Salut,
Incerc sa apelez la acei dintre voi care stiu sa lucreze cu javascript.
Problema: ai un site cu target general, precum un site de stiri. Vrei sa livrezi publicitate cat mai eficient insa nu poti determina nici macar sexul vizitatorilor pentru a putea livra reclame de interes pentru un anumit grup.
Solutia gasita de mine se preteaza siturilor care au vizitatori fideli: se livreaza reclame cu target diferit pana in momentul in care vizitatorul da click pe una din ele. Sa zicem ca vrem sa impartim vizitatorii dupa sex: se afiseaza alternativ reclame la un produs tipic masculin si unul tipic feminin. Un click pe un banner cu "Vezi meciuri on-line" imi spune mie ca sunt mari sanse ca vizitatorul sa fie barbat.
Sper sa ma fi facut inteles.
Acum partea tehnica:
Ar fi nevoie ca daca un vizitator a dat click pe un banner etichetat de mine in interfata openx ca "masculin" sa ii plasam un cookie "sex=masculin" si ulterior sa ii fie servite reclame din acelasi grup.
Din care am cercetat, serverele actuale de livrat bannere, precum openx, nu permit decat limitarea inversa (daca a dat click, nu-i mai afisa reclama).
E nevoie de un script care, in momentul clickului, sa creeze un cookie cu o variabila gen sex=masculin si care, la urmatoarea vizita, sa poate sa introduca acea variabila intr-un cod js gen
document.write ('&sex=nedefinit; ?>');
Acest cod va transmite openx ce banner se afiseaza, explicatia modului de lucru gasiti in articolul asta: http://blog.openx.org/10/targeting-b...ble-targeting/
Are cineva o solutie?

Răspunde cu citat