Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 23

Subiect: Inregistrare in Registrul Operatorilor Intracomunitari - Adwords, Facebook Ads

Consumatorul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    4th February 2008
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    713
    Putere Rep
    38

Implicit Inregistrare in Registrul Operatorilor Intracomunitari - Adwords, Facebook Ads

Salut,

Am o firma neplatitoare de TVA, stie cineva daca este necesara inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari pentru a putea contabiliza facturile de la Adwords si Facebook Ads?

Multumesc!

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Din ce am intrebat cu acum 2 ani e obligatoriu, nu doar necesar, altfel amenzile sunt uriase, dar nu pot garanta ca cei de la finante pe care i-am intrebat au oferit raspunsul perfect
    Se poate sa primesti cod TVA doar pentru tranzactii intracomunitare, diferit de cel intern, dar trebuie sa se descurce si cei de la finante
    Eu in Galati acum 2 ani nu am avut cu cine sta de vorba, am venit cu legea in mana dar nu m-am inteles cu ei, asa ca mi-am luat cod de TVA si pentru intern
    DAca ai cheltuieli purtatoare de TVA si incasari lunare de cel putin 3000 lei poate e mai rentabil sa te faci platitor de TVA
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Consumatorul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    4th February 2008
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    713
    Putere Rep
    38

Implicit

Multumesc pentru raspuns, am incercat si eu sa iau legatura cu cei de la ANAF din Constanta, dar zici ca sunt batuti in cap, habar nu au de nimic!
    Din lege reiese ca daca nu esti platitor de TVA in tara ta nu trebuie sa fii inregistrat in Registrul Operatorilor din simplul fapt pentru ca tu nu ai treaba cu TVA-ul, nici intern si nici intracomunitar.
    Dar una spune legea si alta spune madam de la ghiseu!
    Astia nu mai stiu cum sa faca si sa te amendeze!
    Nu mi-ar pasa dar bag sume considerbile in Adwords si parca as vrea sa le deduc cumva, dar cu cine sa te intelegi!

Mai e cineva in stuatia asta? Neplatitor de TVA dar cu facturi de la Adwords bagate in contabilitate?

attempt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    44
    Posturi
    490
    Putere Rep
    38

Implicit

Un lucru e sigur: pentru a receptiona servicii din UE trebuie sa ai cod tva si inscris in registrul operatorilor intracomunitari. Firma (facebook, google) iti va factura fara tva.

Este o exceptie de 10.000 de euro achizitii din UE pana la care nu trebuie sa te inscrii in ROI dar e doar pentru marfa.

Mai este o optiune: sa te inscrii pentru achizitii dar doar pentru UE nu si in tara. Vei avea inca un cod fiscal care se poate folosi doar pentru achizitii de marfa si servicii. Dar vei plati tva romanesc pe valoarea facturata de firma din UE si nu vei colecta TVA de pe facturile emise de catre tine in tara.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Consumatorul Vezi Post
    Multumesc pentru raspuns, am incercat si eu sa iau legatura cu cei de la ANAF din Constanta, dar zici ca sunt batuti in cap, habar nu au de nimic!
    Din lege reiese ca daca nu esti platitor de TVA in tara ta nu trebuie sa fii inregistrat in Registrul Operatorilor din simplul fapt pentru ca tu nu ai treaba cu TVA-ul, nici intern si nici intracomunitar.
    Dar una spune legea si alta spune madam de la ghiseu!
    Astia nu mai stiu cum sa faca si sa te amendeze!
    Nu mi-ar pasa dar bag sume considerbile in Adwords si parca as vrea sa le deduc cumva, dar cu cine sa te intelegi!

Mai e cineva in stuatia asta? Neplatitor de TVA dar cu facturi de la Adwords bagate in contabilitate?
    Daca nu ai cod de TVA la adwords platesti si tVA de irlanda, daca ai cod de TVA se taxeaza invers si nu il mai platesti
    Chiar daca nu ar fi obligatoriu faci o economie considerabila
    Legea spune sigur ca in cazul in care vinzi ceva intracomunitar trebuie sa ai cod de TVA intracomunitar, nu sunt sigur si la cumparaturi intracomunitare, cu toate ca contabilul meu spunea ca un client de al lui a luat 8000 lei amenda pentru niste CD-uri cu muzica luate din afara si trecute pe firma pentru ca nu era inscris in registru intracomunitar, dar nu sunt expert ca sa pot spune sigur
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

Implicit

De notat faptul ca asta se aplica doar pentru EU. Din SUA de exemplu poti cumpara fara sa fii inscris nicaieri.

Si nu sunt sigur daca se aplica pentru toate achizitiile sau numai pentru servicii cum este cazul adwords.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Daca nu ai cod de TVA la adwords platesti si tVA de irlanda, daca ai cod de TVA se taxeaza invers si nu il mai platesti
    Chiar daca nu ar fi obligatoriu faci o economie considerabila
    Legea spune sigur ca in cazul in care vinzi ceva intracomunitar trebuie sa ai cod de TVA intracomunitar, nu sunt sigur si la cumparaturi intracomunitare, cu toate ca contabilul meu spunea ca un client de al lui a luat 8000 lei amenda pentru niste CD-uri cu muzica luate din afara si trecute pe firma pentru ca nu era inscris in registru intracomunitar, dar nu sunt expert ca sa pot spune sigur
    Din cate stiu in UE de la 01.01.2015 TVA-ul se incaseaza in tara unde este cumparatorul, nu unde este vanzatorul, pentru produse si servicii electronice.
    Eu am primit in luna noiembrie pentru toate conturile de AdWords (cele cu "tva irlandez") la care am acces email ca sa-mi reglez cu statul roman situatia ptr ca ei nu mai factureaza cu tva. Google nu s-a deranjat sa-si deschida firma in tara noastra pentru a-si ajuta clientii dpdv adminitratv (pentru bugetul de 200lei lunar al unora... mai ca le vine sa-si bage picioarele, prea multe formalitati).

Bruzli este deconectat Administrator
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    25th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    47
    Posturi
    980
    Putere Rep
    44

Implicit

La firma neplatitoare de tva am primit cod separat de platitor de tva diferit de CIF, pe baza acelui cod se emit facturile externe, iar eu platesc in RO tva pentru sumele respective.

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Consumatorul Vezi Post
    Salut,

Am o firma neplatitoare de TVA, stie cineva daca este necesara inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari pentru a putea contabiliza facturile de la Adwords si Facebook Ads?

Multumesc!
    Cata bataie de cap si cata hartogaraie de pomana.

Si daca cumpar reclama pe persoana fizica de la gogole si facebook si o folosesc si in scopuri personale dar si pentru a promova siturile administrate de PFA ce or sa imi faca astia?

De unde stiu ei ce a facut persoana fizica cu reclama, ca a cumparat acea reclama, cat a folosit in uz personal si cat a dat PFA-ului, cum a crescut traficul site-urilor administrate de PFA ?
    Ultima modificare făcută de IulianC; 9th October 2016 la 18:15.

iulipwnz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    16th June 2013
    Locaţie
    Alexandria
    Vârstă
    34
    Posturi
    215
    Putere Rep
    24

Implicit

Eu unu le trec prin firma facturile de la FB ads, si nu mi s-a intamplat nimic. La fel, am srl-d, nu mi-a spus nimic contabilul.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand cateva cupoane adwords - vouchere adwords si vouchere facebook
    De geoawb în forumul Vouchere/Cupoane Adwords
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 2nd September 2011, 19:23
  2. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 2nd September 2011, 19:23
  3. Vouchere adwords si facebook
    De edy12006 în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 5th May 2011, 18:53
  4. Publicitate Facebook vs Google Adwords
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 16th November 2009, 13:41
  5. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 24th January 2007, 21:41

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •