Eu sunt fan costinesti (plec luni, o sapt, a doua oara anul asta):
1. In primul rand fiind din Buc ador aglomeratia, si costinestiul e una din cele mai aglomerate statiuni;
2. Majoritatea tineri (/e) si de conditie medie, nu vezi fitele din alte parti (mamaia); E foarte relaxant sa fii inconjurat de oameni tineri si frumosi care se distreaza. Te umple de energie.
3. Marea e decenta, nu sunt pietroaie, nu mergi un km pana la genunchi ca la mamaia, nici nu te ineci la 2m de mal, ca la greci. E murdara, nu e ca prin strainatate, dar asta e vina dunarii, nu a romanilor. Toate plajele din vecinatea deltelor au apa tulbure cand vine curentul dinspre varsare.
4. Serviciile sufera, dar asta se intampla in toata tara si e marea hiba din turismul romanesc, dar nu se poate schimba, cel putin nu in viitorul apropiat. Asa ca nu e costinestiul mai bun sau mai rau din punctul asta de vedere.
5. Referitor la curatenia plajei, lucrurile merg spre bine, anul trecut era mai rau, se vede un progres, au pus niste cosuri pe plaja, incep si oamenii sa se educe. In 2-3 ani mizeria nu o sa mai fie o problema.
6. In romania, la mare, nu ai decat mamaia si costinesti. restul dau faliment, sunt numai pensionari, arata asa cum le-a lasat ceausescu. Singurele care au evoluat au fost cele doua (si vama, dar aia e alta poveste).
7. Cazarea e rezonabila, iesi pe saptamana la jumate decat in strainatate, lasand la o parte drumul. Singura care face concurenta e bulgaria, unde nu am fost la mare, dar prin tara am fost si arata jalnic, sunt cu 20 de ani in urma noastra. La mare am inteles ca e ok, au investit, drumurile sunt bune, mergeti acolo, eu zic pass.
8. Mai sunt avantaje minore, de genul: ajungi imediat (3-4ore), comparand cu strainatatea (10+ ore, avioane, intarzieri, stres); esti in tara ta, te doare burta stii sa spui medicului, se strica masina suni un prieten; intalnesti o gagica pe plaja, nu trebui sa-i spui adio dupa o saptamana; vrei sa te duci o zi/un weekend, dai o fuga la mare, in strainatate nu prea poti.
Eu zic sa zicem mersi ca avem si munte si mare si sa mergem sa ne distram, nu sa ne uitam atata la partile negative, ca suntem obisnuiti cu ele. Eu m-am distrat mult mai bine in primul meu Oltcit, mai batran ca mine cu un an, decat in actuala masina la care rata e mai mare decat tot Oltcit-ul. Nu intotdeauna mai scump/fitos inseamna mai fun.
PS: si mie mi se pare ca exagerezi si ma deranjeaza 2 lucruri la discursul tau:
- Distantarea ta de restul mojicilor, intr-um mod elitist, si apoi folosirea unui limbaj sub medie. Ma deranjeaza oamenii care spun "romanii sunt prosti/nesimtiti/needucati/lenesi/etc." uitand ca si ei sunt romani.
- Ma mai deranjeaza si "superioritatea ardeleneasca" fata de noi miticii. Am fost si eu prin ardeal, si sunt si acolo gropi in drum, tarani cu ferrari si manele, chelneri nesimtiti, mancare proasta, dorinta de a jupui turistul si alte manifestari de "romanism". E drept ca ardelenii sunt mai influentati de gandirea austriaca si "miticii" de cea turceasca/greceasca dar asta nu ne face pe unii mai buni decat ceilalti, doar diferiti.
PS2: ce legatura are postul asta cu SEO?

) si de conditie medie, nu vezi fitele din alte parti (mamaia); E foarte relaxant sa fii inconjurat de oameni tineri si frumosi care se distreaza. Te umple de energie.
Răspunde cu citat