Tudi, ma bucur ca gandim la fel. Citind postul tau ma gandeam la o chestie.. de la un timp incoace conteaza mai putin ca iti faci un site in .ro sau .com sau - sa zicem - .fr. Toate aceste domenii pot fi indexate cu succes de marile motoare de cautari online si sunt in mod egal accesibile online. deja nu mai conteaza in care TLD esti, cat conteaza up time-ul serverului tau, usurinta cu care esti gasit de vizitatori, etc. Personal, de multe ori nici nu ma uit la ce sufix are site-ul (poate fi orice, de la .ar pana la .re), atata timp cat imi ofera informatia de care am nevoie, actualizata si fara erori voi reveni cu placere la acel site.
Poti vinde in fata a miliarde (generic vorbind) si atunci cand ai un site .com si unul .ro, atata timp cat ambele sunt up si indexate. Problema este de content si de servicii, mai putin de TLD. Personal, atunci cand accesez
un site nici nu ma mai uit la sufix, important este content-ul, acuratetea informatiei, etc., deci cu totul alte criterii. Atata timp cat interetul se va conduce dupa sistemul URL de adrese nu este cazul sa ne facem probleme... zic eu.
Crect, dar .com nu insemana numai engleza. Inseamna -si aici e marele merit al TLD-ului respectiv- primul nume de domeniu care iti vine in minte atunci cand cauti un site - domeniu.com. Asta inseamna in primul rand domain awareness dar si brand awareness, in masura in care .com e un brand - sau un label mai curand- de sine statator.
Iasari suntem perfect de acord. Site-ul despre care pvesteam anterior ca e intretinut cum este, e parte a unei afaceri mai mari, care se deruleaza off-line. Din pacate nu am reusit inca sa conving conducerea firmei unde lucrez, ca stam pe un teren unde cultiva porumb si obtinem un venit onorabil, dar sub care teren este petrol din care am putea obtine un venit cu mult mai mare decat cel actual - daca imi permiti analogia. Cu alte cuvinte, potentialul unui site productiv in .ro e neexploatat la maxiumum de randament pe care il poate aduce pentru proprietar.
Mie mi s-a cerut pentru o campanie online -atunci cand am lansat versiunea noua a site-ului- cam 5000 EUR pentru aproximativ o luna, ceea ce e mai putin decat cei 7000 EUR pe care ii cere regia de transport locala pentru reclama pe biletele pe care le arunca toti fara sa citeasca pe spate. Nu mai spun ca acei 5000 EUR ar fi fost mult mai bine investiti decat cei 7000 pe care ii efectiv arunci atunci cand cobori din transportul in comun. Marturisesc faptul ca nici eu nu citesc ce scrie pe spatele biletelor de transport in comun, sau a chitantelor de la Carrefour, nici prietenii/prietenele mele nu citesc. Rudele idem. Deci pe undeva mi se pare ca e un advertising care nu isi atinge deloc tinta.

Răspunde cu citat