Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: Cumpar linkuri cu 5 euro bucata

matrimo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    26th January 2011
    Locaţie
    Bruxelles
    Vârstă
    46
    Posturi
    142
    Putere Rep
    29

Implicit Cumpar linkuri cu 5 euro bucata

Pentru un client, la solicitarea lui, am cumparat cateva linkuri scumpe pe siteuri foarte mari in 2017-2018. Nu a remarcat o urcare in SERP dar era bucuros ca urma "trendul". A fost o cheltuiala mare si inutila. 100% inutila. De ce spun asta? Dupa recenta actualizare a algoritmului Google, site-ul clientului a ajuns undeva pe pagina 5-6 in SERP iar eu am ajuns la o concluzie: Inutil sa-l sfatuiesc sa mai cumpere linkuri scumpe, ci i-am sugerat sa cumpere linkuri ieftine pe cuvinte cheie, (desigur si alea sunt inutile clar) si de data asta nu va plati mai mult de 5 euro pe link. De ce gandesc asa ?

Sa luam exemplul unui cont de Facebook unde cineva are 40 de prieteni distinsi iar altcineva are 1000 de prieteni. Cine credeti ca poate deveni mai popular ? Eu zic ca al doilea.

Alt exemplu... ca tot suntem in apropierea unei campanii electorale: Un candidat este sustinut de 100 de oameni distinsi. Alt candidat este sutinut de peste 2000 de oameni simpli. Care candidat va castiga ?

Pe acest principiu voi stabili strategia de link building in 2019. Target-ul... 100 de backlink-uri. Unii vor spune ca "5 euro pe link este prea putin". Nu, nu este putin in conditiile in care acel link nu va amoritza investitia ci doar POATE va contribui la clasarea in SERP.

Specula cu linkuri a fost descoperita de Google, asadar ar fi iluzoriu sa mai cumpar linkuri scumpe de acum inainte pentru vreun client.

Nu imi pot explica cum un site fara continut, fara link building, offtopic, apare mai sus in SERP decat un site pe nisa actualizat zilnic, care a cumparat cateva linkuri pe siteuri cu autoritate mare. Ori Google pedepseste clar site-urile care cumpara linkuri, ori ne spune ca este inutil sa mai facem link building si ne "preseaza" sa cumparam publicitate pe Adwords, ori nu intelege bine limba romana, ori ...

Asadar, daca ai un site serios (nise preferate: social network, social media, lifestyle, blog, forum, Q&A, promovare online, socializare, etc ), minim un an vechime, minim 200 de pagini indexate, unde pe o pagina cu cel putin 400 de cuvinte folosesti deja cuvantul "ti-l spun in privat" (sau adaugi o fraza), pui link pe acel cuvant catre site-ul clientului, sau pui URL cu link in paranteaza dupa acel cuvant. Cumpara un singur link/site/adresa ip. Linkul va trebui sa ramana pe pagina pe perioada nedeterminata. Plata de 5 euro se face prin Paypal sau transfer bancar 20 lei.

O zi frumoasa tuturor.
    Ultima modificare făcută de matrimo; 26th March 2019 la 10:36.

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.090
    Putere Rep
    64

Implicit

Gandirea este una sanatoasa, insa nu vei ajunge sa ai link-uri pe XXX sau XXXX site-uri daca oferi doar 5 euro.

Daca am cateva zeci de site-uri, eu prefer sa ma duc pe site-ul 111111.ro si sa public un articol nou decat sa caut pe acele cateva zeci de site-uri daca exista cuvantul cautat de tine.

Prin urmare, cred ca ar fi fost de ajutor daca ai fi spus macar nisele pe care le cauti, sa nu te contacteze inutil o persoana cu un blog de fashion daca tu pui link catre plase de tantari (de ex.)
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

matrimo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    26th January 2011
    Locaţie
    Bruxelles
    Vârstă
    46
    Posturi
    142
    Putere Rep
    29

Implicit

Asa este nu ma astept sa-i ating targetul clientului platind doar 5 euro pe link, insa, un simplu exemplu justificativ, imagineaza-ti ca un link cumparat in 2018 cu 150 euro intr-un advertorial pe un site cu un DA > 80, nici macar nu figureaza ca backlink in Google Search Console.

Am modificat postarea si am adaugat nisele conexe preferate.

Mersi pentru interventie.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Domenii . ro la 30 euro bucata
    De felix în forumul Domenii
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 27th February 2019, 10:44
  2. Vand Advertoriale la 3 Euro Bucata...
    De Ionut Cosmin în forumul Continut web
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 19th January 2012, 22:14
  3. Domenii la 5 euro bucata
    De axa2000 în forumul Domenii
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 15th December 2011, 07:00
  4. Domenii, mai putin de 2 euro bucata
    De valentino în forumul Domenii
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 9th November 2011, 14:55
  5. Domenii ieftine la 3,5 si 10 euro bucata