Help please.
Nu am mai angajat developeri de ceva timp, dar se pare ca vine iar vremea, curand. Am mai avut doar colaboratori pe parte de web dev. (momentan nu caut web, doar desktop)
O sa am insa in curand nevoie de developeri pentru programe desktop; si da, culmea, inca se mai cauta chestiile astea (nu doar Pokemon - apps). Stiu ca pe vremuri aveam dificultati mari in a gasi si angaja un developer bun. Chiar mari. Straduinte cu Bestjobs (atunci), Ejobs, nu mare rezultat.
Intrebarea mea: Se mai gasesc? De unde ii iei? Cati euro per kg?! (glumesc) - A mai reusit cineva sa angajeze recent developeri (na, fie si web, poate ajuta o idee tangentiala) si daca da, de unde?
Ce ma intereseaza pe mine sunt lucruri gen C++/C#/Vb.net/MSSQL/MySQL/Office VBA/ deci desktop, nu web. Am obsevat ca pentru web dev gasesc mult mai usor colaboratori. Ca observatie, este preferabil ca angajat local Bucuresti, dar altfel nu ar fi o problema majora nici sa lucreze la distanta, freelancer, colaborator. Ma uitam si pe aici pe forum, cei care au postat anunturi de angajare, n-am prea vazut rezultate. Iar locatii gen Freelancer sau Odesk, hmm, nu prea cred.
Si un comment - paradoxal un web dev ar putea oricand sa lucreze desktop; e chiar mai usor, parerea mea, incercati, tehnologiile sunt mult mai stabile spre deosebire de web unde e un haos continuu. Dar dintr-un motiv pe care nu il inteleg, nu se inghesuie sa treaca aceasta bariera. Din punctul meu de vedere, un full stack dev ar trebui sa fie capabil sa scrie cod in orice limbaj. Si nu e rau platit deloc.
Sfaturi? Experienta relevanta in problema asta, cineva? Multumesc

Răspunde cu citat