Postat în original de
Kaa
Cum ai zis si tu, intr-o zi aduci 5000 de fani catre 10 pagini. Dar tu inca speri ca cineva sa creada ca astia sunt fani reali.
Un "fan" real, eu il consider pe cel care da "like" din propria initiativa, care da like sa-mi urmareasca stirile si updateurile. Daca imi da like un individ pe care nu-l intereseaza ce postez, nici acum nici in viitor nu este un fan real.
Am pagini pe facebook care au in proportie de 100% fani reali, care au dat like din cadrul siteului, ori din recomandarile altor prieteni. Cu toate astea, atunci cand postez o noutate, sau orice altceva de interes despre tema siteului, nu este luata in seama. O sa iti explic si de ce!
Mai mult decat modul in care aduci acesti fani, conteaza felul in care ii fidelizezi. Fie ca ii obligi sa dea like, fie ca ii faci sa dea fara sa stie, sau orice alte metode ai folosi, foarte rar exista cazuri ca unul sa zica: "Vai, cum de am dat eu like la asta? ca nici nu il suport".
Persoanele care isi pierd vremea pe facebook nu sunt unele dintre cele mai destepte, sunt persoane care dau like la tot ce prind, si din acest motiv uita daca au dat sau nu unei anumite pagini. Daca tu nu stii sa ii fidelizezi inca de la inceput, toata munca poate fi apoi in zadar.
Asadar, poti avea 10.000 de fani adusi in mod natural, sau doar 1000 adusi prin metode "neortodoxe" si rezultatul sa fie acelasi. Asta tine doar de tine, cum stii sa ii folosesti.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.