Pagina 5 din 7 PrimulPrimul ... 34567 UltimulUltimul
Rezultate 41 la 50 din 63

Subiect: Dolarul si euroiul

myamar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    49
    Posturi
    540
    Putere Rep
    42

Implicit

Cotaţia leului nu mai depinde de evoluţiile pieţei interne, ci cele ale pieţelor din Viena şi Londra şi este rezultatul strict al unui joc speculativ , a declarat, luni, la The Money Channel, directorul Grupului de Economie Aplicată (GEA), Liviu Voinea.

Potrivit lui Voinea, "întârirea leului poate continua până când se vor plictisi speculatorii străini, sau până când apar alte pieţe cu randamente mai mari, ori până când diferenţa între dobânda de referinţă la leu şi cea la euro scade foarte mult, ea fiind încă undeva în jur de 3% în prezent". Directorul GEA este de părere că aprecierea monedei naţionale se alimenetează singură.

Directorul GEA a declarat că nu poate face nici un fel de estimare a evoluţiei cursului, pentru că acesta nu depinde de evoluţia pieţei interne. "Avem deja de aproape un an emiţători de masă monetară în lei, care nu sunt în România, bănci austriece sau englezeşti, care au emis titluri de stat în lei", a explicat Voinea.
    The Money Channel
    Meteo Comănești Romania, Războiul rece la examen.

danielbuca este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    13th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    48
    Posturi
    431
    Putere Rep
    39

Implicit

hmm ... ce spuneam saptamana trecuta?
    acum suntem la +100 rol / zi

nu-i spectaculos dar macar e ceva.

Courage este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Posturi
    39
    Putere Rep
    36

Implicit

Pentru cei care asteapta cecul Adsense & Co in USD perioada este groaznica.

Comparativ cu anul trecut ai pierdut in termeni reali 1/3 din venituri !
    Pentru orice afacere.. asta este o mare lovitura. Nici o "producativitate" (atat de mult iubita lui Isarescu) nu o poate inlocui.

Din pacate USD va tot scadea, iar noi probabil vom emigra in US, unde vom deschide Webmaster State

Orice tentativa rapida de slabire a leului mioritic va fi intampinata cu mare forta de BNR, pt care inflatia este targetul final, indiferent de costuri.

Din pacate.. cred ca anul asta ramanem la 1 EUR = 3 RON si 1 USD = 2 RON.
    Ultima modificare făcută de Courage; 8th July 2007 la 01:27.

danielbuca este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    13th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    48
    Posturi
    431
    Putere Rep
    39

Implicit

Din pacate.. cred ca anul asta ramanem la 1 EUR = 3 RON si 1 USD = 2 RON.
    Sper sa nu fie asa!

Informatiile din piata spun clar ca acest curs este sustinut artificial dar avand in vedere ca este sustinut inclusiv de BNR nu stiu cum va iesi pana la urma.

Si uite cum, one more time, suferim din cauza unor jocuri politice.

Ioan Margineanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th May 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    1.098
    Putere Rep
    40

Implicit

Ce nu inteleg eu e ceva relativ simplu (dincolo de productivitate si tot restul): o tara nu ar trebui sa incurajeze exportul? Cum faci asta cand iti intaresti moneda nationala mai rapid ca oricine altcineva in lume?

Courage este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Posturi
    39
    Putere Rep
    36

Implicit

Problema este mai ampla si nu cred ca vreunul din cei de aici intelege despre ce e vorba.
    Din cate inteleg EU, USD nu variaza in fct de realitatile romanesti, ci in fct de cursul international.
    EURO nu este asa de slab si nici leul nu e asa de puternic, insa leul este cerut foarte mult !

Se fac investitii (din pacate majoritar imobiliare, nu productie) si se plaseaza banii in depozite etc.
    Intra valuta si e nevoie de LEU !
    Asta insemna ca leul este FOARTE cerut !

Faptul ca exportatorii sunt atat de afectati.. este secundar, la fel si faptul ca romanu de rand vede cu ochi ff. buni aceasta apreciere, pt ca si-a luat imprumuturi in EURO !

Totusi a trecut un an si leul se tot intareste. Nu mai astept minuni, ci dezastre !!!!

La noi, dupa ce ca RON devinde asa de puternic, pe pietele international USD slabeste vazand cu ochii... !
    Azi am schimbat o caruta de USD cu 2.27 RON... si mi-a venit sa vars !

add
    add este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    27th November 2005
    Posturi
    265
    Putere Rep
    37

Implicit

well, pentru cei care lucreaza pe valuta e lovitura. nu m-ar deranja sa trecem la euro.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th May 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    1.098
    Putere Rep
    40

Implicit

Courage, ai dreptate cand spui ca dolarul e legat de euro si nu de ce se intampla la noi insa partea cu intrarile enorme de valuta in tara e doar o parte a problemei. Cat timp dobanda de referinta a BNR va fi mai mare ca in orice tara dezvoltata sau in curs de dezvoltare, ne putem astepta la intrari masive de capital speculativ in Romania. Mai ales ca suntem vazuti ca o tara stabila, cu riscuri minore.

add
    add este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    27th November 2005
    Posturi
    265
    Putere Rep
    37

Implicit

din ce am mai cetit eu, cica se face specula cu lei, mai ales in UK, n-are legatura cu "intrari masive de valuta in .ro" ... stai ca vin acuma capsunarii acasa, ajunge euro 30 000

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th May 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    1.098
    Putere Rep
    40

Implicit

La cum se duce la vale leul acum, e normal sa se tranzactioneze si la bursele serioase. Pentru unii, o investitie serioasa urmata de o cadere a leului fata de euro cu cativa bani (sau cativa zeci de bani, cat a pierdut in ultimele luni) insemna un profit imens. Noi tragem ponoasele

Pagina 5 din 7 PrimulPrimul ... 34567 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •