Rezultate 1 la 4 din 4

Subiect: meniu

  1. #1
    Avatarul lui ana
    ana Guest


    Question meniu

    Am un meniu dhtml, de genul
    <div id="dlmenu">
    <ul id="menu">



    <li>
    <!--[if lte IE 6]><a href="#nogo"><table><tr><td><![endif]-->
    <dl class="gallery">
    <dt><a href="#">Bla bla </a></dt>
    ....
    </dl>
    <!--[if lte IE 6]></td></tr></table></a><![endif]-->

    </li>



    </ul>

    </div>


    <!-- end menu -->

    care are in css :

    #dlmenu {height:10em;}
    #menu {list-style-type:none; margin:0 0 10px; padding:0; position:absolute; width:5em; background:#fff; z-index:100;}
    #menu li {display:block; padding:0; margin:0; position:relative; z-index:100;}
    #menu li a, #menu li a:visited {display:block; text-decoration:none;}
    #menu li dd {display:none;}
    #menu li:hover, #menu li a:hover {border:0;}
    #menu li:hover dt a , #menu li a:hover dt a {background:#d4d8bd url(top_grad_2.gif) center center; color:#ff0; }
    #menu li:hover dd, #menu li a:hover dd {display:block;}
    #menu li:hover dl, #menu li a:hover dl {height:30em; background:#b4be9c url(sub_grad.gif);}
    #menu table {border-collapse:collapse; padding:0; margin:-4px; font-size:10px;}
    #menu dl {width: 18.55em; margin: 0; background: #6f9c6f; cursor:pointer;}
    #menu dt {margin:0; padding: 0; font-size: 12px; border-top:1px solid #cce;}
    #menu dd {margin:0; padding:0; font-size: 10px; text-align:left; }
    .gallery dt a, .gallery dt a:visited {display:block; color:#fff; padding:5px 5px 5px 10px; background:#949e7c url(top_grad.gif) center center;}
    .gallery dd a, .gallery dd a:visited {color:#000; min-height:1em; text-decoration:none; display:block; padding:4px 5px 4px 20px; background:#b4be9c url(sub_grad.gif);}
    * html .gallery dd a, * html .gallery dd a:visited {height:1em;}
    .gallery dd a:hover {background:#7aa; color:#ff0;}

    As vrea , daca se poate, , sa fac in asa fel incat sa scriu o data meniul undeva si apoi sa il accesez in toate paginile. Nu stiu, probabil e nevoie de un javascript ceva. Nu stiu php si nici varianta cu frameul nu ma incanta.
    Exista alte solutii?

  2. #2
    Avatarul lui razor
    razor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    1st June 2007
    Posturi
    40
    Putere Rep
    19


    Implicit

    Ca sa faci asa ceva ti-ar cam trebuii niste cunostiinte de programare.Faci in php o clasa de ex.
    Cod PHP:
    function showmenu() {
    $text "<div class='dlmenu'> .... restu de cod...";
    return 
    $text;

    si pe urma unde vrei sa il folosesti faci ceva de genul

    Cod PHP:
    <?
    showmenu
    ();
    ?>
    Si nu inteleg de ce folosti chestia cu <!--[if lte IE 6]> ca sa bagi un table intr-un li, si ar trebuii oricum sa bagi in head cu un css si in cod sa iti pui clase.
    Ultima modificare făcută de razor; 18th April 2008 la 19:10.

  3. #3
    Avatarul lui dublutz
    dublutz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    3rd October 2007
    Vârstă
    33
    Posturi
    175
    Putere Rep
    19


    Implicit js vs php...

    Pai css-ul este clar.. il pui separat si il incluzi in fiecare pagina, ca ai nevoie de el... oricum

    Pentru meniu in schimb, exista varianta sa il faci cu javascript... dar nu este indicata din mai multe motive:
    - js-ul se executa la client si depinde de setarile browserului. daca js este disabled.. meniul tau nu va aparea.
    - meniul nu va fi vazut de motoarele de cautare.

    In js poti sa ai o metoda de genul

    Cod:
    function showMenu() {
        document.write("<ul>");
        document.write("<li>");
        ...
    }
    metoda care o apelezi pe evenimenul onload din body
    <body onload="showMenu()">

    Dar cea mai buna varianta ramane php-ul... este mult mai flexibil.
    Poti sa iti faci meniul separat.. si sa foloseti include sau require ca sa il afisezi... Totul se executa pe server si este vizibil motoarelor de cautare.

  4. #4
    Avatarul lui dublutz
    dublutz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    3rd October 2007
    Vârstă
    33
    Posturi
    175
    Putere Rep
    19


    Implicit

    dar vezi ca la js apare o problema.. pt. ca o sa il scrie aiurea in pagina

    ar trebui sa il scrii tot codul html intr-o variabila si dupa aceea sa folosesti innerHTML ca sa il arunci in container-ul care te intereseaza

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

  1. Meniu in php si css cu clasa active
    De Popescu Marian în forumul Server side
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 1st June 2010, 07:58
  2. Cum pot face un meniu ca asta?
    De Federals în forumul Client side
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 21st August 2008, 18:39
  3. Ajutor meniu CSS
    De florin666 în forumul Client side
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 2nd May 2008, 08:35
  4. Meniu seo friendly
    De moSSad în forumul Client side
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 18th January 2007, 12:06
  5. Cum Leg Un Meniu?
    De Stelian în forumul Client side
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 3rd May 2006, 09:26

Permisiuni postare

  • Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •