Rezultate 1 la 4 din 4

Subiect: Ajax si SEO

GExGE este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    13th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    373
    Putere Rep
    36

Implicit Ajax si SEO

Desi a aparut de mult Ajax-ul si devine incet incet trendy, eu abia acum am hotarat sa invat asa ceva. Dar nu acum, poate in cateva saptamani (sesiune!). Insa am citit asa in mare cateva cuvinte am am cam vazut cu ce se mananca.

In acelasi timp am observat ca apare problema indexarii paginilor cu continut majoritar ajax de catre motoarele de cautare. (aceleasi probleme ca si la JavaScript).

As vrea sa dezvoltam ceva mai mult subiectul si sa vedem ce solutii putem gasi pentru a trece de problemele indexarii. De asemenea sa luam niste cazuri concrete in care ar prinde bine un axaj sau cazuri in care ajaxul nu ar avea nici un rost.

PS: La o cautare in forum am obs ca de ajax nu prea s-a pomenit, decat 2-3 topicuri printre care Fanul Web 2.0, Alternative pentru <iframe> si Ajax. , ultimul topic enumerat fiind inchis....
    Sunt GExGE si folosesc cel mai simplu site de curs valutar.

Ciprian Sorlea este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    5th September 2005
    Locaţie
    Cluj Napoca, Romania
    Vârstă
    43
    Posturi
    885
    Putere Rep
    38

Implicit

Problemele de indexare pot fi eliminate usor.
    Daca te gandesti cum sa oferi aceasi functioanlitate si vizitatorilor cu JavaScript, si celor fara, ai un SEO & Ajax website.
    Scriem pe blog despre Optimizare site-uri.
    Avem pentru voi peste 20 de Unelte SEO.

Johnny21_J este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th January 2007
    Posturi
    12
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu m-am apucat initial sa-mi fac site-ul cu Ajax dar sunt multe prob. Merge la zone gen e-mail (vezi google, yahoo).
    De ce spun asta? Am super testat situatia si ai probleme la indexare, nu-ti mai intra robotii mai pe nicaieri ca nu gaseste linkuri , ei bazandu-se pe "a href" nu pe ce foloseste ajax ca pana la coada e JS based. Nu va sti sa-ti ia contentul dintre pagini si tu probabil vei avea o singura pagina main, cel putin eu asa facusem. Se incarca super rapid, era optimizat w3c, dar... e mult de munca pentru ca debug-ul il faci foarte greu.
    Oricum eu zic sa te mai gandesti si sa folosesti unde e cazul, eu stiu la un rate sau ceva mic unde n-ar trebui reincarcata pagina si n-ai nevoie de robotii de cautare

Ciprian Sorlea este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    5th September 2005
    Locaţie
    Cluj Napoca, Romania
    Vârstă
    43
    Posturi
    885
    Putere Rep
    38

Implicit

Repet: AJAX poate fi utilizat in asa fel incat sa nu afecteze indexarea. Cum?

Pai uitati cum:
    Se da pagina x.... care are cateva link-uri L1..L10. Fiecare link ar trebui sa aduce asincron de pe server bucati de continut sa zicem... c1... c10. Asta se obtine prin setarea unui eveniment onclick pe link-urile L1...L10. Ei, in cazul in care JavaScript-ul este dezactivat, link-urile L1...L10 vor duce catre o pagina P1...P10, care va avea continutul C1... C10 gata "afisat".

Nu mi se pare rocket science, insa daca nu am fost destul de clar, spuneti si incerc sa fiu mai explicit.
    Ultima modificare făcută de Ciprian Sorlea; 25th January 2007 la 10:30.
    Scriem pe blog despre Optimizare site-uri.
    Avem pentru voi peste 20 de Unelte SEO.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Bara AJAX
    De Prometeu în forumul Client side
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 16th October 2009, 18:56
  2. Asp.net Ajax + Seo
    De Federals în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 19th August 2008, 00:21
  3. Programator JS,Ajax ,css
    De zapata_info în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 31st July 2007, 15:00
  4. Ajax
    De Ciprian Sorlea în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 14th October 2005, 16:35

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.