Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Prestashop si importarea produselor.

ioan11bl este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    24th November 2010
    Posturi
    55
    Putere Rep
    29

Lightbulb Prestashop si importarea produselor.

Salut, nu am sa pierd foarte multa vreme aberand despre ceea ce vreau sa fac sau pe cate forumuri am intrat pentru a cauta ceea ce imi trebuie. Recent am instalat prestashop si am nevoie de o metoda eficienta de conversie a produselor din format xls in csv (respectand o anumita structura). Evident, acel csv se poate face si manual, insa durata pentru a creea manual csv-ul este egal sau chiar mai mare decat durata de a baga practiv in magazin produsele respective.

Stiu ca se pot face scripturi ce fac asta automat, stiu ca se pot face direct sql-uri cu produsele pe care le pot importa apoi direct in magazin.

Insa practic nu stiu sa le fac niciuna din astea doua. Ceva solutii rapide si inteligente?

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Pai tu de unde vrei sa impoti produsele?
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    24th November 2010
    Posturi
    55
    Putere Rep
    29

Implicit

dintr-un fisier xls, insa trebuie sa il salvez ca csv cu structura compatibilia prestashop. adica una foarte urata si mare.

(asesoft, poate unii din voi ati mai lucrat cu tabele de la ei)

Empire este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    42
    Posturi
    360
    Putere Rep
    0

Implicit

Nu stiu ce te face sa crezi ca pe un forum de SEO vei gasi raspunsuri pe care nu le-ai gasit pe forumul Prestashop. Stiu sigur ca nu ai intrebat acolo, pentru ca sunt activ pe forumul romanesc.

Din cate inteleg tu ai deja produsele in format xls. Din Excel poti salva acel .xls ca .csv, si importul merge fara probleme daca stii sa il faci.
    Am facut exact acelasi lucru acum o saptamana.

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    24th November 2010
    Posturi
    55
    Putere Rep
    29

Implicit

Am facut exact acelasi lucru acum o saptamana.
    Merci ca esti ironic si la fel de inchis ca cei de pe forumul presta shop, toti spuneti doar ca merge insa nu spuneti solutii reale. Cred ca cel mai bine e sa nu mai comentati daca nu sunteti dispusi sa ajutati. Stiu si eu foarte bine ca merge, altfel nu puneam intrebari ridicole. Iar daca tu vrei sa salvezi din excel direct in csv, imi cer scuze dar habar nu ai ce faci. Excelul nu salveaza csv-ul in formatul compatibil prestashop, iar pe forumurile prestashop este mentionat clar asta.

Oh, btw, am postat in Forum >> Chestiuni generale >> Comert electronic, e-Commerce
    Deci nu cred ca am incalcat nici o regula.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    42
    Posturi
    360
    Putere Rep
    0

Implicit

ioan11bl, motivul pentru care toata lumea zice ca se poate dar nu iti ofera solutii reale e pentru ca au oferit deja de mai multe ori, dar unora le e greu sa dea Search.
    Imi pare rau ca nu ma crezi cand iti zic ca merge, pana la urma e problema ta, dar lucrez cu prestashop de peste un an si parerea mea umila e ca stiu ce vorbesc. N-am idee ce crezi ca as avea de castigat mintindu-te ca saptamana trecuta am facut conversie din excel si am facut cu succes import. Ai incercat macar? Stiu ca da niste mesaje de avertizare la salvarea in .csv, dar importul merge fara probleme.
    S-a discutat despre importul asta de nenumarate ori, cred ca e cel mai discutat topic de pe forum. Fa un search si citeste alea 30+ de pagini de rezultate.

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    24th November 2010
    Posturi
    55
    Putere Rep
    29

Implicit

Nu ai inteles unde bat. In fine, se poate face conversia, insa nu o faci cu excel deoarece trebuie sa fi batut in cap ca sa nu ti cont de erori. NU TE ATAC personal, deci nu sarii la gat. Am luat frumos de la 0, am renuntat la excel, am deschis notepadul si mi-am scris un script care imi calculeaza pretul la cursul bnr de azi, imi aseaza informatia in ordinea care trebuie, iar apoi am importat. Iar toate astea fara ajutorul celor de pe prestashop. Poate esti activ pe sectiunea romanilor de acolo, insa eu am cautat pe english, de ce? E simplu, voi nu spuneti 2 cuvinte despre ce si cum, doar ca se poate.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    42
    Posturi
    360
    Putere Rep
    0

Implicit

Ok, imi cer si eu scuze, am fost defensiv tocmai pentru ca pe sectiunea romaneasca a forumului prestashop se ajuta lumea, dar tu ai preferat sa intrebi pe un forum SEO.
    Si ti-am zis ca se poate, ti-am zis si cum, doar ca din anumite motive tie nu ti-a iesit. Metode alternative eu nu iti pot oferi deoarece merge asta si nu am incercat altele. Eu lucrez cu prestashop inca de la versiunea 1.2.5, si am lucrat pe vreo 5-10 instalatii pana acum.
    Oricum, ma bucur sa aud ca ai reusit.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Transport prestashop
    De Prometeu în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 30th March 2021, 14:40
  2. Carte cu valorile calorice ale produselor?
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 12th June 2010, 12:59
  3. Ajutor PrestaShop
    De Nica Cristian în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 5th September 2009, 19:49
  4. Prestashop?
    De marcos29 în forumul SEO Soft
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 24th September 2008, 20:51
  5. Metode de livrare a produselor comandate pe un site e-commerce
    De johnyk_vl în forumul Comert electronic, e-Commerce