Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Trecere website pe firma

AlexMar este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    426
    Putere Rep
    26

Implicit Trecere website pe firma

Buna dimineata.
    Ma aflu in fata unei probleme a carei rezolvare nu am gasit-o pe internet.
    Voi explica simplu despre ce este vorba: exista un site, eu am domeniul, firma are hosting-ul. Astfel fiecare si-a asigurat partea in caz de despartire. Acum vine problema: firma considera ca pentru a avea site-ul si a elibera facturi in numele lui trebuie sa detina si domeniul.
    Bin, partea cu facturile e asa: pentru a lua finantare de la diverse persoane si/sau fonduri europene.
    Ok, am zis eu. Dar in cazul acesta trebuie facut un act de proprietate, persoana fizica-persoana juridica. Nu e chiar convenabil sa raman pe afara, chiar daca am incredere in acea persoana.
    Nu am gasit pe internet nimic, nici macar in mic detaliu. Poate nu am cautat ce trebuie.
    Ma puteti ajuta cu ceva informatii?

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Ar putea fi doua variante de rezolvare convenabila pentru ambele parti:

1. Cel care detine firma iti cedeaza un procent din partile sociale si tu vii cu domeniul ca aport la capitalul social. Devenind asociat, ai si tu spatele asigurat in caz ca lucrurile nu merg tocmai ok.
    2. Poti face un contract de comodat, intre tine ca proprietar al domeniului si firma (contractul de comodat este un imprumut de folosinta cu titlu gratuit). Si in acest caz, firma poate emite bine mersi facturi iar domeniul este in proprietatea ta.

Sper sa iti fie de folos.

Ca o completare: Atentie, in momentul in care ai semnat un contract de comodat, transmiti dreptul de folosinta, astfel, in cazul in care firma este de rea credinta, poate administra domeniul dupa bunul plac, fara a iti oferi partea dintr-un eventual castig financiar, pe intreaga perioada de derulare a contractului.
    Completare 2: In mod normal, obiectul contractului de comodat este un bun tangibil. Posibil sa nu se aplice in cazul domeniilor web. Aici ar fi de real folos sfatul unui avocat.
    Ultima modificare făcută de Robert; 27th May 2013 la 09:01.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    426
    Putere Rep
    26

Implicit

Multumesc pentru raspuns.
    Ideea este ca trebuie sa am acces la 50% din castiguri, cand vor exista. Asadar cred ca varianta 1 este utila mie, nu?

Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Citat Postat în original de AlexMar Vezi Post
    Multumesc pentru raspuns.
    Ideea este ca trebuie sa am acces la 50% din castiguri, cand vor exista. Asadar cred ca varianta 1 este utila mie, nu?
    In principiu, da. Varianta 1 este cea mai sanatoasa. Dar, este bine de retinut ca in cazul in care devii partener, pe langa drepturi vei avea si o serie de obligatii pe care trebuie sa ti le asumi.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    426
    Putere Rep
    26

Implicit

Am inteles. O sa imi fie destul de greu sa ii spun persoanei cu care colaborez ca daca vrea sa treaca domeniul pe firma trebuie sa facem asa ceva pentru ca suntem prieteni destul de buni. Acesta lucru il va face sa creada ca nu am incredere in el.
    Dar, voi incerca pe avocatnet.ro sa aflu maim multe detalii.
    Multumesc.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Si intre prieteni foarte buni se strica lucurile cand e vorba de bani, ai incredere in el dar trebuie sa fii prudent. Cunosc frati care au devenit dusmani de la banii firmei
    Nu are nici o legatura faptul ca domeniul este pe persoana fizica si firma pe persoana juridica se poate factura fara probleme, eu lucrez asa de multi ani, si este mult mai bine chiar daca si domeniul si firma sunt tot ale mele
    Eu nu as trece domeniul de pe numele tau sub nici o forma firmei.
    As face un contract frumos in care cesionezi pe un termen de x ani domeniul firmei si sa ai si o conditie prin care acest contract se poate rezilia in termen de 30 de zile doar prin solicitarea unei singuri parti contracte.

Daca vreti sa fie perfect faceti o firma noua in care aveti amandoi drepturi specificate clar.
    Dar asta se merita doar inmomentul in care afacerea este suficient de mare sa acopere costurile de mentinere a unei firme
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

impelo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    7th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    304
    Putere Rep
    29

Implicit

Poate fac o completare si eu, dar lovelife mi-a luat-o inainte.

Contractul de comodat poate fi incheiat si pe o perioada determinata de 1-2-4 ani. Astfel, poti reinoi comodatul in cazul in care lucrurile merg bine. Daca se strica jucaria, poti renunta dupa acea perioada si iti iei inapoi domeniul.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    426
    Putere Rep
    26

Implicit

Costul de transfer al unui domneniu .ro, pe numele unei firme, care este?
    Noi doi, eu si cu persoana respectiva, lucram la acest proiect. Chiar daca domeniul este pe numele meu, este si al lui. Dar din moment ce hosting-ul este pe numele lui, practic fiecare si-a asigurat partea. Acum fiind nevoie ca domeniul sa fie pe firma se strica un pic treaba.
    Nu cred ca merge cu domeniul imprumutat. Trebuie sa fie pe numele firmei. Trebuie sa am 50% din proiect.

Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Citat Postat în original de AlexMar Vezi Post
    Nu cred ca merge cu domeniul imprumutat. Trebuie sa fie pe numele firmei. Trebuie sa am 50% din proiect.
    Ba da, merge. In plus, esti sigur ca renteaza sa investesti ceva banuti intr-o firma care nu stii daca iti va si aduce ceva castiguri?

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de alexmar Vezi Post
    costul de transfer al unui domneniu .ro, pe numele unei firme, care este?
    51,26$ + tva (link)

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. trecere de la dofollow la nofollow
    De cris în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 2nd April 2013, 15:59
  2. Modificare linkuri prin trecere la Wordpress
    De k-man în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 10th February 2013, 19:34
  3. Trecere de la continut duplicat la continut unic
    De sergiuliano în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 4th July 2012, 00:00
  4. Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 16th August 2011, 14:28
  5. Trecere de la blogger la domeniu propriu
    De crash în forumul Utile
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 20th October 2008, 12:31

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente