa fii legal
    5. Mari daca nu ai firma
    6. Legea spune ca orice venit trebuie declarat
    Am citit pe un website, ca este la alegere daca vreau sa platesc CASS sau nu.
    Si mai am o intrebare, in caz de site-ul meu la inceput nu produce nici un ban, tot trebuie sa platesc taxe?

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    24

Implicit

Citat Postat în original de CRX Vezi Post
    Salut,

Am o mica nelamurire in legatura cu veniturile din AdSense , servicii personale si infiintare PFA sau II. Lucrez de 4-5 luni la un website, nu cred isi are rostul tema site-ului, si pe 1 Ianuarie vreau sa il fac "public" ca sa zic asa. Deci pe scurt, pe website o sa vreau sa adaug reclame AdSense si un servici in care persoanele platesc de ex. 10 lei prin intermediul Stripe ca sa primeasca anumite facilitati pe website.

INTREBARI:

1. Acesti bani pe care ii castig din AdSense si Serviciile oferite de mine trebuie declarate la ANAF?
    2. Am nevoie de un PFA sau II? Avand in vedere ca nu am angajati sau ceva, sunt pe cont propriu.
    3. Cum declar la ANAF banii castigati?
    4. Am nevoie de contabil pentru toate chestiile astea?
    5. Care sunt taxele pentru aceste tipuri de venit?
    6. Este obligatoriu sa declar banii daca castig din aceste servicii sub 100 euro pe luna? De la cati bani castigati pe luna trebuie declaratie?

Scuze daca mai exista subiecte pe acest tip (dar poate s-au schimbat legile) sau daca am gresit categoria. Este prima data cand fac ceva de genul acesta! Nu ma luati tare.
    Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
    Legal da, e cu declaratii la ANAF pe venituri, nu ai nevoie neaparat de firma. La un site nou, doar daca ai tu ceva super proiect ajungi sa scoti bani din prima luna (75-100e).

Firma o sa iti manance banii inainte sa ii produca site-ul si sponsorizarile de 10 lei pe care ti le doresti.
    Un SRL la infiintare te costa cateva milioane. Ulterior un contabil normal iti ia vreo 200 de lei pe luna. Poate gasesti tu vreo cunostinta sau vreun contabil amabil (sau incepator) sa iti faca cu 100 de lei pe luna.
    Are rost? Nu prea. Daca nu ai si alte venituri pe care le poti directiona prin firma (salariu trecut pe firma de ex.) nu merita.

70-80% din chiriile imobiliare din tara nu sunt declarate la stat si vorbim de la cateva mii de euro pe an. Pe OLX se vand zilnic produse si servicii de zeci / sute de mii de euro. Cine intreaba pe cine si ce? Mai sunt exemple.

Nu te intreaba nimeni nimic pentru cateva sute de lei. Chiar daca o sa incasezi Adsenseul in contul bancar. Unii se gandesc ca daca mergi la ghiseu si scoti cu buletinul bani prin Western Union e super safe. O fi, dar tot dai cu subsemnatul, daca e interesat cineva sa te caute, o sa te gaseasca si asa.
    Sunt firme cu mii si zeci de mii de euro pe luna la care nu ajung inca din lipsa de timp. Nu o sa ajunga la tine sa te supra taxeze pe 50 de euro.

Revin la intrebarile tale, punctual:
    1. Acesti bani pe care ii castig din AdSense si Serviciile oferite de mine trebuie declarate la ANAF? - Legal ar trebui.
    2. Am nevoie de un PFA sau II? Avand in vedere ca nu am angajati sau ceva, sunt pe cont propriu. - Nu e neaparat, exista o declaratie pe care o depui anual si precizezi sumele pe care platesti 16% parca.
    3. Cum declar la ANAF banii castigati? - Declaratia respectiva. Cauta declaratie venituri persoane fizice.
    4. Am nevoie de contabil pentru toate chestiile astea? - Daca iti faci SRL, da, e must-have. La PFA si II iti poti tine si singur un registru de venituri si cheltuieli pentru ca e contabilitate in partida simpla.
    5. Care sunt taxele pentru aceste tipuri de venit? - La declaratie parca 16% pe persoana fizica, la SRL 3% impozit la 3 luni din venituri si 5% cand scoti divindende (restul banilor din firma). Nu e must-have CAS, CASS. Cauta diferente intre PFA si SRL, taxe PFA si SRL si o sa gasesti tot ce ai nevoie sa-ti faci calculele.
    6. Este obligatoriu sa declar banii daca castig din aceste servicii sub 100 euro pe luna? De la cati bani castigati pe luna trebuie declaratie? - Statul vrea si de la 5 lei. Daca te duci la anaf sa platesti impozit pe venit pe 5 lei si aia o sa rada de tine. Legal de la primul leu. Sanatos dupa ce proiectul/ele evolueaza, ai venituri constante, deschizi o forma juridica si treci si tu legal cu totul. Sub 1k-2k de euro pe an din Adsense nu as declara.

Ah, inca ceva. Daca prin aia 10 lei ai fi nevoit sa tai chitante sau facturi, trebuie sa mergi legal. Exista si optiunea paypal. Despre stripe nu stiu exact cum functioneaza.
    Sfatul meu, nu fii mai catolic decat papa, ca te mananca cheltuielile fixe daca nu ai venituri.

Daca se apuca vreunu sa ridice piatra, sa o ridice doar cel care a declarat de la primii lei pe un articol scris, cod scris, website facut, plata adsense, etc. Si cand si-a vandut telefonul, anvelopele sau schiurile pe olx, in drumul spre casa a dat un ocol pe la anaf. (metaforic vorbind)
    Fara semnatura.

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    39

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Il aprob in totalitate pe Claudyou cu cele mentionate mai sus.

@CRX: Din cele descrise de tine in topicul initial, ai ceva indoieli pana si tu de profitabilitatea afacerii si totusi asta nu e rau. Nu vreau sa te descurajez sau sa par hater, dar tinand cont ca pana acum doar ai planuit si lucrat la un site ce nu este public, sansele de reusita nu sunt foarte mari. Faptul ca eu cred ca un proiect o sa fie wow nu inseamna ca si altii or sa fie de aceasi parere. Stiu cum este ca doar mie sa mi se para super wow ideile mele

Legat de activitatea ta pe o firma, e bine ca gandesti legal. Totusi unii sunt de parere ca persoana juridica trebuie sa apara atunci cand 'nu se mai poate' sa zic asa... Legat de Stripe, acest serviciu de plati este numai pentru persoane juridice. Ca sa poti beneficia de serviciile lor trebuie sa ai firma cu activitatea respectiva declarata, complet. Ei la randul lor declara. Poti utiliza pt teste alte alternative, PayPal este excelent.

Sfatul meu personal este sa faci ceva teste inainte. O firma poate avea costuri fixe, iar daca tu nu ai activitate sau activitatea este foarte mica... fie esti pe minus, fie esti pe 0 si muncesti doar ca sa platesti niste mici taxe si cheltuieli. Faptul ca ai o firma nu iti garanteaza profitabilitatea.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    1.568
    Putere Rep
    49

Implicit

Nu te opreste nimeni sa dai drumul la treaba (hopefully banii sa se adune in contul adsense/stripe dar sa nu-i retragi) si sa faci firma dupa 2-3-4 luni.
    Membru fondator al societății secrete Afiliatti.

BlackSEO este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    10
    Data înscrierii
    18th September 2018
    Posturi
    208
    Putere Rep
    10

Implicit

Cam ai primit raspunsurile de care ai nevoie mai sus, acum depinde si de tine... dar parerea mea asta sa fie ultima ta problema cu banii declarati Dar eu pana nu as trece de un venit de minim 1000-2000euro pe luna constant nici macar nu mi-as pune asemenea intrebari.
    .

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.516
    Putere Rep
    48

Implicit

Am citit pe un website, ca este la alegere daca vreau sa platesc CASS sau nu.
    Dacă toate veniturile tale, excluzându-le pe cele salariale sau asimilate salariilor, nu depășesc 12*(salariul minim pe economie) poți alege să nu plătești CASS. Pentru 100E/lună este clar că ești departe de un salariu minim.

Si mai am o intrebare, in caz de site-ul meu la inceput nu produce nici un ban, tot trebuie sa platesc taxe?
    Doar dacă alegi o formă juridică (pfa) impozitată la norma de venit.
    La un SRL nu, dar tot vor trebui efectuate niște proceduri contabile periodic.

În rest... îl aprob pe Clax.

CRX
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th December 2020
    Vârstă
    21
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

Multumesc mult de raspunsuri.
    Am mai facut chestii de genul si cand eram minor, dar pe atunci nici nu stiam cu ce se mananca chestiile astea, nici pana acum cateva zile nu stiam, dar ma intrebat un prieten daca am PFA ca sa pot scoate bani legal, si am inceput sa ma interesez.
    Asa m-am gandit si eu, cine sta sa ma verifice pe mine daca scot cateva sute de lei, dar am intrebat pe mai multe forumuri si unii mi-au zis ca am nevoie de PFA altii de II altii ca se verifica , ca poti sa faci inchisoare de la 2 la 8 ani, si a intrat putin frica in mine .
    Deci nu o sa am probleme daca fac abia cateva sute de lei pe luna, sau daca tin banii in contul de la paypal fara sa ii retrag?

Clax , "afacerea" nu o deschid pentru a face bani, o deschid din pasiune ca imi place lucrul pe care il fac si pot ajuta si altii oameni prin ce stiu, dar m-am gandit si ca daca cumpara lumea serviciile mele ( Cu toate ca majoritate is gratis ).

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Venituri Adsense
    De Daniel Stroe în forumul Adsense
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 16th December 2013, 11:57
  2. Servicii: Bloguri personale pe .edu, pana la 7 domenii diferite.
    De Serban Cristian în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 27th February 2011, 19:42
  3. Venituri adsense
    De Maldinii în forumul Adsense
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 13th December 2010, 13:04
  4. Venituri adsense
    De kuerten în forumul Adsense
    Răspunsuri: 30
    Ultimul Post: 7th April 2009, 16:43
  5. Venituri din adsense