Pagina 3 din 8 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 79

Subiect: 10 septembrie LHC

Nica Cristian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    23rd May 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    37
    Posturi
    654
    Putere Rep
    36

Implicit

uitati aici un micut documentar foarte interesant : http://au.youtube.com/watch?v=yzMEAk...eature=related

meetzah este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    1st October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    976
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de Broscoi Vezi Post
    Si cei care au lucrat la bomba atomica erau toba de carte...mie, sincer sa fiu , nu prea imi place joaca asta de-a Dumnezeu .
    Oameni cu capul mare , toba de fizica sau de altele , au facut in istorie si multe tampenii... si de cele mai multe ori in numele unor scopuri nobile .
    chiar ma asteptam sa primesc replica asta. singurul lucru de care ma mir e ca a durat atat de mult
    da, este adevarat ca tot oameni toba de fizica au lucrat si la bomba atomica, dar nu ei au aruncat-o peste japonezi.

de asemenea, pe baza chestiile descoperite in timpul creerii bombei atomice avem acum energie nucleara, care orice ar zice lumea, este viitorul, in conditiile in care resursele organise se imputineaza/scumpesc in ritm ametitor iar resursele alternative sunt putin eficiente.

faptul care se intampla acum, in sine, nu este rau, insa nefericita ar fi decizia de a fi folosite informatiile descoperite pentru crearea cine stie carui fel de arma de distrugere in masa. dar asta e ca si cum l-ai condamna pe Nobel ca a descoperit dinamita, doar pentru faptul ca acum e folosita si la bombe.
    DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    23rd May 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    37
    Posturi
    654
    Putere Rep
    36

Implicit

Nu inteleg de ce unii se iau dupa ce scrie in ziare sau zice la tv..unchiul meu este fizician si am fost la el azi dim si mi-a povestit care e treaba cu LHC-ul acesta.Exista o sansa cat se poate de mica sa se produca niste gauri negre dar microscopice adica mai mici ca un atom, cu o masa foarte mica, care in o fractiune de secunda dispar. Sansa este asa de mica sa se produca! Cercetatorii isi doresc din tot sufletul sa se produca aceasta, ar fi prima manifestare a unui efect gravitational ce s-ar putea observa!

Iar pentru ce care nu stiu:

LHC: Un proton cu energia de 7 TeV se ciocneste cu un alt proton din sens opus cu energia tot de 1 TeV. (Atentie, masa unui proton este de 0.001 TeV, deci fiecare proton este accelerat foarte mult, pana are o energie totala de 7000 de ori mai mare decat masa sa de repaus!). Asadar, suma energiilor (14 TeV) sunt disponibile in centrul de masa pentru a se crea particule. 14 TeV este energia ciocnirii. Sa transformam in Jouli, unitatea din SI pentru energie. Cum 1 eV este 1.6 * 10 ^-19 J, atunci 14 TeV inseamna 2*10^-6 J, iar in cuvinte, 2 milionimi de Joule.

Un singur proton in miscare are energia de 1 milionime de Joul.

Furnici: O furnica tipica are masa de 0.004 grame (4*10^-6 kg), are o viteza tipica de un centimetru pe secunda, (0.01 m/s) si energia cinetica este 1/2*m*v^2, adica 1/2 * 4*10^-6 kg * (10^-2 m/s)^2, adica 2 * 10^-10 J. Este nevoie deci 5.000 de furnici tipici in miscare pentru a crea energia unui proton. Dar furnicile sunt tare mici de felul lor.

Sa incercam atunci cu niste insecte mici, dar mai mari putin, niste libelule, de exemplu. Atunci o sa dea ca coliziunea unei perechi de protoni la LHC va fi la fel de energetica si coliziunea a doua libelule ce merg cu viteza.

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    50
    Posturi
    839
    Putere Rep
    37

Implicit

Cristi, la subiectul asta esti avantajat - ai pe cine intreba. Dar ceilalti (inclusiv eu) avem ca sursa de informare numai media.
    Reiau o vorba foarte adanca si adevarata: "multi vad, putini cunosc!"

inscaun este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    30th March 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    42
    Posturi
    878
    Putere Rep
    40

Implicit

cristi m-ai terminat cu explicatia aia. am ramas cu gura cascata si ma gandesc la furnici

ms de info, cred ca am invatat ceva

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

Eu stiam ca o gaura neagra daca se formeaza, suge, suge si iar suge (materie). Si nu ai cum sa opresti procesul. Nu am stiut ca se sting; Sper sa nu fie cazul, ca nu vreau maine sa fiu lungit pe tavan de ceva gaura gone wild.

Federals este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    29th November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    612
    Putere Rep
    35

Implicit

Apropo, gaurile negre cu cat inghit mai multa materie, cu atata se maresc?

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    23rd May 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    37
    Posturi
    654
    Putere Rep
    36

Implicit

Tudi fii fara grija pentru ca nu vei fi lugit pe tavan (lol) dupa cum am mai spus acele gauri negre sunt MICROSCOPICE si vor disparea intr-o fractiune de secunda dar si asa sansele sa apara sunt foarte scazute...voi crede-ti ca s-au investit atatia bani pentru un experiment care v-a afecta toata lumea?, sa fim seriosi...

@Federals http://www.youtube.com/watch?v=yQybsDFRaN0 arunca un ochi aici daca te pasioneaza si vrei sa stii mai multe despre ele
    Ultima modificare făcută de Nica Cristian; 9th September 2008 la 14:40.

Diana este deconectat Administrator
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    4th January 2006
    Locaţie
    Vatra Dornei
    Posturi
    1.696
    Putere Rep
    46

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

Tudi fii fara grija pentru ca nu vei fi lugit pe tavan (lol)
    Pai de ce lol? Nu sunt eu foarte bine pus la punct cu fizica, dar o gaura neagra cand te prinde, nu te suge?

Pagina 3 din 8 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •