Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Modificare descriere produse Opencart

Afișare hibrid

RedJohn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    7th April 2013
    Posturi
    199
    Putere Rep
    24

Implicit Modificare descriere produse Opencart

Salut.

Cred ca in product.php trebuie modificarile. Incerc sa fac o descriere custom(poate fi si tabel) pentru produse in care sa pot introduce specificatii tehnice din csv dupa exemplul de mai jos:

- Produs(poate fi titlul paginii cu tag h2/h3): Cartus original HP Q2612A
    - Tip produs: Cartus imprimanta
    - Tehnologie: Laser
    - Brand: HP
    - Coduri: Q2612A, 12A
    - Capacitate: 2000 pagini
    - Culoare: Negru
    - Imprimante compatibile(daca se pot insera ca si tag, sau alta varitanta care sa genereze si link): HP Laserjet 1010, HP Laserjet 1020 etc

Toate sa fie inserate din csv unde sa am coloane definite pentru fiecare caracteristica in parte.

Stiu ca alte platforme au descrierea aceasta deja dezvoltata. Opencart iti ofera la descriere doar un camp HTML in care se pot face toate cele de mai sus manual, dar cand ai peste 5000 de produse, te ia capul

Platesc daca este cazul.
    Multumesc.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de RedJohn Vezi Post
    Stiu ca alte platforme au descrierea aceasta deja dezvoltata. Opencart iti ofera la descriere doar un camp HTML in care se pot face toate cele de mai sus manual, dar cand ai peste 5000 de produse, te ia capul
    .
    Cred ca abordezi problema gresit. Eu nu stiu o platforma ecommerce care sa-ti adauge ce vrei tu din coloane in descriere (banuiesc ca nu vrei si tabel automat ). E normal sa ai un singur camp pentru descriere, pentru ca asa functioneaza importul. E mai usor sa cauti site-uri ce contin deja datele tale, sa copiezi html si sa il adaugi in coloana descriere. O poti face automat, daca ai site cu astfel de info.

La cs-cart asa trebuie sa le importi (feature = caracteristica)

1. titlu produs = camp (product title)
    2. tip produs: categorie (aici depinde cum iti faci structura de categorii) sau feature
    3. tehnologie : feature (daca vrei sa fie filtrabil) sau second category
    4. Brand: feature
    5. Coduri: asta este ori sku/ cod produs, ori tags, ori search words (nu stiu ce sunt cifrele trecute de tine)
    6. Capacitate: feature
    7. Culoare: feature
    8. Compatibilitate: feature, tags : depinde ce vrei sa obtii.

Teoretic ar trebui sa ai pe index un filtru in 3-4 pasi, facut din features: producator + model+ produs + culoare (daca ai doar cartuse). Ce ai tu mai sus, sunt teoretic toate features = elemente pe care poti face si filtre (mai putin codul, care cred ca este sku). Daca le importi features, atunci ai si tabel automat facut in tabul de features.

Nu stiu ce stie opencart, n-am mai lucrat de 4 ani cu opencart, dar nu poti importa ce vrei tu fara modificari de cod, decat pe structura de mai sus sau html in descriere (care sa contina si tabel).

Teoretic nu ai ce sa platesti daca le importi ca features, este functie basic de import.

Daca era cs-cart, iti faceam eu importul in 10 minute la 5000 produse.
    Ultima modificare făcută de Tom; 27th July 2015 la 14:33.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    7th April 2013
    Posturi
    199
    Putere Rep
    24

Implicit

Sigur este de modificat si in cod.
    Opencart nu are genul asta de "feature" pe produse. Exista atribuite, optiuni la cumparare (size, color etc) si taguri. Si ulterior poti face o filtrare a produselor atributele respective(in homepage, categorii etc).
    Nu filtrarea in sine ma intereseaza ci atribuite acelor produse.
    Vreau sa gasesc o modalitate prin care acele atribute sa formeze descrierea produsului. Practic e o rearanjare din cod a acelor atribute.

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Sigur este de modificat si in cod.
    Opencart nu are genul asta de "feature" pe produse. Exista atribuite, optiuni la cumparare (size, color etc) si taguri. Si ulterior poti face o filtrare a produselor atributele respective(in homepage, categorii etc).
    Nu filtrarea in sine ma intereseaza ci atribuite acelor produse.
    Vreau sa gasesc o modalitate prin care acele atribute sa formeze descrierea produsului. Practic e o rearanjare din cod a acelor atribute.
    Pentru ce ai tu nevoie, nu se modifica nimic in cod.

Atribute = features. Daca filtrezi pe atribute, atunci ele sunt features (e diferenta de denumire).

Incearca sa le importi ca atribute. Cel mai simplu este sa faci un produs complet si sa-l exporti, asa vezi cum trebuie sa importi

Atributele apar in pagina produsului, deci e inutil sa te chinui sa le adaugi in descriere, daca ele sunt tot acolo

Repet, nu cred ca ai experienta cu platformele ecommerce, pentru ca abordarea ta nu este una corecta. Te scarpini in ureche dupa cap. Eu incerc sa-ti explic ca poti face totul singur, in felul asta inveti si platforma pentru viitor.

Exporta sa vezi campurile
    Import din csv (aranjat pe campurile respective)
    Voala!

Teoretic cand te decizi la o platforma, o faci in cunostinta de cauza. Daca ai ales opencart se presupune ca ai ales pentru ca intelegi foarte bine platforma si este exact ce-ti trebuie. Importul este functionalitate basic.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    7th April 2013
    Posturi
    199
    Putere Rep
    24

Implicit

Am incercat cu sectiunea de atribuite si a mers (ti-am dat un pm cu ce a iesit).
    Spre rusinea mea nu am folosit pana acum atributele, puneam in descriere mai toata informatia si observ acum ca daca as fi continuat cu modificarea descrierii (sa pun in ea coloane, sa modific intreg sistem de import) era munca de chinez batran.
    Multzam fain, berea o dau eu

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Am incercat cu sectiunea de atribuite si a mers (ti-am dat un pm cu ce a iesit).
    Spre rusinea mea nu am folosit pana acum atributele, puneam in descriere mai toata informatia si observ acum ca daca as fi continuat cu modificarea descrierii (sa pun in ea coloane, sa modific intreg sistem de import) era munca de chinez batran.
    Multzam fain, berea o dau eu
    Ai vazut Trebuie doar sa fie cineva dispus sa "te traga de urechi" si lucrurile incep sa para mai simple.

Sunt ok, dar vezi daca opencart are optiunea sa scoti tabs, ca sa le ai afisate unul sub altul.

Dupa, folosestete de atribute si pune filtre, culoare, capacitate, brand etc. Dar nu stiu cum merge opencart cu cateva mii de atribute + filtre pe ele.

Teoretic trebuia sa ai asa: Toner < Rekvisita < cu refresh de pagina sau cu "cauta". E mult mai usor pentru user sa gasesca ce cauta, altfel te bazezi doar pe ranking pe produs si atat.

Spor!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Modificare titlu si descriere in google search
    De Alex21 în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 29th March 2015, 21:43
  2. [CAUT] Descriere produse site pescuit
    De Tom în forumul Continut web
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 27th November 2013, 16:22
  3. Oarecum urgent, modificare OpenCart
    De BV87FFF în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 6