Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: Cum formezi o echipa de content writeri (si nu numai)?

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.120
    Putere Rep
    46

Implicit Cum formezi o echipa de content writeri (si nu numai)?

Stiu ca sunt aici pe seopedia cateva echipe si stiu ca ar fi folositor sa afle si cei interesati.

Asadar, cum ati format o echipa de content writeri (sau in general, nu neaparat de writeri) sau cum ati face-o? Partea financiara cum se imparte? Cine preia comenzile, toti sau "liderul"? Exista un lider? Avantaje, dezavantaje?

Ok, la avantaje stim cu totii ca ar fi:
    -onorarea rapida a serviciilor.

Altele?

Iar la dezavantaje ar fi:
    -profitul care trebuie impartit.

Altele?

Multumesc!

palaghianu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    23rd June 2011
    Vârstă
    31
    Posturi
    315
    Putere Rep
    27

Implicit

1. Nu este nici o problema la profitul care trebuie impartit. Fiecare este platit pe cat scrie.

Noi de exemplu suntem 5 oameni. 2 la Litere in Anul I si 3 in clasa a XII-a la filologie jurnalism. Avantajul cel mai mare il constituie faptul ca ne cunoastem de cativa ani si ca am lucrat impreuna ca echipa sub aceeasi forma la diverse filme, spoturi publicitare, etc (cand eram la liceu la jurnalism).

2. Avem in primul rand un spatiu in care ne intalnim de obicei 2-3 ore pe zi, toti 5 si discutam comenzile, impartim articolele etc. Asta conteaza foarte mult. Daca vrei sa-ti faci o echipa cu oameni pe care nu-i cunosti fizic sau pe care nu ii vezi regulat, e cam greu. In spatele unui calculator nu poti discuta de multe ori asa ca eu consider asta un factor important in formarea unei echipe.

d3vilbabe este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    25th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    40
    Putere Rep
    28

Implicit

Raspuns: greu. Eu am echipa de 2 ani, de-acum, si pot spune ca am doar 4 oameni care intr-adevar se ridica la standardele pe care le vreau. Sau poate am eu standarde prea sus. Restul de 6 ii deleg pentru proiecte care nu cer neaparata standarde, dar calitatea lor, insa, e ca sunt foarte consecventi. Iar prin "mainile mele" au trecut zeci de "content writeri". Ce pot sa-ti spun ca gasesti, cand te apuci sa cauti: oameni care vor sa fure si care nu-si dau seama ca isi fura din painea lor. Agramati. Neseriosi. Oameni care considera content writing-ul un fel de job pentru scos prietena la un suc si nu ii acorda seriozitatea necesara unei meserii. Oameni care ar vrea, dar nu au talent. Oameni care au talent, dar vor pozitie sociala, asa ca mai bine lucreaza la ziar pe 6 milioane decat la tine, pe o suma tripla. Oameni care au talent, nu vor pozitie sociala, dar inca nu s-au confruntat cu facturile si chiria de capul lor, ca sa inteleaga ce-i munca si cum s-o pretuiasca. mediocri care se supara cand le spui ca-s mediocri.

Daca iti trebuie lider? Da! Unde ai vazut tu miscare care sa functioneze fara lider? Cineva trebuie sa mentina contactul cu clientii, sa imparta proiectele, sa traga de urechi cand nu e bine, sa analizeze fiecare content in parte si sa-si dea seama de calitatile si defectele sale, astfel incat sa poata sa ii delege pe proiectele potrivite...

Despre profit? Imi place sa respect creativitatea, oamenii care scriu si munca depusa. Asa ca, la fel ca in orice echipa, cine munceste castiga suficient de mult, mai primeste si-un bonus, mai o lauda, daca asta e tot ce vine de la client... Cine nu, primeste exact ce a muncit. Cam asa calculez eu pretul pe care il platesc pentru redactorii "zilieri": pretul total - taxele si impozitele - munca editorului - cheltuielile firmei - timpul meu de stat dupa ei => suma lor. Iar pentru cei din echipa permanenta, e un salariu fix (nu ala mentionat mai sus), calculat cam cum isi calculeaza fiecare anagajator salariul pentru angajati.

Cine preia comenzile? Eu, pentru ca imi place sa stiu in permanenta ce se cere, ce se face, etc si sunt suficient de egocentrista incat sa cred ca nimeni nu s-ar descurca mai bine la capitolul asta decat mine. Dar asta ptr ca mie-mi place sa trag de mine ca de hotii de cai, pentru ca iubesc echipa asta. In mod normal, un om care vrea sa aiba si viata personala, isi angajeaza pe cineva care se ocupa strict de asta, pentru ca doar trimisul mail-urilor ia si cate jumatate de zi.

Avantaje? Eu am ajuns sa-mi fac o cariera dintr-o pasiune si sa lucrez si sa ma apropii de niste oameni suficient de destepti si creativi incat sa fie pe placul meu (sunt o sclifosita aici). Dezavantaje? Stii drama scriitorului? E ca moare de foame, de cand s-a inventat scrisul. Intr-o echipa de content writeri, daca nu esti dispus sa iti sacrifici viata personala si sa muncesti cot la cot cu ei, muriti de foame in grup. Si sa faci concesii in ceea ce priveste pretul, in ideea ca (si tot am sa repet vorba asta) "decat sa mananci un tort azi si maine sa mori de foame, mai bine mananci in fiecare zi un colt de paine". Adica proiecte pe termen cat mai lung, ca sa te asiguri ca si peste 2 ani tot ai ce lucra.

Sper ca te-am ajutat, daca mai ai si alte nelamuriri, iti stau la dispozitie.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 93
    Ultimul Post: 3rd September 2013, 05:16
  2. Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 2nd June 2012, 19:47
  3. Caut content writeri [pentru peste 400 de articole]
    De Toto în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 19th April 2012, 02:19
  4. Caut content writeri | domeniu business
    De danielbuca în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0