Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Rosia Montana

Chaos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    3rd April 2006
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    41
    Posturi
    389
    Putere Rep
    35

Implicit Rosia Montana

Poate nu este cel mai potrivit loc pentru a posta asa ceva insa consider ca ar trebui ca mult mai multa lume sa se implice in combaterea proiectului de la Rosia Montana. Ca mult mai multi ar trebui sa fie corect informati asupra a ceea ce se intampla acolo in situatia in care tacerea majoritatii presei a fost cumparata iar la tv se vad doar reclamele cu "solutia Gabriel" pentru Rosia Montana. Pun prin attachment petitia care trebuie trimisa prin posta ministerului mediului pana la data de 25 august 2006. Mai multe detalii puteti afla aici iar petitia originala se afla aici
    Sper ca nu am deranjat pe nimeni cu acest post in caz contrar imi cer scuze insa eu cel putin nu m-am putut abtine.
    Fișiere atașate Fișiere atașate
    Ultima modificare făcută de Chaos; 11th August 2006 la 16:40.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Deacord.
    Dar ar trebui sa postam si cealalta "versiune" astfel incat informatiile sa fie de ambele parti.

Unii zic ca e bine, altii zic ca nu.
    Stiu doar cei ce locuiesc acolo si autoritatile. Pana la urma probabil autoritatile au de castigat. Dar macar societatea civila a luat atitudine.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Adam este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    8th August 2006
    Posturi
    24
    Putere Rep
    0

Implicit

Scuzati-mi ignoranta, dar despre ce-i vorba? Pe (foarte) scurt. Cine cu cine si pe ce se bate?

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    3rd April 2006
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    41
    Posturi
    389
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Deacord.
    Dar ar trebui sa postam si cealalta "versiune" astfel incat informatiile sa fie de ambele parti.

Unii zic ca e bine, altii zic ca nu.
    Stiu doar cei ce locuiesc acolo si autoritatile. Pana la urma probabil autoritatile au de castigat. Dar macar societatea civila a luat atitudine.
    Nu am dat si versiunea Gabriel deoarece sunt probabil prea subiectiv in ceea ce priveste subiectul si ptr ca stiu prea bine ce se intampla acolo atat din punct de vedere arheologic cat si din punctul de vedere al mediului insa ai perfecta dreptate. Ambele versiuni trebuie cunoscute inainte de a-ti forma o parere obiectiva.
    Multumesc pentru completare! E binevenita.

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Parerea mea este ca afacerea va avea castig de cauza, implicat fiind si statul plus alte companii. De pierdut vor pierde localnicii..indiferent de implicarea societatii civile.
    Sper sa existe o minte luminata pe la 'persoanele autorizate' in a aproba sau nu acest proiect.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    3rd April 2006
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    41
    Posturi
    389
    Putere Rep
    35

Implicit

Mai este o problema foarte mare. Exploatarea aurului este rentabila doar daca sa face prin cianurare iar lacul de cianuri care o sa se faca acolo o sa distruga in timp vegetatia pe o raza de cca. 50-60 km. Clujul este la 100.
    Dpdv arheologic: exista kilometri intregi de galerii miniere romane, vechi de 2000 de ani, pastrate excelent si care sunt unice in lume. Exista asezari intregi datand tot din acea perioada, este o zona cu o cultura materiala arheologica deosebita care poate fi valorificata si merita pastrata.
    Este o zona superba, cu un potential turistic deosebit, in zonele care nu au fost deja dinamitate, care de asemenea poate fi valorificat.
    Localnicii au prea putine de pierdut (au de pierdut doar cei care refuza sa plece si sa isi vanda pamanturile pe sumele exorbitante pe care la platesc cei de la Gabriel - cei care sesizeaza pericolul real si care nu sunt doar niste batrani imbecili care nu se lasa stramutati de acolo din motive mioritice).
    Iar in ce priveste autoritatile... la cata mita s-a dat la Ministerul Culturii si cate prostii s-au facut sub supravegherea atenta a "autoritatilor" ...
    In fine ...
    Rugamintea mea era doar urmatoarea: daca considerati ca ceea ce exista la Rosia Montana trebuie/merita pastrat si daca aveti timp - completati petitia si trimiteti-o. Multumesc.

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Url-ul pentru petitia pentru Rosia Montana pus de tine trimite catre o pagina cu eroare.
    Am vrut sa modific postul dar m-am gandit ca poate verifici.

Da, ar trebui trimis petitiile.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    3rd April 2006
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    41
    Posturi
    389
    Putere Rep
    35

Implicit

Am editat. Mc.

Despre ce s-a intamplat cu unul dintre cei mai puternici opozanti ai proiectului Rosia Montana... si cateva comentarii.
    Ultima modificare făcută de Chaos; 11th August 2006 la 16:50.

Ben Boingeanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    12th July 2004
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    1.722
    Putere Rep
    44

Implicit

Nu stiu daca e treaba mea, dar nu stiu cum se face ca acu vreo 3 luni am fost chiar acolo si cam stiu cum sta treaba.

Am vazut in ce conditii traiesc acei oameni. Mai nimeni nu are loc de munca, toate minele s-au inchis, alt ceva in zona aceea nu exista. Singura lor sansa de venit este mina de aur.

Un proiect turistic nu prea vad in zona. Prea multi bani de investit in drumuri ( sunt groaznice ). Cand am vizitat mina romana, localnici se uitau la noi ca la extraterestri ( nu prea vad turisti pe acolo ). Lipsa altor obiective turistice prin zona o scoate de pe harta turistica.
    Boingeanu Ben

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

E treaba ta..mai ales ca vorbesti in cunostinta de cauza. Ai fost acolo.
    Altii nu prea vorbesc in cunostinta de cauza.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •