Salut, as vrea putin ajutor privind alegerea unei posibile facultati.
Initial ma gandeam sa intru la Informatica (universitate sau ASE, fara poli) dar sunt destul de slab la matematica si nu cred ca iau admiterea de la uni. la ASE am inteles ca nu se da admitere dar chiar si asa tot nu cred ca voi face fata considerand ca n-am facut informatica in liceu si sunt slab la mate, plus ca mai sunt doar 8 locuri disponibile si cererea e foarte mare.
Ma gandeam sa continui cu ASE-ul dar la alta facultate, finante or smth si in paralel sa fac cursuri IT, precum CISCO (dar sa incep sa invat de pe net inainte de inscriere). cred ca asta-i cea mai ok varianta, in felul asta voi face si o facultate destul de ok despre un subiect ce ma pasioneaza cat de cat si in paralel continui sa invat si IT (mai putin programare), domeniu in care as putea lucra si ca autodidact, fara sa termin o facultate informatica. chiar daca initial n-am de gand sa profesez in finante/market, sunt sigur ca diploma de absolvire imi va fi de folos pe vitor, daca voi fi pus in situatia de a avansa intr-o multinationala, de exemplu.
Dorinta mea de a lucra in it dar nu ca programator vine de la cunostintele mele, nu foarte mari, in SEO. pana acum m-am ocupat de copywriting, wordpress, link building si putin video editing, am reusit sa-mi scot ceva bani din asta dar nu vreau sa practic asta tot restul vieti.
TLDR: Desi asta nu-i cel mai potrivit forum, as vrea sa aud si opiniile voastre. merita sa incerc la informatica ASE desi sunt slab la mate si n-am facut info? s-ar merita sa ma inscriu la ASE si in paralel sa incerc sa invat pentru certificari IT (cisco, in principal)? imi va fi de folos, pe termen lung diploma de absolvire chiar daca initial n-as avea de gand sa profesez in finante/market desi ma pasioneaza?

Răspunde cu citat