Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 14 din 14

Subiect: Rosia Montana

Chaos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    3rd April 2006
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    43
    Posturi
    389
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de ben Vezi Post
    Nu stiu daca e treaba mea, dar nu stiu cum se face ca acu vreo 3 luni am fost chiar acolo si cam stiu cum sta treaba.
    E treaba fiecaruia dintre noi.

Am vazut in ce conditii traiesc acei oameni. Mai nimeni nu are loc de munca, toate minele s-au inchis, alt ceva in zona aceea nu exista. Singura lor sansa de venit este mina de aur.
    Un proiect turistic nu prea vad in zona. Prea multi bani de investit in drumuri ( sunt groaznice ). Cand am vizitat mina romana, localnici se uitau la noi ca la extraterestri ( nu prea vad turisti pe acolo ). Lipsa altor obiective turistice prin zona o scoate de pe harta turistica.
    1. Lipsa drumurilor este intradevar o mare problema acolo insa cum o sa se faca drumurile ptr cei de la Gabriel (au nevoie de drumuri ca lumea ptr ce camioane or sa intre pe acolo) se pot face si ptr turism.

2. Nu prea vad turism pe acolo ptr ca nu se ocupa de asa ceva. Exista ceea ce se cheama agroturism iar anumite zone dovedesc ca se poate scoate profit din asa ceva. (vezi zona Botiza din MM, caz concret pe care il cunosc si unde aproape toti localnicii au lucrat la un moment dat la mina de la Baiut care este si ea inchisa aproape de tot si este foarte apropiata de Rosia Montana din acest punct de vedere). Daca vrei se poate. Nu imediat dar se poate.

3. Eu provin dintr-o zona de asemenea miniera si cam stiu cum stau lucrurile in special ca si zona aceea, fosta mina de la Brad, a tinut de Regionala de la Baia Mare. Ei ... acele mine, toate, au fost inchise in etape si s-au platit salarii compensatorii destul de mari. Nu cunosc fiecare caz in parte si nici nu am cum. Pot sa spun doar ca la Baiut, care a fost mina de metale complexe (nu de aur), s-au platit in jur de 300 milioane de lei vechi de om. Tinand cont de cheltuielile de acolo si de preturile de acolo, cu banii astia iti garantez ca iti deschizi o pensiune agro-turistica decenta din care ti-ai scos banii in 5-6 luni. Insa nu se face asa ceva!!! Si stii de ce? Ptr ca a fost mentalitatea: "de ce sa incercam sa castigam si noi, sa traim mai bine ca vin canadienii, deschid inca o mina iar noi am luat bani si de la stat si ne alegem si cu loc de munca". Asta nu mi se mai pare corect. Adica nu mi se pare corect sa ne plangem de mila. Este mentalitatea idioata a romanului care spune: "sa mi se dea". Sa mi se dea un loc de munca, sa mi se dea bani etc... Insa nimeni nu se gandeste sa isi faca.

@Krumel - vorbesc in cunostinta de cauza. Am fost acolo si cunosc zona destul de bine. Este mai usor sa stai toata ziua in carciuma asteptand un loc de munca care nu mai vine sau lucrand ca zilier la sapaturile arheologice de acolo care sunt si ele platite rezonabil decat sa incerci sa faci ceva.

Edit: Este mai usor intradevar sa distrugi ceva decat sa construiesti.
    Ultima modificare făcută de Chaos; 17th August 2006 la 09:50.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

@Chaos postul nu se referea la tine. Ci la 'persoanele autorizate'.
    Imi cer scuze daca ai inteles altceva.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    3rd April 2006
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    43
    Posturi
    389
    Putere Rep
    38

Implicit

A...
    N-ai ptr ce. Scuze din partea mea dc am fost un pic mai taios.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    3rd April 2006
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    43
    Posturi
    389
    Putere Rep
    38

Implicit dezbaterea publica

La aceasta adresa va puteti exprima public parerea asupra proiectului Rosia Montana.
    http://www.cdep.ro/informatii_publice/forum.dispPost?subid=1&tmpl=1.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •