Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Cine "joaca" la bursa BVB?

Iulian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th January 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    552
    Putere Rep
    36

Implicit Cine "joaca" la bursa BVB?

A jucat cineva sau joaca in prezent la Bursa de Valori Bucuresti?
    As vrea sa invat mai multe despre domeniul asta
    “Stop Doubting Yourself, Work Hard and Make It Happen”
    Imi place sa conduc si sa gasesc cele mai bune distanțe rutiere.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    102
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    102

Implicit

Trebuie sa stapanesti destul de bine anumite cunostinte economice, si sa ai acces la informatii, altfel sansele sa castigi ceva sunt mici, poti chiar sa pierzi, cel mai probabil.
    Cei mici trebuie sa joace la Bursa pentru a putea avea de unde sa castige rechii ce au acces la informatii.
    Variatiile pentru cotatiile bursiere sunt determinate foarte mult de zvonuri, si manipulari ale adevarului.
    Eu am fost acum cativa ani la un curs in domeniu, dar chiar daca am invatat mai multe decat altii de la curs, mi-am dat seama ca sansele de castig sunt mici, iar cele de pierdere mare
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    676
    Putere Rep
    33

Implicit

Lovelife, exista si varianta castigului (intamplator daca esti afon, "calculat" daca stii cu ce se mananca). Exista si varianta pierderii in ambele cazuri.

Eu unul am jucat pe bursa din 2008 pana acum o luna. Per ansamblu pierdere datorata in proportie covarsitoare crizei si efectelor care s-au resimtit pe bursa. Am decis sa intru dupa o scadere a bursei de 60-70% (sperand intr-un reviriment) si, din momentul acela bursa a scazut cu 80% in cateva luni. In acesti aproape 4 ani nu am reusit decat sa-mi diminuez pierderea prin schimbari de portofoliu, sansa pe unele titluri etc.

Ca sa dau un exemplu si pozitiv, cine ar fi intrat in aprilie 2009 pe titlurile mari (sif-uri, banci) ar fi avut dupa un an profit de aproximativ 100%. Alt exemplu, de la inceputul anului si pana in martie, cand au inceput sa apara mici corectii, cresterea a fost si de 30-40% (vorbim tot de titlurile lichide).
    Un alt exemplu care imi vine in minte a fost cel legat de Azomures, care din ianuarie 2011 pana in prezent au avut o crestere de 400%.

Ce recomand, avand in vedere experienta personala
    - Nu incepe cu sume mari si diversifica portofoliul.
    - Apeleaza la o societate de brokeraj din top 3, chiar daca au comisioane mai mari
    - Tine legatura cu brokerul (fara sa il stresezi, pentru ca are clienti mult mai mari si carora le aloca mai mult timp)
    - Nu as "intra" acum pe bursa. La nivel global criza nu e terminata, la nivel local urmeaza corectiile dupa publicarea rezultatelor si distribuirea dividendelor.
    - Nu uita ca bursa este si stiinta, dar si hazard daca nu ai informatia direct de la sursa (ori nu poti avea surse credibile la orice societate).

Sunt multe de spus despre acest domeniu. Pe multi ii atrage mirajul castigului, ignorand de multe ori iminenta pierderii.

Reputatie:
    102
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    102

Implicit

@imagini daca ai informatii poti castiga si pe pierdere si pe castig, prin contracte futures (parca asa se numesc) plus alte tipuri de servicii.
    Chiar daca ai o informatie buna, si castigi ceva, castigul tau este erodat de comisionul platit brokerului (el castiga fie ca tu castigi sau pierzi), cu cat capitalul tau este mai mic cu atat costurile de brokeraj sunt mai mari.
    Eu nu ma pricep la bursa, doar am studiat asa pentru o posibila afacere.
    Consider ca este o afacere cu un grad de predictibilitate foarte redus si cu un risc enorm. Eu investesc doar in acele afaceri unde am o probabilitate de peste 80 % sa nu pierd

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    676
    Putere Rep
    33

Implicit

Lovelife, presupun ca initiatorul topicului nu va intra din prima pe contracte futures. Sau cel putin aceasta a fost premisa mea.

"Chiar daca ai o informatie buna, si castigi ceva, castigul tau este erodat de comisionul platit brokerului (el castiga fie ca tu castigi sau pierzi), cu cat capitalul tau este mai mic cu atat costurile de brokeraj sunt mai mari." Partial adevarat. La o crestere de 2-3%, da, castigul se poate anula. Insa bursa se adreseaza persoanelor cu apetit ridicat la risc, unde procentul sperat si vizat este mult mai mare (cu riscul aferent asumat).

Pentru cei care un profit anual si sigur de 5-7% este satisfacator, recomand depozitele bancare, sau cel mult fondurile mutuale cu portofoliu pe obligatiuni. Pentru ca la bursa poti obtine profituri considerabile, dar si pierderi usturatoare.

Iulian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th January 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    552
    Putere Rep
    36

Implicit

Multumesc pentru raspunsurile date.

Eu ma gandesc ca s-ar merita o investitie in cateva mii de actiuni (care costa la momentul actual 0,05 ; 0,1; chiar pana la 0,4 lei /actiune) la mai multe firme listate, si in ceva timp (6 luni - 1 an) sa creasca cu 100% - 200%, iar daca nu cresc.. macar sa ramana la nivelul lor actual...
    Vorbesc de firme care au avut preturi/actiune cu 300% mai mare, iar acum sunt la nivelul asta... iar pe viitor cred ca o sa creasca unde au fost inainte...

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    676
    Putere Rep
    33

Implicit

"Vorbesc de firme care au avut preturi/actiune cu 300% mai mare, iar acum sunt la nivelul asta... iar pe viitor cred ca o sa creasca unde au fost inainte..." Unde scrie ca trebuie sa revina la acelasi nivel sau macar apropiat? Stiu ca te referi la actiuni subevaluate, dar de unde stii ca n-au fost supraevaluate?

Din ce scrii e clar ca gandesti ca marea masa a celor care viseaza la dublarea, triplarea sau de ce nu, inzecirea capitalului pe bursa. Voi credeti ca este totul atat de simplu? Asta suna ca in reclamele de la Forex, unde Maria sta cu telecomanda in mana si face 2000 euro / luna cu 300 euro investiti.

Nu o spun cu rautate. Daca investesti in ce nu trebuie si dupa cateva luni vei avea 50% din suma, te vei intoarce si imi vei multumi pentru atentionarea asta. Incearca, dar fa-o cu cap.

Reputatie:
    102
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    102

Implicit

Citat Postat în original de Iulian Vezi Post
    Multumesc pentru raspunsurile date.

Eu ma gandesc ca s-ar merita o investitie in cateva mii de actiuni (care costa la momentul actual 0,05 ; 0,1; chiar pana la 0,4 lei /actiune) la mai multe firme listate, si in ceva timp (6 luni - 1 an) sa creasca cu 100% - 200%, iar daca nu cresc.. macar sa ramana la nivelul lor actual...
    Vorbesc de firme care au avut preturi/actiune cu 300% mai mare, iar acum sunt la nivelul asta... iar pe viitor cred ca o sa creasca unde au fost inainte...
    Ce vrei tu sa faci nu este joc la bursa ci investitii in actiuni. Si poi nu stii daca vor creste sau nu aceste actiuni, tu doar speri sa creasca, la fel de bine pot si scadea, de exmplu daca forma face o noua emisiune de actiuni prin care actiunile vechi isi pierd din valoare (reprezinta mai putin procentual din valoarea companiei)
    Daca nu stii bine cu ce se mananca mai bine investesti in alt ceva.

adi_deg este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    9th November 2007
    Locaţie
    cluj
    Posturi
    276
    Putere Rep
    33

Implicit

Eu am activat pe bursa in perioada de glorie , cand si fara sa vrei faceai bani .Pot spune ca in mare parte am iesit in profit destul de bun, insa m-a si prins nepregatit in momentul incare s-a prabusit , asa ca am ramas cu actiuni blocate acolo, pentru ca daca le vand ies in pierdere.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd February 2011, 11:54
  2. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 29th January 2010, 20:33
  3. Se folosesc parametrii "site:" sau "inurl:" in cautari ?
    De Cristian Mezei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th September 2007, 09:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •