Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Licenta Windows OEM

Afișare hibrid

stanccone este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    5th May 2011
    Locaţie
    Giurgiu
    Vârstă
    38
    Posturi
    162
    Putere Rep
    28

Implicit Licenta Windows OEM

Salutari,
    doresc achizitionarea unui laptop de la Emag si o licenta Microsoft Windows 8, 32 bit, English OEM.
    Licenta si laptopul va trebui sa il folosesc la birou, deci persoana juridica.

1. Am gasit pe site-ul microsoft.com, "Ca utilizator final, pot cumpăra licențe Windows OEM?
    NU. Conform System Builder License Agreement, entitatea care desface cutia OEM este obligată să instaleze licența pe un calculator nou, să vândă acel calculator și să asigure suportul pentru instanța Windows instalată OEM.
    Odată cu apariția soluțiilor de legalizare GGK și GGWA, licențele OEM nu mai pot fi folosite în scenarii de legalizare."
    Sa inteleg ca nu pot folosi licenta pentru SRL?

2.Garantia produsului am observat ca este 12 luni pentru persoana juridica si 24 luni pentru persoana fizica; daca il achizitionez pe persoana fizica il pot folosi la birou iar in caz de control sa le explic ca este al meu personal?

3.Care ar fi cea mai buna solutie pentru o achizitie si fara probleme in cazul unui control?

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

However, in Europe, the European Court of Justice ruled on July 3, 2012, that it is indeed permissible to resell software licenses even if the digital good has been downloaded directly from the Internet, and that the first-sale doctrine applied whenever software was originally sold to a customer for an unlimited amount of time, as such sale involves a transfer of ownership, thus prohibiting any software maker from preventing the resale of their software by any of their legitimate owners.[3][4][5] The court requires that the previous owner must no longer be able to use the licensed software after the resale, but finds that the practical difficulties in enforcing this clause should not be an obstacle to authorizing resale, as they are also present for software which can be installed from physical supports, where the first-sale doctrine is in force.[6][7]

Iti poti cumpara windows (si cam orice soft ) de oriunde online. Factura e destul pentru orice control.

Ce scriu ei acolo sunt povesti pentru gaste
    Ultima modificare făcută de Tom; 10th June 2013 la 22:43.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Analiză este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    1st November 2012
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    357
    Putere Rep
    25

Implicit

Un prieten a marturisit ca desi are un laptop cu i7, licenta cumparata si toata cele lui ii merge... greu!
    Eu folosesc ubuntu si imi merge mai bine decat pe windows.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de Analiză Vezi Post
    Un prieten a marturisit ca desi are un laptop cu i7, licenta cumparata si toata cele lui ii merge... greu!
    N-o fi licenta buna...

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    1st November 2012
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    357
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de Catalin Cerga Vezi Post
    N-o fi licenta buna...
    Asta suna foarte ciudat,adica platesc pentru o licenta si nu e buna... ma gandesc ca ceva explicatii ar fi binevenite.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit

Asta suna foarte ciudat,adica platesc pentru o licenta si nu e buna... ma gandesc ca ceva explicatii ar fi binevenite.
    Mi-a zis un prieten pe Yahoo, nu are cont dar urmareste forumul, are to i7 cu windows si-i merge bine, dar are licenta buna, s-a gandit ca aia o fi probelma. Il intreb exact si revin.

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    1st November 2012
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    357
    Putere Rep
    25

Implicit

Cineva, mi-a dat negativ pe motiv ca e spam postul meu...
    Vi se pare ceva corect?

stanccone este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    5th May 2011
    Locaţie
    Giurgiu
    Vârstă
    38
    Posturi
    162
    Putere Rep
    28

Implicit

@Tom: povesti dar cand le voi spune, pai stiti ca am cumparat online pentru ca in Europa...! Ma baiatule ia d-aci amenda asta si plateste-o oriunde in Europa vrei tu...

@restu' Pe bune? Va rog la subiect daca se poate...

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de stanccone Vezi Post
    @Tom: povesti dar cand le voi spune, pai stiti ca am cumparat online pentru ca in Europa...! Ma baiatule ia d-aci amenda asta si plateste-o oriunde in Europa vrei tu...
    .
    Oare? Cate controale ai avut pana acum? Iti dau nr de tel de la o firma care verifica licente (pentru alt gigant) si vb cu ei, doar ca e consultanta contra cost. Bine, nici ei nu stiau de ce am postat eu

http://europa.eu/rapid/press-release_CJE-12-94_en.htm Enjoy shopping
    Ultima modificare făcută de Tom; 10th June 2013 la 23:16.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Ontopic:

Licenta OEM poate fi achizitionata doar la cumpararea unui nou pc/laptop (deci cele 2 se cumpara simultan, la pachet). Nu poti cumpara laptop de la Altex si licenta OEM de la Emag sau Microsoft. Cea ce ai citit tu pe siteul microsoftului chiar la asta se refera: nu poti lua sistem de la o firma si licenta de la alta si o aplica chiar si ptr ei.
    De asemenea nu poti cumpara azi de la emag laptop si peste X zile sa le ceri o licenta OEM. Ma rog, asa ar trebui sa stea lucrurile, nu am niciun exemplu in care sa nu se fi intamplat asa.
    Deci daca Emag vinde un sistem cu licenta OEM este in regula, in oricare din variante.

Daca e asa cum zici tu (interesant garantie diferita in fct de cine achizitioneaza, mai rau ca la asigurari ) atunci calculeaza daca diferenta de taxe deduse ca persoana juridice nu este mai mare decat o plata pentru extinderea garantiei pentru inca un an.
    Nu stiu ce tip de firma ai, daca e platitoare/neplatitoare de tva, impozit pe venit/profit, ce situatie are firma (pe plus sau pe minus), dar aproape sigur iesi cu mult mai bine in sistem achizitie firma + extindere licenta.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 10th June 2013 la 23:45.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. vps windows
    De stefan_hellzone în forumul Hosting
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 10th April 2013, 11:52
  2. C++ pe Windows 7
    De DRG în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 22nd October 2011, 22:50
  3. Windows
    De sweetamber în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 18th October 2010, 10:50
  4. Windows VPS
    De lbordea în forumul Hosting
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 11th March 2009, 14:40
  5. NET Windows RO
    De Campian Cosmin în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 26th June 2008, 14:02

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •