Pagina 3 din 7 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 65

Subiect: Cum suportati caldura?

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Daca stai 20 de minute la 90 grade (fie ele si la sauna), probabil ca la 40 de grade te uiti ce pulovar sa porti in ziua respectiva!

myamar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    50
    Posturi
    540
    Putere Rep
    43

Implicit

Un dus putin mai rece imi coboara temperatura corpului pentru cateva ore. Daca poti, redu cantitatea de cafea bauta in zilele mai caniculare, mai ales daca ai o munca stresanta. Un ceai rece neindulcit cu multa menta imi reduce din sete mai mult decat apa.
    Daca lucrezi la calculator toata ziua, renunta la scaunele din piele si chiar din material textil, ia-ti unul cu plasa.
    Vremea ido Prognoza Cluj. Aici se învață istorie pentru bacalaureat.

ender este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    61
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu cred ca un dus cald spre fierbinte te ajuta in vremurile caniculare (iesi incalzit exterior-piele pe la 35-37 grade adica exact ca afara, deci esti bine mersi, chiar poti si sa simti senzatia de racoare), si ca un dus rece (mai ales cat de rece suporti) nu face decat sa te faca sa transpiri abundent cant dai de aerul de afara, deoarece ti-ai racit pielea si diferanta e deja mare, creandu-se un disconfort serios.. aviz celor mai sensibili

ps: e contraintuitiv, deci inainte sa sariti pe mine, mai bine incercati odata

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Deci la 37 de grade tu nu ar trebui sa transpiri?
    Trust, but verify.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    61
    Putere Rep
    0

Implicit

Ba da Dan, la 37 de grade transpiram, dar nu trebuie sa ne ferim de ea, transpiratia e buna pt organism, chiar foarte buna, dar nu cred ca spun ceva nou.
    Prin piele (mai ales prin transpiratie) eliminam majoritatea toxinelor si a substantelor in exces.. dar pe noi ne intereseaza transpiratia mai mult estetic, normal, nu poti merge la munca sau la alte intalniri vizibil transpirat, si ajungem sa stam in medii controlate in care nu mai transpiram suficient.. si atunci cade greul pe ficat, plamani, sistemul limfatic.. trebuie sa fie un echilibru.. si sauna ca tot sa pomenit, e foarte eficienta, dar cati tineri o fac? Dar eu ma refeream la transpiratia abundenta care nu e la fel de buna, strica echilibrul, nu elimina decat partial substantele daunatoare, dar scoate multi electroliti si minerale bune, asta ca sa nu mai pomenim deshidratarea..

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Pai nu are legatura transpiratia de la caldura cu eliminarea toxinelor.
    Rolul transpiratiei in cazul caldurii extreme (37 si peste) e sa raceasca organismul. Dca bagi dusuri calde sau il opresti din a mai transpira, eu zic ca iti faci rau cu mana ta.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    61
    Putere Rep
    0

Implicit

Sa incepem atunci asa:
    - nu raceste prea mult organismul transpiratia asta, e o chestie care stie sa o faca organsimul dar care nu prea mai are legatura cu omul de azi.. era ok pt oamenii foarte "fizici" din alte vremuri, doar ca mecanismele corpului nostru sunt aceleasi.
    - daca bagi dusuri calzi cum am zis eu ai un avantaj si un dezavantaj: apa rece nu poate fluidiza grasimile corporale de pe piele si atunci ramai destul de "murdar", dar apa calda daca faci mai mult de un dus de 2 min, ia pe langa grasimile incarcate si oxidate si pline de rezidurui si grasimile care protejeaza pielea de factorii externi.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Eu zic ca te afli intr-o eroare.
    Ce alt mecanism de racire are organismul la peste 37 de grade?
    Trust, but verify.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    61
    Putere Rep
    0

Implicit

1. eu spun ca mecanismul de racire al organismului la peste 37 de grade e ineficient in ziua de azi, daca transpiri (adica organismul iti scade temperatura, perfect normal, daca si reuseste), tu esti deja stresat sa nu se vada transpiratia in fata oamenilor, adica creste pulsul, awareness-ul si automat se elibereaza hormonii care nu duc decat la o crestere si mai mare a temperaturii.

2. in general nu aveam nevoie de racire, ca doar nu suntem asa sensibili, vremea caniculara e doar subiect de stiri, putem mult mai mult.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Ma, eu zic sa intrebam un "dubanez" (din dubai), sau similar, pentru ca ei stiu cel mai bine.

Tata a lucrat in Israel 5 ani, si la ei fiecare masa era servita cu "ardei iute", care avea scopul sa jute organismul pe caldurile caniculare.

Pentru noi este inca acceptabil (pentru mine nu, eu transpir la greu), dar pentru copiii nostri o sa fie vremuri grele. Daca acum sunt 37-40 la umbra (60-80 la asfalt), cand seby (2 ani) o sa aibe 20, cred ca 40-50C vara(6 luni) o sa fie o temperatura normala, adica 70-90 asfalt. Primavara si toamna au ajuns la 2-3 sapt, de la 2-3 luni cand eram eu copil. Sunt curios cum se adapteaza organismul lor, daca copilaria o fac la temperaturi mai mici, si in timp, an de an cresc temperaturile.

Am fost la tara in weekend, si am observat o ciudatenie Nu sunt aparate de aer conditionat la mine la bloc. La casa nici nu se pune problema, dar la bloc nu exista. Erau 31 astazi, dar alt aer, mai racoros. Eu am crescut fara aer conditionat, acum nu pot sta fara el. Seby o sa creasca doar cu aer conditionat, altfel nu respiri in Bucuresti.

Off: Am urcat la munte la baraj, erau 23
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Pagina 3 din 7 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. A venit caldura, incepe spamul cu aer conditionat
    De thefan în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 16th May 2008, 04:26

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •