Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Intuitie vs cifre?

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    37

Implicit Intuitie vs cifre?

Salut tuturor,

Fac research legat de deschiderea unui magazin online si ma aflu intr-o dilema. Pe de o parte intuitia imi spune ca s-ar putea sa mearga, deoarece marfa de profit este mare, concurenta este mica (doar 2 site-uri serioase).

Pe cealalta parte este vorba de cifre : o medie de 140 cautari lunare exacte pe majoritatea cuvintelor cheie urmarite.

Din motive evidente, nu pot spune nisa dar faceti un joc de imagine si incercati sa oferiti un raspuns : intuitie sau cifre?

PS : mistocarii sunt rugati sa se abtina. Multumesc.
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

Mai toate afacerile care au reusit cu varf si indesat au mers pe intuitie, insa si marile esecuri tot pe intuitie s-au bazat. Personal de cele mai multe ori merg pe intuitie, iar per general putem vorbi de reusita undeva in peste 60 % din situatii...calcule fac mai toti, intuitie buna mai putini..
    Am un Blog

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    48

Implicit

Daca ai 140 x 10 long tail = 1.400/30 = 46.6 vizitatori la o rata de conversie de 5% [0.466x5]= 2.3 produse/zi x 30 = 69/luna .... la 69 prodese vandute daca ai un profit de 30 ron [2.070 profit lunar]

Cred ca asta ar fi o varianta de calcul extrem de pragmatica. Cifrele le inlocuiesti tu. [Deci Cifre]

Succes!@
    Ultima modificare făcută de Hakuna Matata; 7th July 2013 la 21:36.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Tot la intuitie vei ajunge pentru ca daca te uiti mai sus la calculul lui Hakuna sau oricine altcineva intuitia te va pune sa alegi daca sa continui pe acel calcul sau altul. Asta deoarece nu ai nici-o garantie ca va fi asa.

Intrebarea e: alegi calea rapida (adica intuitie nativa) sau calea mai lunga (calcule dupa care din nou intuitie)? Daca nu te grabesti e indeiferent ce cale alegi tot acolo ajungi.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    37

Implicit

@ Fium : Si eu tot pe intuitie merg in marea majoritate a cazurilor si rata de succes e tot undeva la 60%, dar aici vorbim de o investitie destul de mare si nu as vrea sa risc foarte mult.

@ Hakuna : Interesant calculul tau, chiar mi-ai oferit o noua perspectiva. Merci.

@ Haos : Da clar, fara intuitie nativa nu cred ca poti avea mare succes, dar cateodata daca calculele nu ies sub nicio forma trebuie sa ai o oarecare doza de nebunie sa te aventurezi stiind ca cel mai probabil vei pierde bani.
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

5 out of 5 members found this post helpful.

Implicit

Daca "intuitia" iti spune sa te iei dupa calculele lui Hakuna atunci o bestelesti rau de tot.
    Din cele 140 de cautari lunare, chiar si la concurenta mica cu loc 1 in organic si/sau adwords pe toate din ele mi-e greu sa cred ca vei obtine un CTR mediu > 30%.
    Deci mai ajusteaza serios, inmulteste cu 0.3 maxim, eu as sugera 0.22 char si daca esti ultra-agresiv in adwords si super tatic in seo.

In plus Hakuna se cam scarpina in fund cu mana pe dupa umar; las celor mai rai de gura sa descopere de ce am inrosit eu cate una-alta.
    Citat Postat în original de Hakuna Matata Vezi Post
    Daca ai 140 x 10 long tail = 1.400/30 = 46.6 vizitatori la o rata de conversie de 5% [0.466x5]= 2.3 produse/zi x 30 = 69/luna ....
    LE: Datorita orei tarzii postez si concluzia scarpinatului: imparti ceva la 30 si apoi inmultesti cu 30.
    X / 30 * 30 egal cu X toata ziua.

LE2: Rata de conversie de 5% i-o accept tinand cont ca ai spus ca nu prea ai concurenta si mergand pe premiza ca ai preturi similare celor 2 din nisa.

LE3: Daca vinzi un produs ce se comanda repetitiv (de exemplu hartie pentru imprimante si nu imprimante) atunci s-ar putea ca sa fie mai mari castigurile decat cele calculate datorita fidelizarii clientilor si plasarea comenzilor direct, fara a se mai trece prin cautari de timpul "hartie a4 90gr", cautari pe baza carora au fost realizate estimarile.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 7th July 2013 la 23:13.

Bukum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    33
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Implicit

@Marius Cristian: Bine punctat, astfel ramane cu doar 14 unici pe zi in loc de 46.6 pt ca nu imparti si inmultesti cu 30, ci imparti la 30 si inmultesti cu 30%.

@2dor: In concluzie, intuitia ca intuitia dar mai intai fa niste calcule. Cei 14 unici ii primesti in cazul in care ocupi locul 2 sau 3, insa in functie de nisa chiar si primul loc iti poate aduce un ctr asa mic. Continuand calculele ai 14.4 * 5% = 0.72 pe zi, respectiv ~20 de luna.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

1. Testeaza cu adwords volumul real de cautari. Presupun ca CPC-ul nu e unul imens (concurenta fiind una redusa). Creaza o pagina pe un site oarecare si tine campania activa timp de o saptamana.

2. Verifica cifrele de afaceri ale firmelor care detin cele doua siteuri concurente.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Incearca simplu. Site+adwords, 1 luna. Cat sa coste daca ai 140 cautari exacte?

Magazin free, cu o thema acceptabila, produse si date de contact. Munca de 3h.

Primesti comenzi, apeluri, nu livrezi din x motive (le gasesti tu). Dupa o luna ai cateva date exacte, poti trage concluzii, si intelegi destul de bine nisa.

Eu zic ca e mai rentabil asa, cu risc mic, decat sa mergi pe intuitie cu risc major.

Daca era nisa mai grea puteai incerca testul de aici: Cum testam o afacere de magazin virtual?
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    84
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    84

Implicit

cifre: situatia de astazi = aglomeratie in nisa/google = interesul eventualilor cumparatori
    intuitie: primul in google, cea mai completa oferta, cele mai complexe detalii CAND interesul pietii creste

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. merita domeniile .ro cu sufixe din cifre?
    De diasomie în forumul Domenii
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 30th August 2011, 16:20
  2. cifre in denumirea domenului ?
    De giovanni12345 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 13th May 2009, 16:23
  3. cumpar domeniu .ro din doua cifre sau litere
    De murphy în forumul Domenii
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 26th January 2009, 01:00
  4. Verificare card paypal prin cod de 4 cifre
    De misu în forumul PayPal
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 6th June 2008, 16:06
  5. Cifre in numele domeniului
    De zeusillah în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 7th May 2007, 17:16

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •