Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 15 din 15

Subiect: Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca

Afișare hibrid

alex77 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    3rd May 2016
    Posturi
    0
    Putere Rep
    0

Implicit

Am cugetul de a ma inscrie la un curs de depanator pc.Voi ce parere aveti?Merita?
    Bine acum nu stiu daca voi avea sanse sa dezasamblez un pc dar alte alternative nu prea am.Fac acest curs pentru a-mi spori cunostintele mele nule de practica.Lucruri de baza stiu de genul instaleaza windows,drivere si asa mai departe doar ca la parte de a inlatura piesele sunt nestiutor.Sa nu mai spun ca nu stiu cum sa inlatur componentele de la un tv(indiferent de anul aparitiei) si cum sa le inlocuiesc daca sunt defecte.
    Urmez cursul de depanator sau urmez un curs it de software si hardware?Am auzit de CISCO dar mai mult de atat nu am auzit.Cu programarea nu ma impac bine stiind ca eu am urmat un liceu tehnic,nu teoretic.S-ar putea ca sansele mele de a fi expert it-ist sa fie nule,sau poate ma insel.
    Ca sa fi inginer electronist trebuie sa fi mai intai expert it?Sa fi un fel de atotstiutor?Vreau sa urmez facultatea de electronica ETTI dar nu sunt asa brav.Imi place sa folosesc multimetrul chiar daca tot ce-mi afiseaza sunt doar cifre si numere.Va intreb daca as avea o sansa in aceasta ramura stiind ca eu nu sunt la moda cu totul,sunt mai degraba old fashioned.Cu banii stau la mijloc si nu prea ma sanse sa imi cumpar piese ultraperformanate daca ar fi vorba de un proiect de facultate.Banii acestia sunt de la rude indepartate din alte tari(sa nu va inchipuiti ca au un trai decent caci si ei sunt varstnici si nu mai au copii si sunt entuziasmati doar cand apar eu prin preajma sau daca nu varul meu).

Ce opinie aveti?

Alex Ochea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    11th July 2014
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    32
    Posturi
    296
    Putere Rep
    23

Implicit

Da-i la facultate fara griji! Nu te mai panica. Ca sa fii inginer electronist nu trebuie nici sa fii expert it, nici atotstiutor, trebuie sa inveti, Daca ai anumite minusuri, le poti suplini prin munca. Totul e sa vrei. Nu e deloc tarziu pentru asa ceva. 50% din studentii care intra la politehnica stiu doar matematica si fizica, nu stiu nimic practic, restul de 50% nu stiu nimic (sa nu crezi ca e o gluma..bine, nici nu terminam partea asta).

Cisco daca vrei faci in facultate, nu e momentul acum.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

1. Iesi din starea de panica.

2. Asta e nivelul actual al invatamantului romanesc. Fiu-meu a fost olimpic la mate si i-a placut literatura. Dar la restu' VARZA! Totusi, a terminat clasa a XII-a cu 10 la fizica, fara sa stie o boaba! Deci nu esti o exceptie!

3. Daca ai cunostintele teoretice experienta se acumuleaza mult mai usor daca gasesti de lucru in domeniu. Daca stii sa calculezi curentii unui tranzistor esti deja electronist, nicio scema nu este calculata in ansamblu ci piesa cu piesa pe fiecare etaj in parte.

4. Facultatea fa-o pe ce crezi tu ca vei face cu mai multa placere. Daca temini politehnica e greu de crezut ca nu-ti vei gasi de lucru. Tine insa cont ca e o mare diferenta intre invatamantul din Romania si cel din restul lumii. Desi se invata aceleasi lucruri, au alta abordare asupra proiectelor si modului de realizare. Am un amic prin Danemarca si s-a inscris acolo la informatica. Nu a invatat mai mult ca aici dar a invatat mult mai bine se sa faca cu ceea ce a invatat! Si-a gasit de lucru dupa ce a pus pe Facebook un filmulet cu unul dintre proiectele lui. Si cand angajatorul te cauta pe tine, te si plateste bine!

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Eu am opinia ca daca aveam 18 ani, eram liber sa fac fix ce vreau. Acum nu mai pot. Invat greu, ma adaptez greu, risc din ce in ce mai putin.
    Presupun ca ai 18 ani. Fa ce-ti place, nu te gandi la bani (inca). Banii vin ei cand ai nevoie. N-o sa ajungi sa dormi sub un pod. Daca ajungi totusi in situatia aia, fa rost de 5 minute de net si scrie-mi, te salvez eu cumva. Sau te salveaza Tom, Robert, Puthre, eRadu, emm, Nichita. (de Raspsodia nu sunt sigur, dar poti incerca).

Gandeste-te bine ce vrei sa te faci. Revino cu un mesaj aici, de genul "m-am decis, vreau sa inventez procesoare" sau ceva de genul. Se vor gasi cateva persoane care sa te indrume, care au o minima experienta in domeniu, care s-au lovit macar de subiect.

Nu conteaza daca la anul te decizi ca vrei sa te faci medic si nu-ti mai plac prcesoarele, esti tanar, o poti lua de la capat de 100 de ori. Fa primul pas, gandeste-te ce ti-ar face cu adevarat placere sa faci. Restaurator de monumente, fotograf, pictor, designer de monumente funerare, clopotar, DJ, poti face chiar ORICE. Important e sa-ti placa, sa poti spune ca te intereseaza, ca te pasioneaza.

Facultatea, in cel mai rau caz, deci daca nu iti place si ai ales-o gresit, te va invata totusi sa te descurci in tot felul de situatii. Te va invata sa inveti repede lucruri care nu te intereseaza, te va invata sa inveti pur si simplu, sa trisezi, sa iti faci prieteni, sa manipulezi oameni mai destepti ca tine etc. Si vei avea totusi timp sa te concentrezi la ce iti place (cand te decizi).

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Si ca o completare la tot ce a zis Dan, ar fi: gandeste la nivel mare! Orice ai face, gandeste-te la lucruri marete, nu te limita la putin. Fixeaza-ti o tinta si zilnic gandeste-te unde trebuie sa ajungi, doar asa vei putea escalada treptele in drumul spre succes. Si nu fi niciodata tentat sa iei liftul, desi unele scurtaturi sunt bune, nu incerca sa trisezi.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Recomandari tigara electronica
    De imagini în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 58
    Ultimul Post: 15th June 2015, 23:32
  2. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 12th May 2014, 12:07
  3. [Vand] tigara-electronica,info
    De tymbark în forumul Domenii
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 1st July 2013, 17:42
  4. Putina electronica