Probabil cei mai mulţi dintre noi nu au încercat toate cms-urile dar au avut de a face cu cel puţin 1 sistem de shopping.
Recent am început să construiesc un magazin online pe Wordpress + WooCommerce (un plugin de shopping nou dezvoltat de cei de la WooThemes pe baza unui plugin deja existent numit Gigoshop).
Pluginul nu excela în funcţii, codul era scris destul de haotic dar era o stabil şi dădea semne că va progresa enorm de mult în viitor. Aşa că am ales să construim magazinul pe baza lui. Aflându-mă acum pe la finalul dezvoltării magazinului, m-am lovit de două probleme usturătoare: modulul de shipping e la pământ, la fel şi cel de plată (implementarea unui gateway de tipul mobilpay e un chin). Toate astea ar fi ok dacă nu am fi descoperit şi o sumedenie de bug-uri: posibilitatea de a fraieri sistemul şi de a comanda 10 produse la preţ de 1, afişarea greşită a nr. de produse în coş etc.
Aşa a ajuns să intre în discuţie o migrare spre OpenCart şi spre PrestaShop. Citind pe net despre ele totul pare minunat: codul scris destul de clar, pluginuri stabile pentru diferite gateway-uri de plată, calculatorul de shipping foarte rafinat etc. Aş vrea să vă întreb cu ce platforme de magazin aţi lucrat până acum, care au fost neajunsurile/inconvenienţele de care v-aţi lovit?
Încerc să îmi dau seama ce e mai econom de făcut: să ne chinuim să reparăm bug-urile din WooCommerce sau să reprogramăm totul pe OpenCart, PrestaShop sau altceva.
Mulţumesc anticipat :-)