Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 30

Subiect: Curiozitati RoTLD

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

Implicit

Citat Postat în original de c|neva Vezi Post
    Eu sincer am primit raspuns in maxim 25 de ore de la trimiterea fiecarui e-mail. Cred ca tine si de competenta lor, depinde ce e-mailuri se trimit si care sunt cerintele la care ei sunt pusi sa raspunda.
    "Proprietarul domeniului cutare.ro a murit, am fost la inmormantare! Rezulta, conform termenilor, ca nu mai poate detine domeniul, deoareceee nu mai e. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a intra in posesia domeniului cutare.ro?"

Ce e in neregula cu meilul asta? Stiu ca nu e tocmai academica exprimarea, dar ei nu sunt platiti sa-mi judece gramatica si exprimarea.. ci sa raspunda la mail.

c|neva este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    3rd July 2007
    Vârstă
    37
    Posturi
    297
    Putere Rep
    33

Implicit

Ai si dovezi prin care sa demonstrezi ca a murit? Le-ai trimis? Daca da, probabil sunt mult prea comozi ca sa-si bata capul pentru un milion jumatate cat e domeniul si se gandesc in felul asta: pana nu se ocupa cat mai multe domenii.ro incat nu mai au din ce sa vina bani vor face si astfel de lucruri, de punere in refolosinta domeniile a caror proprietari sunt decedati.

Bruzli este deconectat Administrator
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    25th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    46
    Posturi
    980
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de haos Vezi Post
    "Proprietarul domeniului cutare.ro a murit, am fost la inmormantare! Rezulta, conform termenilor, ca nu mai poate detine domeniul, deoareceee nu mai e. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a intra in posesia domeniului cutare.ro?"

Ce e in neregula cu meilul asta? Stiu ca nu e tocmai academica exprimarea, dar ei nu sunt platiti sa-mi judece gramatica si exprimarea.. ci sa raspunda la mail.
    Daca asa ai trimis mail, oricine il considera o gluma si vei fi ignorat.

Daca ai citit contractul decesul nu este un motiv pentru revocare.

15. REVOCARE. Sunteti de acord ca putem anula (sterge) numele dumneavoastra de domeniu sau va putem suspenda dreptul de a utiliza alte servicii daca informatiile pe care ni le furnizati la inregistrarea sau rezervarea unui nume de domeniu sau la inregistrarea pentru alte servicii, sau la modificare, contine informatii false sau eronate, sau ascundeti sau omiteti orice informatie pe care noi o consideram importanta in decizia noastra de a inregistra sau rezerva numele dumneavoastra de domeniu. Sunteti de acord ca noi putem in mod unilateral sterge sau transfera domeniul dumneavoastra in orice moment.
    In caz ca totusi se revoca pentru date false/fictive, domeniul va fi suspendat 3 luni, dupa care vei putea intra in posesia lui.

Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

Implicit

*c|ineva - dar nu e pb mea ca ei cred ca e o gluma. poate sunt analfabet sau nu stiu sa scriu mai diplomat.. ei tot sunt obligati sa-mi raspunda.
    * bruzli - pai nu te la tine trebuia sa aflu asta, ci de la ei.

Si acum fara suparare, dar mi se pare deplasat sa fie considerat proprietar o persoana decedata.
    In cazul in care logica mea e valabila e si simpla: un decedat e clar ca are datele de contact false.. pentru ca nici macar nu mai locuieste pe lumea asta.

Altfel ce sa spun, ma simt onorat ca traiesc intr-o tara in care pot sa fac afaceri cu proprietari de domenii.. decedati.

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    38

Implicit

Este posibil ca intrebarea lui haos catre ROTLD sa fi fost luata ca o gluma , dar substanta ei mie mi se pare pertinenta .
    Iata ce afirma ROTLD la intrebari frecvente :
    Ce se intampla cu un nume de domeniu .ro care nu este folosit?
    A nu folosi un nume de domeniu .ro inseamna a nu exista aplicatii (pagina web, adrese de e-mail), insa acest lucru nu este de competenta ROTLD, registrul neavand in atributii monitorizarea aplicatiilor create pe baza inregistrarii unui nume de domeniu .ro. Odata inregistrat (platit) un nume de domeniu .ro, fiecare detinator face ce crede de cuviinta cu dreptul de folosinta dobandit pentru acel nume de domeniu.
    Ce inteleg eu de aici ? Pai in primul rand inteleg ca ROTLD nu se baga in problema domeniilor neutilizate ( cata vreme sunt platite ) . Mai inteleg ca nu avem de-a face cu un drept de proprietate asupra domeniului ( dupa principul nimeni nu e proprietar pe cuvinte/nume ) ci cu unul de folosinta (fructus ). Nu am cunostinte in domeniul juridic , dar presupun ca diferenta consta in dreptul de a dispune ( art 15 - despre ROTLD -"...noi putem in mod unilateral sterge sau transfera domeniul dumneavoastra in orice moment.") si de mostenire .
    Nici din contract si nici din alte informatii date pe situl ROTLD nu e clar ce se intampla daca utilizatorul nu mai e . Neimplicarea ROTLD este explicata la un moment dat prin faptul ca "fiecare detinator face ce crede de cuviinta ". Bun ,dar daca acesta nu mai e ?
    Un drept de utilizare obtinut intr-un contract fara prevederi exprese referitoare la durata , nu inceteaza in momentul in care partea care a obtinut dreptul de utilizarea nu mai e ?
    Ultima modificare făcută de Broscoi; 12th September 2008 la 12:10.

Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

Implicit

Citat Postat în original de Broscoi Vezi Post
    Un drept de utilizare obtinut intr-un contract fara prevederi exprese referitoare la durata , nu inceteaza in momentul in care partea care a obtinut dreptul de utilizarea nu mai e ?
    Asta incercam si eu sa aflu. Dar ce sa fac daca nu imi raspund?

Rog foarte frumos, pe aceasta cale, persoana care detine raspunsul sa ni-l impartaseasca si noua. Ar fi mai mult un act de caritate, din moment ce de fapt cei de la RoTLDar trebui sa fie cei de la care il aflam, dar o sa-i fim recunoscatori.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    38

Implicit

Sfatul meu este sa refaci solicitarea astfel incat sa nu para o gluma si sa o retransmiti catre ROTLD .
    Din cate stiu eu , ROTLD , ca institutie a statului roman , este obligata conform legii sa raspunda oricarei solicitari .
    Nu garantez ca raspunsul o sa te satisfaca . E posibil ori sa iti dea un raspuns prea "tehnic" din care n-o sa intelegi mai nimic ori sa iti raspunda ca nu au atributii in acest sens .
    Parerea mea inginereasca e ca daca utilizatorul nu mai e, ROTLD , ca detinator al dreptului de dispozitie, poate ceda dreptul de uzufruct altei persoane .
    Deocamdata au inca domenii libere si bani destui , dar peste cativa ani ...
    Ultima modificare făcută de Broscoi; 12th September 2008 la 12:29.

Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

Implicit

Din cate stiu eu , ROTLD , ca institutie a statului roman , este obligata conform legii sa raspunda oricarei solicitari.
    Daca zic ca nu respecta aceste legi, se supara cineva?
    Nu garantez ca raspunsul o sa te satisfaca . E posibil ori sa iti dea un raspuns prea "tehnic" din care n-o sa intelegi mai nimic ori sa iti raspunda ca nu au atributii in acest sens.
    Nu-i nimic.. garantez eu ca nu o sa inteleg nimic din el. Sunt obisnuit am mai patit-o cu ei.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de haos Vezi Post
    Daca zic ca nu respecta aceste legi, se supara cineva?
    Cu exceptia ta ...nimeni .
    Cam asta poti sa faci :
    Art. 22. – (1) În cazul în care o persoană se consideră vătămată în drepturile sale prevăzute în prezenta lege, poate face plângere la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a cărei rază teritorială domiciliază sau în a cărei rază teritorială se află sediul autorităţii sau instituţiei publice. Plângerea se face în termen de 30 de zile de la expirarea termenului prevăzut la art. 7.
    (2) Instanţa poate obliga autoritatea sau instituţia publică să furnizeze informaţiile de interes public solicitate şi să plătească daune morale şi/sau patrimoniale.
    (3) Hotărârea tribunalului este supusă recursului.
    (4) Decizia Curţii de apel este definitivă şi irevocabilă.
    (5) Atât plângerea, cât şi apelul se judecă în instanţă în procedură de urgenţă şi sunt scutite de taxă de timbru.

Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

Implicit

AOLEO, mai bine ma lipsesc de domenii.
    Multumesc foarte foarte mult pentru aceste informatii.. dar cine a trecut prin tribunalele sau prin spitalele din romania ar face orice ca sa nu mai treaca a doua oara pe acolo.
    Asa ca Doamne fereste!

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. DNS managemant rotld
    De deadworldisee în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 9th September 2009, 15:27
  2. RoTLD s-a manelizat?
    De haos în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 19th February 2009, 07:10
  3. Noutati ROTLD
    De w!ll în forumul Domenii web
    Răspunsuri: 31
    Ultimul Post: 4th July 2008, 15:49
  4. Rotld
    De FireEyes în forumul Bar, lobby...