Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 21

Subiect: Un subiect rar pe Seopedia

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit Un subiect rar pe Seopedia

Este vorba de Joint Venture. (JV)
    Singurele tentative de JV pe seopedia sunt legate de schimbul de link-uri, cel putin asta am observat pana acum.
    Din punctul meu de vedere capitolul este de importanta mare, nu numai pentru SEO, cat si pentru marketing in general.

Ex: stim cu totii ca cei care fac SEO se pot "combina" cu cei care fac design. Sa isi recomande reciproc clientii si sa se promoveze reciproc.
    Deasemenea, cei care stiu WP pe dinafara+monetizare se pot combina cu content-writeri, si asa mai departe.

Exemplu de JV:
    (nu e original)
    Mergi la un salon de cosmetica si ii intrebi "cat valoreaza pt dumneavoastra un client fidel si cat sunteti dispusi sa platiti pentru el?"
    Un vanzator cat de cat bun scoate raspunsul dorit: clientul valoreaza 100 ron / luna profit pur
    Bun, eu va promit cel putin 5 clienti noi / luna, la pretul de 50 ron/ client (one time fee) si va trebui sa ii oferiti un tuns gratis (sau ceva, whatever). Voi avea grija sa tiparesc niste gift-carduri cu "tuns gratis la salonul x" si ma voi ocupa personal sa ajunga la persoane care isi permit sa devina clientii tai.
    In teorie, proprietarul afacerii ar trebui sa fie de acord, ca nu e batut in cap sa rateze asa ceva.
    Avem 250 RON pana acum si un tuns gratis / client. Cu 250 RON tiparim "gift card-uri". Vreo 20 deocamdata. Un tuns gratis la salonul X.
    Mergem la un magazin de bijuterii sa zicem, si ii spunem proprietarului:
    Uite, vreau sa iti ofer niste gift-carduri la salonul x. Un tuns la ei costa 50 ron, eu ti le dau cu 10 ron/bucata. In loc de discount, le poti oferi o valoare de 50 ron. Tot ce vreau este ca tu sa ii intrebi daca sunt clientii salonului. Daca NU sunt, le poti da un gift card.
    In teorie, si el ar trebui sa accepte, pentru ca practic va avea de castigat.
    Daca totul iese conform planului, am facut 450 ron, investind doar in niste cartonase tiparite frumos.
    Acum sa revenim la JV-urile noastre.
    Mai stiu ca toti urmaresc venituri rapide si ca nimeni nu se combina cu saituri "in curs de dezvolare".
    Au si motive, sunt multi care abandoneaza proiectele la mijloc, nu asculta, si atunci au toti de pierdut (concluziile de la "ce te impiedica sa faci mai multi bani" + "ce te derajeaza la colaboratori")

Cine vede o solutie, avand in vedere potentialul de crestere al afacerilor "combinate"?
    Cum ne dam seama in cine putem avea incredere si in cine nu?
    Credeti ca e cazul sa ne trecem cererile de colaborare undeva si sa rugam colegii de forum sa ne lase recomandari?
    (ar fi foarte interesante momentele de sinceritate)

Multumesc
    Trust, but verify.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Eu am incercat sa fac asa ceva pentru promovarea salonului meu de masaj acum cativa ani, si a aparut o mare problema, mare parte din clientii care au primit cadou aceste gift cards nu le folosesc, si mult mai putini, devin clienti permanenti. Si 20% din cei care au platit astfel de carduri, nu le folosesc si pierd banii. Aceasta piata trebuie formata in romania, prin obisnuirea cu acest concept, prin educatie. Salonul de cosmetica ar iesi in pierdere, cel cu magazinul de bijuterii ar avea de castigat.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Eram sigur ca ne vom povesti pe tema salonului
    Era doar un exemplu, o teorie. Habar n-am daca in practica in Romania functioneaza.
    Tu esti sigur ca ai atacat targetul cum trebuie? Clientii din exemplul meu erau foarte targetati.
    Ultima modificare făcută de Dan; 10th December 2010 la 18:48.
    Trust, but verify.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    53

Implicit

Exemplul tau Dane, nu va functiona niciodata in romania... Problema in exemplul tau este colectarea banilor de la salonul de cosmetica. Nu-i poti lua de dinainte ca nu stii cati clienti vei convinge, si nici patronul nu-ti va da 1 leu pt promisiuni. Nu ai niciun control asupra evidentei numarului de clienti adusi de tine ce-i trec prin salon, iar patronul roman te va fura...

Recunosc ca e ideea este foarte interesanta.
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Eram sigur ca ne vom povesti pe tema salonului
    Era doar un exemplu, o teorie. Habar n-am daca in practica in Romania functioneaza.
    Tu esti sigur ca ai atacat targetul cum trebuie? Clientii din exemplul meu erau foarte targetati.
    Nu erau targhetati, nu ma interesat asta ca nu ma costa nimic in afara de tiparirea cartoanelor, si eram foarte la inceput, habar nu aveam atunci de targhetare. Toti abonatii la o firma de internet primeau un astfel de bonus. Dar rata de succes era ceva de genul 1 la 200 sau chiar mai mica, si poate ca acel client oricum ar fi venit si fara acea campanie. Poate de atunci oamenii au mai evoluat.
    Dar cele preplatite au fost bine targhetate, si am mai practicat si chiar asta vara (o firma mare de produse de uz casnic a oferit cadou castigatorilor la o tombola servicii la salonul meu), doar 50-60% au folosit cadoul
    Ultima modificare făcută de lovelife; 10th December 2010 la 18:57.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de -Rares- Vezi Post
    Exemplul tau Dane, nu va functiona niciodata in romania... Problema in exemplul tau este colectarea banilor de la salonul de cosmetica. Nu-i poti lua de dinainte ca nu stii cati clienti vei convinge, si nici patronul nu-ti va da 1 leu pt promisiuni. Nu ai niciun control asupra evidentei numarului de clienti adusi de tine ce-i trec prin salon, iar patronul roman te va fura...

Recunosc ca e ideea este foarte interesanta.
    Uite, asta e o idee preconceputa. Pleci de la inceput pe ideea ca vei fi furat. In plus de asta... Nu cred ca mai avem de-a face cu oameni care NU VOR clienti.
    Singura problema este, recunosc, controlul. Practic este ca un mecanism de afiliere, care online se urmareste usor, offline nu prea.
    Gandeste altfel.. 250 ron e o suma mare pentru publicitate? Eu zic ca nu. Depinde 100% de puterea de convingere a vanzatorului.

In fine.. exemplul era doar pentru a evidentia posibilitatile, nu pentru a da idei de a face bani rapid.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Nu erau targhetati, nu ma interesat asta ca nu ma costa nimic in afara de tiparirea cartoanelor, si eram foarte la inceput, habar nu aveam atunci de targhetare. Toti abonatii la o firma de internet primeau un astfel de bonus. Dar rata de succes era ceva de genul 1 la 200 sau chiar mai mica, si poate ca acel client oricum ar fi venit si fara acea campanie. Poate de atunci oamenii au mai evoluat.
    Dar cele preplatite au fost bine targhetate, si am mai practicat si chiar asta vara (o firma mare de produse de uz casnic a oferit cadou castigatorilor la o tombola servicii la salonul meu), doar 50-60% au folosit cadoul
    Uite, te apropii cu targetatul. Diferenta in procente este enorma, corect?
    Cand stii clar ca clientul este nou, te chinui putin sa il pastrezi, sa il faci sa revina. Este afacerea ta, deci ar trebui sa stii sa te ocupi de ea.
    In fine, nu am studiat piata, repet, doar stiu sigur ca posibilitatile sunt nelimitate.
    Trust, but verify.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Uite, asta e o idee preconceputa. Pleci de la inceput pe ideea ca vei fi furat. In plus de asta... Nu cred ca mai avem de-a face cu oameni care NU VOR clienti.
    Singura problema este, recunosc, controlul. Practic este ca un mecanism de afiliere, care online se urmareste usor, offline nu prea.
    Gandeste altfel.. 250 ron e o suma mare pentru publicitate? Eu zic ca nu. Depinde 100% de puterea de convingere a vanzatorului.

In fine.. exemplul era doar pentru a evidentia posibilitatile, nu pentru a da idei de a face bani rapid.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Cand stii clar ca clientul este nou, te chinui putin sa il pastrezi, sa il faci sa revina. Este afacerea ta, deci ar trebui sa stii sa te ocupi de ea.
    In fine, nu am studiat piata, repet, doar stiu sigur ca posibilitatile sunt nelimitate.
    Pai e aproape imposibil sa-i contorizezi. Tu dai cupoane la 10 oameni si 5 dintre ei se duc. De unde stii cati s-au dus daca respectivul spune ca n-a venit nimeni cu un cupon ?

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Diferenta vine din faptul ca in cazul 2 oamenii au fost sunati sa fie intrebati de cateva ori, daca au fost la salon sa benefecieze de serviciile primite cadou, si apoi era un premiu castigat, cu termen limita de adjudecare, ceea ce este foarte motivant. Intre timp si serviciile noapstre au evoluat, educatia romanilor a crescut, diferenta intre cele doua evenimente a fost de 6-7 ani.

Cika-Bum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd November 2010
    Locaţie
    Romania, Constanta
    Vârstă
    43
    Posturi
    145
    Putere Rep
    0

Implicit

eu sunt mai optimist din fire si cred ca ar trebui incercata treaba asta pe Romania, s-ar putea sa aiba ceva priza.

mi-a placut exemplul

Sa auzim de bine,
    O impresionanta colectie de -> Unelte SEO
    Gratuit siteul/blogul tau in cele mai mari motoare de cautare

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

Da, cred ca asta e viitorul si romanii se vor adapta, vor vana cupoanele de reducere si orice le ofera un avantaj, altfel nu apareau fundeal, goldendeals si groupon.ro.
    Anul viitor vom asista la un boom in acest domeniu si multi patroni vor deveni foarte receptivi la astfel de oferte si chiar vor cauta firme specializate pe promovare prin vouchere. Profitati acum sau veti pierde acest tren (trend).

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Subiect unic PR-update
    De Diana în forumul Google
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 10th February 2009, 19:41
  2. www.seopedia.ro
    De Mascka în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 14th October 2006, 21:08
  3. Redenumire subiect +
    De Diana în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 10