Se doreste achizitia a 30-40 de calculatoare (minim i3, 4Gb RAM) cu Win 8.1 Pro, Monitor 21...23 inch.
Ce discounturi credeti ca pot acorda fimele de vanzari pc-uri fata de pretul de catalog?
Presupun ca cei mari (Emag & Co) au mai multa libertate.![]()
Se doreste achizitia a 30-40 de calculatoare (minim i3, 4Gb RAM) cu Win 8.1 Pro, Monitor 21...23 inch.
Ce discounturi credeti ca pot acorda fimele de vanzari pc-uri fata de pretul de catalog?
Presupun ca cei mari (Emag & Co) au mai multa libertate.![]()
Nu mai CAUT content writer
Daca nu iti acorda discount, fa comanda printr-un link afiliat si ti-ai facut singur o reducere.
.
La reseller-ii mici marja bruta este de 5-10% pentru a reusi sa se mentina (macar) sub pretul emag / pcgarage / cel etc. La cei mari, in functie de provenienta si brand / non-brand, marja bruta este de pana in 20%. Asa ca, daca vei obtine un discount de 8-10%, cred ca este foarte bine.
Marjele sunt pentru sisteme desktop, monitoare. Nu sunt valabile pentru componente (unde un mouse poate avea marja 50%, de exemplu).
La firme mici nu vei obtine discount mare. La importator direct vei obtine peste 10% garantat. Recomandarea e sa stabiliti exact modelul PC si confiuratia, apoi ceruta oferta exact pe configuratie, eventual sa aveti pregatita contraoferta de pret pt negociere.
Discount de peste 20% se poate obtine la configuratii in oferte care au un volum mare de vanzari sau lichidari de stoc.
Nu mai stiu situatia actuala, dar importatorii nu vindeau oricui. Trebuia sa ai mentionat in obiectul de activitate comert / comert electronic etc (sa fii reseller). Daca eu eram firma de consultanta nici nu stateau de vorba cu mine.
Discutabila partea cu obtinerea unui discount de peste 20% la ofertele cu volum mare de vanzari (la lichidari de stoc sunt de acord).
Nu te uita doar la preț, uită-te și la servicii/garanție/service. Dacă iei la prețul cel mai mic, și ulterior ai probleme cu timpul în garanție sau cu acceptarea produselor în service, nu obții mare reducere.
La 30 de calculatoatoare, sigur vei avea nevoie de service.![]()
In cladire sunt circa 300 de calculatoare, sunt doi tehnicieni angajari special pentru acest tip de serviciu.
Cu exceptia ultimilor 2 ani, s-au cumparat cate 25-70 calculatoare/an pentru reinnoirea "parcului" de calculatoare, exista deja ceva experienta de vreo 15 ani in tot felul de surprize (inclusiv in a scrie ceva pe oferta acceptata si altceva sa fie varat sub nas pe contract).
Niciodata insa n-am stiut pana unde se poate merge cu posibilitatea reducerii, mai intotdeauna achizitiile fiind facute "pe fuga", fara licitatie deschisa.
Nu mai CAUT content writer
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)