Acum vreo 6 ani americanilor li s-a interzis sa joace poker pe un motiv neoficial destul de simplu: un american joaca si se distreaza, pierzand 10$ intr-o zi pe net la poker, pentru ca isi permite. Dar banii sunt castigati probabil de un om din Europa de Est/Asia pentru care 10$/zi inseamna 300$ pe luna (salariul mediu intr-o gramada de zone).
Problema e insa ca nu poti opri jocurile de noroc interzicandu-le... La fel ca si multe alte lucruri, in momentul in care le interzici sau le reglementezi foarte aspru, tot ce faci este sa incurajezi activitatea ilegala in zona respectiva. Cum e o zona cu atatatea si atatea miliarde la mijloc, sunt si interesele si implicatiile enorme. Parerea mea e ca americanii gresesc rau prin ceea ce au facut acum (vad treaba ca si pe un abuz grosolan chiar). Daca chiar doreau sa opreasca participarea americanilor in jocurile de noroc, atunci puteau sa le aplice taxe aspre (50% din castig... stiu eu, chiar mai mult). Dar or fi pe acolo minti mai luminate. Oricum, pokerul nu moare ca n-are cum. Astia probabil sunt loviti si pentru ingineriile financiare pe care le fac prin tot felul de paradisuri fiscale.

Răspunde cu citat