Pagina 1 din 8 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 79

Subiect: 10 septembrie LHC

Afișare hibrid

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    36

Implicit 10 septembrie LHC

Se discuta mult in mass media despre experimentul de maine, si pe toti care i-am vazut/auzit zic de sfarsitu lumii si nu mai stiu ce prostii.

Eu sunt de parere ca va fi un real succes si nu va face decat sa creasca "puterea" mondiala a UE ,sau mai bine zis a monopolului de la Bruxelles.

Fizica particolelor este cel mai important domeniu din fizica, fiindca are un impact mare asupra vieti de zi cu zi.

LHC nu va face altceva decat sa fie inceputul unei vieti mai bune si evident va face sa uitam de cel de sus.

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    41

Implicit

Mâine! NU, mai avem 2 zile de trăit! Azi e 8 septembrie.
    Eu cred că mintea noastră de muritori de rând făr' de acces la informaţie cu adevărat validă şi dovedită nu este capabilă să stabilească dacă murim sau nu.
    Cercetătorii americani zic că o să murim cu toţii, elveţienii susţin că americanii sunt doar ofticaţi că acceleratorul lor de particule e de 10 ori mai varză şi au interes să saboteze când defapt nu există nici un fel de pericol..

meetzah este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    1st October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    976
    Putere Rep
    41

Implicit

Eu zic sa stam linistiti din cel putin 2 motive:

1. nu avem ce face in privinta asta.
    2. sunt destui oameni cu capul mare si toba de fizica ce au lucrat la treaba asta.
    DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de meetzah Vezi Post
    Eu zic sa stam linistiti din cel putin 2 motive:

1. nu avem ce face in privinta asta.
    2. sunt destui oameni cu capul mare si toba de fizica ce au lucrat la treaba asta.
    Si cei care au lucrat la bomba atomica erau toba de carte...mie, sincer sa fiu , nu prea imi place joaca asta de-a Dumnezeu .
    Oameni cu capul mare , toba de fizica sau de altele , au facut in istorie si multe tampenii... si de cele mai multe ori in numele unor scopuri nobile .

meetzah este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    1st October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    976
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de Broscoi Vezi Post
    Si cei care au lucrat la bomba atomica erau toba de carte...mie, sincer sa fiu , nu prea imi place joaca asta de-a Dumnezeu .
    Oameni cu capul mare , toba de fizica sau de altele , au facut in istorie si multe tampenii... si de cele mai multe ori in numele unor scopuri nobile .
    chiar ma asteptam sa primesc replica asta. singurul lucru de care ma mir e ca a durat atat de mult
    da, este adevarat ca tot oameni toba de fizica au lucrat si la bomba atomica, dar nu ei au aruncat-o peste japonezi.

de asemenea, pe baza chestiile descoperite in timpul creerii bombei atomice avem acum energie nucleara, care orice ar zice lumea, este viitorul, in conditiile in care resursele organise se imputineaza/scumpesc in ritm ametitor iar resursele alternative sunt putin eficiente.

faptul care se intampla acum, in sine, nu este rau, insa nefericita ar fi decizia de a fi folosite informatiile descoperite pentru crearea cine stie carui fel de arma de distrugere in masa. dar asta e ca si cum l-ai condamna pe Nobel ca a descoperit dinamita, doar pentru faptul ca acum e folosita si la bombe.
    DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.

Nica Cristian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    23rd May 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    37
    Posturi
    654
    Putere Rep
    36

Implicit

Nu inteleg de ce unii se iau dupa ce scrie in ziare sau zice la tv..unchiul meu este fizician si am fost la el azi dim si mi-a povestit care e treaba cu LHC-ul acesta.Exista o sansa cat se poate de mica sa se produca niste gauri negre dar microscopice adica mai mici ca un atom, cu o masa foarte mica, care in o fractiune de secunda dispar. Sansa este asa de mica sa se produca! Cercetatorii isi doresc din tot sufletul sa se produca aceasta, ar fi prima manifestare a unui efect gravitational ce s-ar putea observa!

Iar pentru ce care nu stiu:

LHC: Un proton cu energia de 7 TeV se ciocneste cu un alt proton din sens opus cu energia tot de 1 TeV. (Atentie, masa unui proton este de 0.001 TeV, deci fiecare proton este accelerat foarte mult, pana are o energie totala de 7000 de ori mai mare decat masa sa de repaus!). Asadar, suma energiilor (14 TeV) sunt disponibile in centrul de masa pentru a se crea particule. 14 TeV este energia ciocnirii. Sa transformam in Jouli, unitatea din SI pentru energie. Cum 1 eV este 1.6 * 10 ^-19 J, atunci 14 TeV inseamna 2*10^-6 J, iar in cuvinte, 2 milionimi de Joule.

Un singur proton in miscare are energia de 1 milionime de Joul.

Furnici: O furnica tipica are masa de 0.004 grame (4*10^-6 kg), are o viteza tipica de un centimetru pe secunda, (0.01 m/s) si energia cinetica este 1/2*m*v^2, adica 1/2 * 4*10^-6 kg * (10^-2 m/s)^2, adica 2 * 10^-10 J. Este nevoie deci 5.000 de furnici tipici in miscare pentru a crea energia unui proton. Dar furnicile sunt tare mici de felul lor.

Sa incercam atunci cu niste insecte mici, dar mai mari putin, niste libelule, de exemplu. Atunci o sa dea ca coliziunea unei perechi de protoni la LHC va fi la fel de energetica si coliziunea a doua libelule ce merg cu viteza.

alecs este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    5th February 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    38
    Posturi
    490
    Putere Rep
    38

Implicit

Ma enerveaza putin atitudinea asta, in principal influentata de media, care mereu exagereaza in vederea cresterii ratingurilor. Sunt mii de oameni de stiinta care au studiat problema si sunt mult mai in stare sa stabileasca daca e ok sau nu. Nu este nevoie ca intreaga lume sa isi dea cu parerea.
    Prea multi oameni care cred ca opinia lor conteaza...
    Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.

Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    21st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti(pt moment)
    Posturi
    493
    Putere Rep
    37

Implicit

nu cu multa vreme in urma (cateva sute de ani) oamenii credeau ca pamantul este plat, in centrul universului, si imobil.:-)
    o data cu trecerea timpului, unele conceptii au fost dovedite gresite, si fara indoiala pe masura ce va trece timpul alte concepte si conceptii vor parea hilare.
    sa speram ca "joaca de-a universul" nu va avea aceeasi soarta.

Nica Cristian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    23rd May 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    37
    Posturi
    654
    Putere Rep
    36

Implicit

Poate si mie sa imi explice ce este chestia asta cu LHC? ce vor sa faca cu asa ceva ca sunt putin pe dinafara, am vazut ceva live stream cu unii care lucrau la o chestie parca zici ca era o poarta intergalactica sau ce mama masii era
    Ultima modificare făcută de Nica Cristian; 8th September 2008 la 21:05.

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    41

Implicit

here's ză whole story..

Offtopic: am văzut că ai în semnătură link către un site de jocuri. Eşti interesat de un link exchange?
    Ultima modificare făcută de Diana; 8th September 2008 la 21:34.

Pagina 1 din 8 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •