@Prometeu,
Din motive obiective nu pot prezenta acum de ce as fi o alternativa buna. Si asta din mai multe motive.
Unu, pentru ca m-as expune (major) riscurilor de copycat. Doi, pentru ca informatii de genul asta constituie de multe ori secret de business.
Doi: Anumite secrete nu sunt expuse niciodata, iar rezistenta in timp a firmei consta in faptul ca acest lucru nu este expus, iar ceilalti nu reusesc sa se prinda... ca acesta e secretul.
Trei, pentru ca prezentand avantajele acum, n-as avea cum sa le dovedesc. Nu am nicio dovada inca. Nu am de gand sa dau din gura si sa ma umflu in pene. Le pot dovedi, cand voi lansa proiectul. Daca il voi lansa. Acum doar iau in considerare posibilitatea. Ce va fi, ramane de demonstrat ulterior.
Patru, pentru ca avatajele vor face parte din lansare, din buzz-ul de la o eventuala lansare.
As putea adauga si alte motive. Risipirea neincrederii, in acest stadiu, este alt subiect, e o tinta pe care nu mi-o propun acum. Incerc doar sa fac o evaluare, daca merita sa incerc. Ai dubii ca as fi o alternativa buna? Te felicit - reactie corecta. Nu esti singurul, sunt si altii, vor fi si altii. Chiar si eu am. Inca. Asta nu inseamna ca nu voi face totul sa demonstrez contrariul, cand vremea va veni.
Dupa parerea mea, multe retele au picat prin lucruri gen neprofesionalism, atitudine indiferenta fata de clienti, lipsa sau intarzirea platilor, etc - lucruri care arata deficiente in management sau oameni care n-au ce cauta pe post de lideri acolo, ceea ce e cam totuna. Asta e parerea mea. Nu ca ar fi diferit de alte domenii de business. Povestea privind profesionalismul este lunga.
Acum raspunsul meu la ce te referi tu:
In lumea online vestica, exista multe retele competitoare. Multe sunt quasi-la fel. Spre exemplu, care e diferenta intre Bing Ads si google Adwords? Nu mare. Mica. Si totusi, sunt oameni acolo care fac bani grei cu Bing, si nu cu Google. Si invers. Am dat doar doua exemple, dar desigur ca sunt multe, pe multe verticale. Iar retelelele de realtime ofera fix cam acelasi lucru - au portofoliu diferit si eventual features diferite, e imposibil sa fie identice. Sunt utile? sunt. Cu cat mai multe alternative, cu atat mai bine.
De obicei, diferentele intre retele nu sunt atat de mari, insa intotdeauna va exista un numar de diferente, prin simplul fapt ca sunt proiecte diferite. Iti dau un exemplu. Eu am o retea aproximativ ca cealalta. Dar tu ai contul banat acolo, iar eu iti ofer nimic altceva in plus, decat seriozitate, si ca faptul ca poti deschide un cont la mine. Vei fi dispus sa incerci sa castigi bani?
Lumea are impresia ca e greu sa vii cu ceva diferit. Pentru mine nu asta e problema. Cei care au problema asta, parerea mea este ca nu sunt antreprenori - pentru ca un antreprenor sadea are idei si poate fi original. E mai greu insa sa faci drumul greu de la idee (diferita) la realitate. Multi esueaza aici. Eu gandesc out of the box si de obicei am mai multe idei decat pot pune in aplicare intr-o viata de om. Problema este, din punctul meu de vedere, a crea planul de business corect si directia corecta pentru un astfel de proiect. Ai nevoie de viziune, aptitudini de management, experienta, si resurse. Si mai trebuie sa fii si exact la momentul potrivit. Iar asta nu e usor.
Oricum, pana acum n-am prea primit raspunsuri la intrebarile puse in postul initial, ci doar solicitari de a demonstra ca as fi o alternativa buna, si prin ce ar fi diferita. Celor imi care mai solicita asta, ii rog sa citeasca exact acest reply. Si eventual sa raspunda, totusi, la postare.

Răspunde cu citat