Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 22

Subiect: Emag - preturi gresite la resigilate

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.598
    Putere Rep
    54

Implicit

gandita probabil n-a fost dar daca tot s-a intamplat si isi permit sa suporte costurile fara mari probleme, de ce nu?

Olivian Breda este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    14th September 2012
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Vârstă
    44
    Posturi
    217
    Putere Rep
    30

Implicit

1. S-a discutat și aici pe tema asta:
    Black Friday 2014 - a inceput deja ?!? - Page 98

2. Dacă suma este de 250.000 de euro, ar fi o investiție foarte proastă în publicitate. Nici măcar nu au avut cine știe ce prezență în presă.

3. Și alte magazine au făcut astfel de gafe, și nu au onorat, sau au onorat forțate de instanță.

4. Opinia mea e că au gafat, nu știu de ce sumă, asta rămâne de văzut, și că și-au asumat asta. Pentru care îi admir. Nu cred că a fost marketing, nici nu mi se pare cine știe ce reclamă - "intră pe emag, sunt atât de slabi, încât nu știu nici să afișeze prețul". Mie strategia asta nu mi se pare foarte inspirată.

5. Eroarea de preț eMAG este, de fapt, o mare problemă pentru celelalte magazine (update: explicația tehnică pentru eroare) » nwradu blog : http://www.nwradu.ro/2014/11/eroare-...alte-magazine/

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

Eu nu zic ca nu a fost o eroare reala, nu ma pot baza pe nimic daca as nega acest lucru, ce pot sa zic este ca in ideea in care a fost una reala este o eroare de management si prostie mare.
    Mai acum cativa ani au mai avut niste pierderi de genul asta dar totusi politica lor de salarii este de a le tine cat mai jos, cu programatori care au 2500lei, mai putin decat in firmele cu 5-10 salariati. De suma pierduta isi puteau angaja un staff mai pregatit, ori macar mai aduceau cativa.
    Oricum pe asta cu satisfacerea clientului nu o inghit. Cum am zis si mai sus, au niste salarii mizere iar acest lucru se reflecta in erori de genul asta dar mai ales in servicii de proasta calitate in magazin unde au numai habarnisti pe 1200lei pe care nu ai ce sa-i intrebi ca nu sunt pregatiti. -> apropo de asta, toti aia din magazin scaneaza toata ziua siteul, nu vedea niciunul produse la 1 - 8lei?
    Preturile la majoritatea produselor sunt mai mari decat la multi altii tot timpul anului, inclusiv de la firme noi care probabil nu au nici 10% din numarul de comenzi pe care-l atinge eMag. Saptamana trecuta am cumparat o sursa cu 250lei care la eMag era vreo 430... nici acolo nu-i mai intereseaza satisfacerea clientilor.

De ce s-ar lauda cu asta?
    Si sa nu uitam ca au mai avut erori de genul unde au onorat doar partial comenzile eronate ori deloc.
    Bucureşti, 24 noiembrie 2014 – eMAG, cel mai mare retailer online din regiune, a înregistrat duminică, 23 noiembrie, în intervalul 20.30-22.59, o eroare la încărcarea prețurilor pentru anumite produse resigilate. Eroarea a determinat prețuri de vânzare cuprinse între 1 leu și 8 lei pentru o gamă largă de produse.

De exemplu, un telefon Samsung Galaxy S4 a putut fi cumpărat la prețul de 1 leu, redus de la 1.449 lei, un televizor LED Smart TV 3D Philips, 117 cm, Full HD a fost redus de la 4.246 de lei la 3 lei, Ultrabook Dell Studio XPS Duo 12 a fost redus de la 4.796 de lei la 3 lei.
    Preluat din blogul eMag.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Oboseala acumulata creste posibilitatile de aparitie a erorilor. Nici nu vreau sa ma gandesc ce e de Black Friday intr-un magazin de o asa marime.
    E foarte greu sa iti faci un renume dar e la fel de greu sa il aperi. Si asta face eMag, isi apara renumele. Ii costa scump dar, probabil pe termen lung, se merita.
    Nu stiu cat a durat pana au observat greseala, dar cele cateva sute de comenzi puteau fi facute in cateva minute. Asa ca vigilenta se putea dovedi utila doar pentru a limita pierderile, ceea ce s-a si intamplat.
    Faptul ca onoreaza comenzile chiar si in coditiile astea, nu are cum sa nu aduca un plus de incredere.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de kleampa Vezi Post
    gandita probabil n-a fost dar daca tot s-a intamplat si isi permit sa suporte costurile fara mari probleme, de ce nu?
    Sincer, eu cred in greseala, pentru ca nu vad unde e avantajul de marketing pe banii aia. Plus ca vorbim de greseala, iar avantajul care este?

Gresim preturile, dar onoram comenzile, suntem seriosi? Nu cred ca "gresim" are ce cauta intr-o strategie de marketing, la un brand ca emag.

De permis, isi permit, asta e clar. Nu puteau spune NU, singura varianta este sa livreze. In cazul unui NU, atunci da, impactul era destul de mare dpdv reputatie negativa.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

ForeverYoung este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    11th February 2014
    Locaţie
    Tg - Mures
    Posturi
    77
    Putere Rep
    23

Implicit

Daca era o greseala adevarata, atunci puteau refuza comenzile. Legea este formulat astfel:
    Art. 1665

Preţul fictiv şi preţul derizoriu

(1) Vânzarea este anulabilă atunci când preţul este stabilit fără intenţia de a fi plătit.

(2) De asemenea, dacă prin lege nu se prevede altfel, vânzarea este anulabilă când preţul este într-atât de disproporţionat faţă de valoarea bunului, încât este evident că părţile nu au dorit să consimtă la o vânzare.

Detalii: Art. 1665 Noul cod civil Pre

Deci, daca pretul este absurd de mic, (sau disproportionat) contractul de vanzare cumparare (sau actiunea care poate fi definit astfel) pote fi anulata. Undeva am citit (nu mai gasesc linkul) ca de obicei stabilesc acest lucru undeva la 50%. Asadar daca pretul produsului postat pe un site/webshop este cu 50% mai mic, decat valoarea media a produsului pe piata, atunci magazinul poate refuza comanda, in mod legal. Desigur, acest 50% nu este acelasi la un mouse/tastatura de 100 de lei, sau un calculator de gaming, telefon Samsung Galaxy S4, etc.

Greselile pot sa apara oriunde. Sunt si ei oameni. Si ei au un sistem informatic, si nimic nu este perfect. Eu chiar cred, ca undeva a aparut o greseala, dar nu cred, sincer, ca ar onora 730 de comenzi, care duc la un minus de peste 1.5 milioane de lei. Daca suma ar fi fost mai mica l-as crede fara sa stau pe ganduri. Daca este asa, inseamna ca au mult mai multi bani, decat noi credem, si conducerea a zis ca este o suma care nu este importanta pentru ei. Dar nu pot sa cred nici acest lucru. Si nici faptul ca nu au observat o astfel de greseala intre orele 20:30-23:00. O ora si jumatate la emag inseamna foarte multe comenzi. Asa ceva se observa imediat, la prima comanda... si normal ca se rezolva aceasta problema instant.

Deci... cred, dar nu cred. Nu stiu ce sa cred. Este absurd...

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de ForeverYoung Vezi Post

Greselile pot sa apara oriunde. Sunt si ei oameni. Si ei au un sistem informatic, si nimic nu este perfect. Eu chiar cred, ca undeva a aparut o greseala, dar nu cred, sincer, ca ar onora 730 de comenzi, care duc la un minus de peste 1.5 milioane de lei. Daca suma ar fi fost mai mica l-as crede fara sa stau pe ganduri. Daca este asa, inseamna ca au mult mai multi bani, decat noi credem, si conducerea a zis ca este o suma care nu este importanta pentru ei. Dar nu pot sa cred nici acest lucru. Si nici faptul ca nu au observat o astfel de greseala intre orele 20:30-23:00. O ora si jumatate la emag inseamna foarte multe comenzi. Asa ceva se observa imediat, la prima comanda... si normal ca se rezolva aceasta problema instant.

Deci... cred, dar nu cred. Nu stiu ce sa cred. Este absurd...
    Vorbim de duminica seara, intre 20.30 si 23. Nu cred ca procesa nimeni comenzi atunci. Iar daca procesa, era prea tarziu, cand au intrat 700 de comenzi intr-un interval scurt, pana suna la "sefu", sefu la dezvoltare, dezvoltarea la sefu, etc. Iar asta duminica seara?
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Circula o legenda acum 30 de ani, la inceputurile informatizarii.
    Cica in America (unde altundeva?) era un panou publicitar care compunea (ziceau ei) si afisa la fiecare cateva minute un mesaj publicitar al unei firme. Era astfel conceput incat sa nu afiseze niciodata un mesaj care a mai fost afisat. Pentru ca nu a avut impactul scontat, unii n-au crezut si altora nu li s-a parut ceva deosebit, au instituit in premiu de un milion de dolari pentru primul om care descopera un mesaj care se repeta.
    Atunci a inceput nebunia, sute de oameni cu carnetele in mana urmareau zilnic panoul pentru a nota mesajele sperand ca unul se va repeta.
    Daca povestea e adevarata si daca a ajuns pana in Europa comunista, inseamna ca a fost o campanie reusita.
    Chiar daca nu e vorba de un milion de dolari, va recomand sa treceti din cand in cand prin pagina eMag sa verificati preturile. Poate, poate sunt gresite...
    Altefel spus, daca e strategie, baravo lor! Daca nu e strategie, bravo lor!

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    84
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    84

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Faptul ca onoreaza comenzile chiar si in coditiile astea, nu are cum sa nu aduca un plus de incredere.
    Sigur ca are. Daca nu ar fi fost vorba de resigilate, ar fi fost chiar ilegal sa le livreze la pretul asta.
    Caut cu jingle.ro.

florian g este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    5th July 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    200
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de Hakuna Matata Vezi Post
    Exista vre-o marturie de la cineva care a cumparat sau e doar marketing ieftin>?
    Salut,
    o cunostinta a primit ieri un Samsung S4 pe care a dat 1 leu.
    Era nou-nout, avea cutia sigilata.
    Deci au onorat comenzile (nu stiu daca toate dar s-au dat S4-uri la 1 leu).

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 19th July 2014, 23:53
  2. Facturi gresite de la emag
    De SeoMox în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 14th April 2014, 18:38
  3. Istoric preturi emag
    De radhoo în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 5th December 2013, 17:26
  4. Nume categorie + nume topicuri, gresite?
    De gaby în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 24th November 2012, 12:08
  5. Preturi SEO
    De Nosfer în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 36
    Ultimul Post: 26th February 2009, 15:12

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •