Pagina 4 din 4 PrimulPrimul ... 234
Rezultate 31 la 39 din 39

Subiect: Ce se intampla in economia din Romania?

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    facand munca pe care actualmente o fac 10 oameni (de aici sclav)
    Pai se pare ca nu intelegi ca munca e de o singura persoana, nu de 10.

Apoi, fireste ca un angajat nu are spirit antreprenorial. Angajatii care AU spirit antreprenorial nu sunt de dorit, sunt o mare problema pentru orice angajator.
    Trust, but verify.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Topicul asta este despre economia romaneasca, asa ca haideti sa-l lasam asa.
    De acord, altfel deviem de la subiect.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    ........Un manager online, nu face seo, programare, etc, dar este obligatoriu sa stie. ........
    Topicul asta este despre economia romaneasca, asa ca haideti sa-l lasam asa.
    Acum am inteles clar ideea pe care ai exprimat-o.
    De acord, si imi cer scuze pentru folosirea termenului sclav cand m-am referit la un angajat, chiar a fost o exagerare.
    Ultima modificare făcută de Mishu; 24th February 2014 la 15:53.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Online-ul poate fi o solutie pentru romania, insa conditia (esentiala zic eu) ar fi sa se dezvolte proiecte pentru extern. Access la o piata mult mai matura, mult mai potenta financiara, adus banii in tara, sustinut economia locala (salarii, impozite, cheltuieli in tara, etc..).

Singura problema e gradul de competivitate din afara si faptul ca trebuie facut totul still bootstrapped ca nu ai ce face cu investitorii din Romania.

Eu la ora actuala am doar proiecte orientate pentru piata din extern, si cand vorbesc cu alte cunostiinte (tot cu proiecte din extern) nu vad nici o data pesimisimul asta crunt de care se vorbeste in threadul asta ca viitorul o sa fie din ce in ce mai grim.

Sigur, si aici sunt probleme ca in orice business, si perioade mai proaste, insa cel putin inca mai exista aerul asta de optimism ca sunt o multime de bani de facut, si destul potential out there incat poti face ceva.

Taxele in romania nu sunt mai mari ca in alte tari.
    Romania are printre cele mai bune conexiuni la internet din lume.
    Schimbul valutar inca ne favorizeaza - e bine sa castigi in euro/usd si sa convertesti in RON, indiferent cum fluctueaza rata.
    Salariile in Romania sunt relativ decente, exceptand anumite categorii (programatorii, etc..)

Eu zic ca cei care dezvolta proiecte pentru extern inca o duc bine si au un viitor promitator.

Si asta in situatia in care nu exista prea multe startupuri romanesti care sa fi facut valuri extern. Daca mai apar si cateva povesti de success, cu atat mai bine, si nu vad de ce Romania nu ar avea potential.

Adrian T. este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    109
    Putere Rep
    0

Implicit

In sfarsit un om optimist. Inca de la primul post mi-am propus sa punctez momentul.

Nu sunt motive de optimism dar macar sa avem o stare de spirit buna!

Analiză este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    1st November 2012
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    357
    Putere Rep
    25

Implicit

Nu e legat de economia romaniei, insa as vrea sa stiu.
    In domeniul online, la capitolul servicii cum stam, tot asa o scadere/ urcare de 30% sau sunt cazuri in care vorbim de majorari de 50-100%?
    Daca da, in cat timp se vede efectul primele 3 luni sau dupa 6 luni?
    Se poate lua si considerare ca o afacere poate cadea bineinteles.
    Multumesc anticipat pentru raspuns.

alex1515 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th September 2013
    Posturi
    0
    Putere Rep
    0

Implicit

cred ca cei din zona IT ar trebui sa isi indrepte atentia spre piata externa unde sunt bani. un produs bun dezvoltat in .ro si promovat in afara poate aduce venituri insemnate.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

La noi, raportam crestere economica record (?). Multa vreme nu am facut legatura, cum vine asta? Dar m-am prins, din momentul in care au inceput sa recunoasca public prin telejurnale, ca a scazut consumul in general.
    Eu am vazut ca atunci cnad cifrele statistice (nu el convenea ceva din formula de calcul, numai tin minte exact ce) nu au convenit USL a fost schimbat seful de la statistica, si asa 2-3 procente au crescut doar din modificarea modului de calcul, si din acest motiv avem acea crestere spectaculoasa.
    Eu am observat o scadere dramatica atat in retail cat si in productie sau servicii. La mine ianauarie a fost cea mai mare scadere 70%, mai mare decat alta luna ianuarie, in februarie si-a mai revenit dar nu tot sunt cu 40% sub februarie 2013
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Eu am observat o scadere dramatica atat in retail cat si in productie sau servicii. La mine ianauarie a fost cea mai mare scadere 70%, mai mare decat alta luna ianuarie, in februarie si-a mai revenit dar nu tot sunt cu 40% sub februarie 2013
    Imi pare rau sa aud asta, stiu ce inseamna o astfel de scadere, mai ales daca ai si costuri pe masura. Pentru unele firme, poate fi chiar o situatie dezastruoasa. Stiu cateva firme care s-au inchis din cauza situatiei din ultimii 2 ani.

Calculul meu arata o scadere de 30% pe ianuarie si februarie. Consumul la noi este influentat puternic si imediat de situatia consumului pe ansamblu, poate si dinn cauza faptului ca majoritatea clientilor sunt clienti finali de pe piata interna.

Anul trecut, o mare parte din scadere s-a mentinut pe tot anul. E un fenomen ciudat, scade in trepte - iar momentul declansarii noii trepte este decembrie-ianuarie, si nu stiu de ce. Asa a fost in dec. 2012-2013, cat si acum. Poate din cauza ca se cheltuie prea mult pe sfarsit pe an si raman multi cu buzunarele goale (nu stiu cat poti lua in calcul o astfel de ipoteza).

Cert este ca acum observ semnele unui oarecare reviriment, deci poti spera la mai bine. Si desigur ca sunt domenii care sunt mai putin afectate de situatie.

Din nou, solutia pe care o vad pentru cei care lucreaza in online este cea reiterata de multi altii - orientarea catre piata externa. Spre deosebire de exportul de marfuri (pentru care ai nevoie de capital important), exportul de servicii si produse IT virtuale, este extrem de usor de implementat. Trebuie doar sa gandesti si sa alegi un produs vandabil, si sa ai o strategie de marketing potrivita.

Pagina 4 din 4 PrimulPrimul ... 234

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce se intampla
    De midanius în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 14th September 2012, 11:16
  2. Ce se intampla?
    De Buta Paul în forumul Adsense
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 20th November 2008, 15:20
  3. ce se mai intampla?
    De inscaun în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 14