Rezultate 1 la 4 din 4

Subiect: Aveti grija la CryptoLocker, in opinia mea cel mai periculos malware in acest moment

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit Aveti grija la CryptoLocker, in opinia mea cel mai periculos malware in acest moment

Avand in vedere ca ma confrunt frecvent cu probleme de securitate ale clientilor si chiar si ale unor useri de pe forum, am invatat obiceiurile utilizatorilor de pe plaiurile noastre si cat de putina atentie acorda securitatii datelor de pe calculatoarele lor.

Ce este CryptoLocker? Este un ransomware, un malware care va cripta fisierele din sistemul vostru cerandu-va apoi o recompensa in schimbul parolei de decriptare. Fara aceasta parola/cheie este putin probabil, ca sa nu zic imposibil, sa va mai recuperati datele criptate.

Cum va puteti proteja? In primul rand printr-un backup frecvent al fisierelor importante (de preferat si pe un suport read only), faceti update la sistemul de operare, antivirusi, browsere, flash/java si nu dati click pe linkuri suspecte. Pentru avansati, aveti aici un utilitar ce va poate ajuta sa preveniti infectia cu acest malware.

Cativa antivirusi pot detecta si sterge acest malware, dar daca v-ati infectat deja, atunci veti pierde fisierele respective.

Bafta!

PS: Nu stergeti fisierele respective, poate candva vor fi facute publice cheile de criptare si atunci le veti putea recupera.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Abonament de backup, scheduled backup, realtime backup = 0 ransomware effect.

5$ pe luna. Sa fim seriosi... ma mir ca sunt oameni care nu au inca un backup.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

emm, asta zici tu ca ai experienta in domeniu, dar daca vrei, facem un sondaj chiar aici pe forum si ai sa vezi cat de mic e numarul celor care folosesc backup. Pe dealta parte treaba avut grija si la acest aspect pentru ca daca faci backup la fisierele infectate, peste cele bune, tot in pierdere iesi.

De asemenea, pentru cei care nu citesc topicul 257, am sa redau si aici observatia lui Dan, si anume, ca acest virus este pentru sistemele Windows.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

@haos - Ce am testat eu, au versioning - retin pana la cateva zeci de versiuni salvate anterior.

Alfel, ai dreptate si cred ca e o postare utila. Cam naspa cand primesti mesajul ala. Nu am cunoscuti care sa-l fi primit inca, dar oricum, e in crestere.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Opinia romanilor despre retelele de socializare
    De 100R în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 5th September 2013, 13:42
  2. myCash.ro - are grija de banii tai
    De kleampa în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 30
    Ultimul Post: 31st March 2009, 11:16
  3. ce parere aveti despre Internetics-ul din acest an?
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 8th November 2008, 13:55
  4. Modrewrite Periculos?
    De marcos29 în forumul Google
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 23rd May 2008, 20:04
  5. Google E Periculos !!!
    De meetzah în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 29th December 2005, 22:07

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.