Dever's Blog - Atentie! dau cu parerea.
wordpress nu are nevoie neaparata de backlink de pe un site, dar un script care este nou si are nevoie sa devina cunoscut pentru a continua dezvoltarea proiectului are nevoie de asa ceva si iti este recunoscator prin faptul ca v-a aduce imbunatatiri software-ului.
pana la urma e o chestie de moralitate, mai putin de legalitate.
Daca o sa ramaii in albia de porci, nu e nici o problema ... Insa daca o sa te ridici si o sa devii un brand respectabil o sa-ti dai seama ca respectul se bazeaza pe respect.
In general nu patesti nimik, dar e o chestie de bun simt: daca tot folosesc un script bun facut de altii, macar sa-i ajut sa fie promovati si cunoscuti!
In schimb daca gasesc in script linkuri care contin reclama platita, le scot fara sa ma gandesc! (Inseamna ca nu mai e script gratuit, si am fost mintit!)![]()
problema cea mai mare cu scripturile este ca isi cam pun si versiunea acolo...ceea e stiut ca fiind un risc de securitate. In prima zi in care apare un nou exploit 0day toti script kiddies or sa caute in google situri care ruleaza scriptul cu versiunea respectiva. Scapa cine poate. Eu m-am ars deja. Unii de asta sterg cu totul si numele scriptului.
Eu am patit-o cu phpBB... a venit un h4xx0r de prin Turcia si mi-a h4xxuit forumul (si la fel a patit si un prieten, cu aceeasi versiune de phpBB). Ei bine, de atunci n-am mai patit asa, dar nici nu scot linkurile la pagina creatorului scripturilor... asa, din respect.
Linkurile pe care le scot insa din scripturi sau template-uri sunt cele cu caracter comercial (am gasit un style pt. Wordpress care avea inclusiv reclama AdSense inclusa!!!). Una e sa oferi un script gratuir si sa ceri sa ti se pastreze linkul catre pagina ta, iar alta e cand ascunzi linkuri de afiliat pe aici pe acolo.
Consumator și producător de articole despre SF&F. SEO de voie, de nevoie.
editat...soryyyy
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)