Buna,
Stim cu totii ca Rotld ascunde datele persoanelor fizice pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.
Intentionam sa cumpar un domeniu a caror date erau ascunse, un domeniu cu valoare care pana la urma lam si cumparat. Nu aveam cum sa aflu datele persoanei asa ca m-am adresat rotld.
Le-am trimis un mail prin care ii rugam sa imi ofere datele de contact ale persoanei in cauza pentru a discuta cu persoana despre domeniul respectiv, si ca voi folosi aceste date doar in scopul cuminicat. Totul sa rezolvat rapid, in cateva ore am primit mail prin care eram informat ca datele sunt publice.
Surpriza, datele erau ale unei firme din strainatate. Rotld are dreptul sa ascunda datele firmelor daca ele nu au solicitat acest lucru?
Presupun ca e o practica prin care parsivii intelepti de la rotld pun mana pe domenii vechi nefolosite inregistrate pe firme din strainatate, firme care nici nu mai stiu de existenta domeniilor cum a fost si in cazul meu, de altfel am obtinut si un discount pentru treaba asta, firma nici nu mai stia de domeniul el fiind inregistrat in 1998.
Ce pareri aveti? au dreptul sa ascunda datele daca firmele nu au cerut acest lucru?
Ce mi sa parut funny! In momentul in care am putut vedea datele de contact, le-am multumit celor de la RoTld si le-am spus ca se pot ascunde datele la loc.
Insa parsivii cei intelepti nu au cum, mi sa comunicat ca aceste date sunt publice si nu pot fi ascunse ........ ciudat ha ? de ce au fost ascunse in prima faza?

Răspunde cu citat