Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 15

Subiect: A glimpse into the future

Afișare hibrid

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit A glimpse into the future

Pentru timp liber:

Un mini-film care arata cate ceva, din lumea high-tech catre care ne indreptam:

PLURALITY - YouTube

Si inca unul:

A Futuristic Short Film HD: by Sight Systems - YouTube

Side note: Scenariul unei societati similare cu cea Borg (Star Trek) pare sa fie din ce in ce mai plauzibil, candva.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Apar noi provocari pentru hackeri. Una e sa faci bypas la sistemul user/parola si alta va fi provocarea sa faci bypass la amprenta, retina, adn, pozitionare geografica, etc. Pe de alta parte dezavantajul este ca odata intrati in sistem vor avea acces la mult mai multe informatii despre tine decat acum.

Desi lucrez chiar in industria asta, totusi, nu sunt de acord cu realitatea atat de exagerat de artificiala din cel de-al doilea clip. Nu sunt de acord, dar avand in vedere ca sunt sigur pe mine ca pot gasi o cale de a trece de sistem, s-ar putea sa-mi placa pana la urma
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de haos Vezi Post
    Apar noi provocari pentru hackeri. Una e sa faci bypas la sistemul user/parola si alta va fi provocarea sa faci bypass la amprenta, retina, adn, pozitionare geografica, etc. Pe de alta parte dezavantajul este ca odata intrati in sistem vor avea acces la mult mai multe informatii despre tine decat acum.

Desi lucrez chiar in industria asta, totusi, nu sunt de acord cu realitatea atat de exagerat de artificiala din cel de-al doilea clip. Nu sunt de acord, dar avand in vedere ca sunt sigur pe mine ca pot gasi o cale de a trece de sistem, s-ar putea sa-mi placa pana la urma
    De la un punct incolo, s-ar putea sa nu mai fie posibil sa treci de sistem...

Mi-aduc aminte despre ce spunea Michio Kaku intr-un film, si anume ca suntem o civilizatie de nivel zero, cu alte cuvinte nu am ajuns nici macar sa utilizam integral energia unei planete, ceea ce ar constitui nivelul 1. Si ca, pentru a ajunge acolo, ar trebui ca intreaga omenire sa fie interconectata, sa devenim un meta-organism, un organism in care libertatea individuala devine irelevanta, si in care fiecare individ lupta, munceste, se zbate si se sacrifica pentru binele global. De aici, conceptul de Borg, in care se combina constiinta colectiva cu tehnologiile de body augmentation, devine foarte plauzibil.

Daca e sa fac o paralela cu biologia, ceea ce e foarte interesant este ca acest lucru se petrece deja in interiorul organismului uman, chiar pe 2 nivele. In primul rand, fiecare celula lucreaza si contribuie la functionarea organismului, si e gata sa se sacrifice pentru binele global. Ca o imensa uzina in care fiecare celula constituie doar un foarte constiincios si motivat lucrator. In al doilea rand, celula in sine este o uzina, in care fiecare componenta contribuie intr-un mod similar la functionarea si sanatatea celulei.

De aici, modelul de constiinta colectiva pare sa fie modelul natural de urmat. Iar Internetul, tehnologia mobila, combinate cu viitoarele implanturi, ne ofera... Borg. Acest lucru va schimba definitiv omenirea.

Oricum, am fost socat sa constat in timp, cate elemente din filmele SF sunt deja realitate (Matrix, Star Wars, Star Trek). Doar ca exemplu, traim deja in Matrix (chiar pe mai multe nivele) dar majoritatea nu realizeaza acest lucru. Ceea ce, dealtfel, e o caracteristica principala a Matrix.

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post

Mi-aduc aminte despre ce spunea Michio Kaku intr-un film, si anume ca suntem o civilizatie de nivel zero, cu alte cuvinte nu am ajuns nici macar sa utilizam integral energia unei planete, ceea ce ar constitui nivelul 1. Si ca, pentru a ajunge acolo, ar trebui ca intreaga omenire sa fie interconectata, sa devenim un meta-organism, un organism in care libertatea individuala devine irelevanta, si in care fiecare individ lupta, munceste, se zbate si se sacrifica pentru binele global. De aici, conceptul de Borg, in care se combina constiinta colectiva cu tehnologiile de body augmentation, devine foarte plauzibil.
    O sa trecem la urmatorul nivel mai intai tocmai la nivelul constiintei noastre, al dezvoltarii spirituale, altfel o sa fie doar o iluzie, defapt o sa fie un regres in sclavie, in ingradirea libertatii individuale. Si acum umaninatea pare la un nivel prea ridicat al dezvoltarii tehnologice fata de dezvoltarea ei la nivel de constiinta si uitati ce se intampla... se abuzeaza, se distruge, se creeaza haos.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    De la un punct incolo, s-ar putea sa nu mai fie posibil sa treci de sistem...

Daca e sa fac o paralela cu biologia, ceea ce e foarte interesant este ca acest lucru se petrece deja in interiorul organismului uman, chiar pe 2 nivele. In primul rand, fiecare celula lucreaza si contribuie la functionarea organismului, si e gata sa se sacrifice pentru binele global. Ca o imensa uzina in care fiecare celula constituie doar un foarte constiincios si motivat lucrator. In al doilea rand, celula in sine este o uzina, in care fiecare componenta contribuie intr-un mod similar la functionarea si sanatatea celulei.

De aici, modelul de constiinta colectiva pare sa fie modelul natural de urmat. Iar Internetul, tehnologia mobila, combinate cu viitoarele implanturi, ne ofera... Borg. Acest lucru va schimba definitiv omenirea.

Oricum, am fost socat sa constat in timp, cate elemente din filmele SF sunt deja realitate (Matrix, Star Wars, Star Trek). Doar ca exemplu, traim deja in Matrix (chiar pe mai multe nivele) dar majoritatea nu realizeaza acest lucru. Ceea ce, dealtfel, e o caracteristica principala a Matrix.
    Sper sa nu para a lauda, dar eu am ajuns la aceeasi concluzie cand eram mic. Apoi am facut un experiment social fara precedent, zic eu (realizat de o singura persoana), am "intervievat" undeva in jurul a peste 1 milion de oameni de-a lungul a peste 20 de ani si am ascuns printre cuvinte intrebarea "aloo, cand trecem la nivelul urmator?".

Rezultatul a fost unul trist, zic eu: NIMENI nu stie. Iar cei care decid sunt cei puternici insa ei sunt ocupati cu lacomia, mandria si petrecerile. Deci totul e praf si haos deocamdata si sunt mari sanse sa nu prindem nivelul urmator in viata asta.

Am si publicat rezultatele aici in 2010, pentru a le verifica si altii si mi s-a confirmat din nou rezultatul - haos total. Am ramas insa cu bucuria de a fi cunoscut foarte multi oameni diferiti, asta iti da o cu totul alta viziune asupra vietii.

Asadar.. Carpe diem, frate!
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Dar ca sa-ti dau dreptate, si in Star Trek, Borg-ul e invins tot prin hacking

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    37

Implicit

Controlul total asupra oamenilor inseamna putere, puterea atrage lacomia si lacomia dezumanizeaza. Scenariul evolutiei spre o societate ca Borg cum zice emm devine plauzibil in acest caz. Intrebarea e, oare oamenii vor accepta asta? Vor fi destul de stupizi, ignoranti, lipsiti de spirit ca sa accepte aceasta directie? Si raspunsul se petrece chiar acum in jurul nostru. Guvernantii, corporatiile, fortele care detin puterea par a face tot posibilul sa ne transforme in oameni cat mi stupizi, ignoranti, lipsiti de spirit... sunt capabili sa ne faca sa credem ca a bea pipi de cocacola si rahat de la mcdonalds e cool dar nu-i intereseaza sa le ofere copiilor un mod mai atragator, mai eficient, de educatie. Folosim in reclame, filme, stiri, tot ce inseamna massmedia, metode avansate si extrem de eficiente de manipulare neuropsihologica dar educatia a ramas la aceleasi metode antice, ineficiente, inutile.
    Mie viitorul inca imi pare neclar, nu stiu daca destui oameni se vor trezii si vor schimba lucrurile asa cum trebuie sau ne vom indrepta spre genul asta de viitor SF sau conspirationist, in care vom fi doar niste roboti, sclavi.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Gandhi spunea: "Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume". Mie mi se pare unul dintre cele mai importante ganduri rostite vreodata.

Lumea se va schimba, atunci cand oamenii se vor schimba. Sau mai bine zis, cand Eu voi fi in stare sa ma schimb.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Haos, trebuie sa-ti spun ca eu sunt un fan al haosului... fata de care avem o intelegere foarte limitata.

Haosul pare dezordine si random, dar in realitate este o "lume" extrem de complexa, probabil mult mai complexa decat realitatea asta pe care o percepem noi, care naste urmatoarea existenta. Asa cum si spatiul nu este nici pe departe gol, nimic nu este random. Notiunea de random nu exista, intr-un univers bazat pe reguli clare, in care totul este interconectat si totul a fost generat de un singur Big Bang. Si, Butterfly effect - un fluture din Tahiti poate genera urmatorul tsunami pe partea cealalta a globului.

Din haos ies revolutiile... din haos se schimba lumea. Din haos iese prosperitatea - cineva spunea, daca spre exemplu te duci la o firma si acolo toata lumea e ordonata, nimeni nu e stresat, toti sunt relaxati, e un semn clar, firma aia pierde bani.

Oamenii sunt prea obisnuiti sa reziste haosului... in loc sa mearga cu el. E ca si cum ai fi in mijlocul unui fluviu, si te-ai stradui sa te opui fortei apei. In schimb, daca te lasi purtat de curent si urmaresti unde te duce, vei vedea urmatoarea cotitura a fluviului, locul in care ti-ai dorit mereu sa ajungi.

Tap into the power of chaos.

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    37

Implicit

Intradevar pare ca exista o realitate superioara perceptiei noastre si din perspectiva noastra aceasta realitate pare haos. Poate ca totusi vom reusi sa evoluam, sa ne apropiem de ea si sa vedem mai clar ce se intampla de fapt. Unii oameni incep sa aiba sclipiri, apar teorii, descoperiri...

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Future Pagerank
    De B. Alex în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 6th November 2011, 17:57
  2. SEO has no future !!!
    De No_name în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 30th May 2008, 15:54
  3. Internet of the future
    De necropsique în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 23rd June 2006, 12:03

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •