Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: O piata pentru poze in Romania?

Scribul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th December 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    80
    Putere Rep
    23

Implicit O piata pentru poze in Romania?

Salut,

In primul rand, nu stiu daca locul subiectului este in aceasta sectiune, in caz contrar rog un moderator sa-l mute.

Intrebarea mea e asta - exista o piata a pozelor pentru site-uri in Romania? Vreau sa spun una de tipul celei a textelor (care mie mi-a adus bani buni), adica sa cumperi si sa vinzi pentru oameni care au nevoie sa-si ilustreze articolele?

Din ce vad eu, ar fi mai dificil, lumea prefera sa le ia "liber" de pe net, mai ales ca regulile continutului copiat nu prea se aplica aici si nu ii poti detecta asa usor pe cei care ti le iau "gratis", dar ma gandeam ca poate stie cineva sa fie altfel.

Spun asta pentru ca stiu pe cineva care face foarte multe poze in natura (profesioniste, bunicele) florilor, diverselor fructe salbatice, peisajelor samd si voia sa-si faca o pagina pe Facebook "sa le vada lumea". Eu, care mereu ma gandesc "cum se pot face bani din asta" i-am spus ca poate ar fi mai bine sa le vanda, dar am zis sa caut eu mai multe informatii.

Am o idee despre pret, insa e doar estimativ.

A avut cineva de-a face cu asa ceva, stie mai multe?

Dar despre site-urile din exterior, gen shutterstock?

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit

Depinde de pret, eu unul chiar prefer sa am o sursa de poze originale, doar ca in afara de cele facute de mine cu aparatul si rareori prelucrate in photoshop, le iau si eu de pe net. La un pret bun, cred ca cei seriosi ar cumpara.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

In mod normal clientii mei cumpara imagini pt site, chiar daca mai sunt si gratuite. Prefer sa nu ne doara capul dupa. Idem la scriere articole, comunicate de presa...
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Alvy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    466
    Putere Rep
    30

Implicit

Cred ca ai mai mult de castigat daca vinzi pozele pe site-uri de profil internationale cu vechime si care sunt cunoscute, decat sa faci singur un astfel de site
    Pe de alta parte, cred ca nevoie de poze din Romania si din viata de zi cu zi de la noi

Chiar si eu am un proiect in asteptare pe tema asta, poate facem ceva in comun
    Scriu pe Calatoresc.ro despre locurile pe care le-am vizitat, iar dimineata citesc BunaDimineata.ro

Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th December 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    80
    Putere Rep
    23

Implicit

@Alvy: Nu ma gandeam sa fac singur un astfel de site, ci sa fac (pt persoana respectiva, pe care Internetul o cam depaseste) ce fac cu articolele acum: fie le pun la vanzare pe, sa luam un exemplu, Seopedia , fie iau comenzi de la oameni care au auzit deja de mine. Desi ma onoreaza invitatia si, cine stie, poate o facem la un moment dat, dar nu acum.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit

Exista o piata in Romania pentru fotografia de stock, doar ca este foarte mica. Cei care vor sa cumpere imaginile pe care le folosesc in site-uri, apeleaza la agentiile de stock, care sunt destule si au milioane de imagini. Dificultatea va fi ca potentialii cumparatori sa ajunga la tine. Cred ca cea mai buna solutie este sa-ti faci cont pe mai multe agentii de stock sau microstock si sa pui fotografiile acolo si bineinteles, sa ai mare grija la tagurile pe care le pui pentru fiecare imagine.
    Nu este nimic mai natural decat sa faci fotografii de produs in studio si apoi le pui pe site.

Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th December 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    80
    Putere Rep
    23

Implicit

Va multumesc pentru sugestii si sfaturi!

Daca mai e cineva care poate sa ofere sfaturi pe subiectul asta, sunt si ele binevenite.

Daniel Mocan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    6th September 2010
    Locaţie
    Turda (Cluj)
    Vârstă
    41
    Posturi
    282
    Putere Rep
    30

Implicit

@Scribul
    Agentiile de stock images nu o sa accepte poze cu flori, peisaje sau fructe salbatice au deja prea multe.
    (Iti spun din proprie experienta, am incercat acum cativa ani)

Ideea ta este buna, dar din pacate nu cred ca este aplicabila in Romania.
    Scriu constant pe Traficant.Ro
    [ex username dane1505]

Polo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    3rd March 2014
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    61
    Putere Rep
    24

Implicit

Citat Postat în original de Scribul Vezi Post
    Intrebarea mea e asta - exista o piata a pozelor pentru site-uri in Romania?

Da, dar foarte mica. Unul din motive ar fi acela ca majoritatea celor care utilizeaza poze pentru site-uri apeleaza la resursele gratuite:
    - Resurse legale: site-uri specializate in fotografia de stock free
    - Resurse ilegale: copiaza pozele de care au nevoie de pe internet fara sa tina cont de drepturile de autor.

Spun asta pentru ca stiu pe cineva care face foarte multe poze in natura (profesioniste, bunicele) florilor, diverselor fructe salbatice, peisajelor samd si voia sa-si faca o pagina pe Facebook "sa le vada lumea". Eu, care mereu ma gandesc "cum se pot face bani din asta" i-am spus ca poate ar fi mai bine sa le vanda, dar am zis sa caut eu mai multe informatii.

Cea mai buna varianta pentru situatia prezentata de tine este ca persoana respectiva sa isi faca cont pe site-urile mari specializate in fotografia de stock si sa incerce sa le vanda acolo, insa sa nu isi faca sperante pentru castiguri mari.
    In general se cauta fotografii din domenii precum: lifestyle, business, tehnologie, arta culinara, calatorie.
    Fotografia de stock este o afacere profitabila doar pentru cateva persoane (care s-au implicat foarte mult: studiouri dedicate, decoruri, plus multe altele), cei mai multi castiga destul de putin de pe urma acestei activitati.
    Foarte important: criteriile de aceptare pe astfel de site-uri sunt foarte stricte in privinta calitatii fotografiilor, atat din punct de vedere tehnic cat si al prelucrarii.
    Daca persoana respectiva este pasionata de fotografie (si isi doreste sa castige si bani din aceasta pasiune) ar trebui sa se specializeze intr-un anumit domeniu si sa isi vanda serviciile direct catre clienti, dar cam din acest punct pasiunea pentru fotografie nu mai este suficienta, si intervin multe alte aspecte ca in orice alt business.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 10th July 2013, 12:10
  2. Amazon intra pe piata din Romania
    De Robert în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 30th April 2013, 22:53
  3. Motor de cautare pentru poze
    De Ericpolec în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 25th July 2011, 15:30
  4. Caut script pentru poze profesional