Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 21

Subiect: Se platesc taxe vamale pe cadourile primite din America ?

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Multumesc pentru raspunsuri. O sa incerc sa rezolv problema asta, mai ales ca urmeaza sa-mi trimita si niste electronice care valoreaza cateva mii de euro si n-am de gand sa patesc la fel.

@Fium eu am primit haine de multe ori si nu s-a facut niciodata dezinsectie.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Alex mersi de topic, m-ai salvat. Mezei multam de raspuns, e exact ceea ce cautam. Uraa!
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Multumesc pentru raspunsuri. O sa incerc sa rezolv problema asta, mai ales ca urmeaza sa-mi trimita si niste electronice care valoreaza cateva mii de euro si n-am de gand sa patesc la fel.

@Fium eu am primit haine de multe ori si nu s-a facut niciodata dezinsectie.

Probabil s-a facut la imbarcare, eu am primit doi paleti din Canada care au trecut via Germania, de fapt au venit cu vaporul pana in Germania si de acolo rutier. La descarcare daca nu ai document de deratizare, obligatori iti fac ei, costa 200 euro, probabil in functie de volum.

youngdmz este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd February 2011
    Vârstă
    39
    Posturi
    1
    Putere Rep
    0

Implicit

ok... in cazul in care un colet vine din US, am un laptop, un inel, un hard disk si un ceas in respectivul pachet, iar valoarea lui declarata cand a fost trimis este de 310USD. Totodata pachetul a fost marcat drept fiind cadou. care ar fi taxa vamala in acest caz? din cate mi-au spus ca 24% din valoarea laptopului, 4% pt ceas... like wtf is going on?

goree este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    26th November 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    77
    Putere Rep
    0

Implicit

@Fium...mi-au placut mult raspunsurile tale...foarte utile si corecte

@Alex Dumitru...la tine problema care poate sa intervina este regularitatea primirilor...in mod normal produsele tester/cadou nu se supun impozitari (TVA, taxe vamale, comision vamal), insa daca primesti in mod regulat probabil ca tranzactiile au alta interpretare...

Solutii
    * cum s-a mai spus, livrarea din filiala UE si automat incadrare in tranzactia intracomunitara (scutita)
    * solicita un document oficial, semnat si stampilat, de la terta persoana non-UE care a trimis produsele prin care sa declare foarte clar ca acele produse reprezinta tester sau cadou...si pregateste multa rabdare pt hatisul legislativ si birocratic din Romania

In nici un caz nu accepta sa platesti sau sa dai spaga...

Succes

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Eu primesc destul de des produse pentru review de la diferite firme si de multe ori sunt pus sa platesc taxe vamale, desi e specificat clar pe colet ca produsul e un cadou sau o promotie, pentru ca nu platesc nimic pentru ele.

De cele mai multe ori sunt pus sa platesc TVA-ul. O data mi s-a cerut sa duc un extras de cont sau o factura care dovedea ca am cumparat produsului respectiv ( care era cadou, deci nu platisem nimic ).

Acum am fost sunat de la vama ca mi-au retinut un colet care contine niste echipamente pentru pilotii de formula 1 si alte produse Mercedes ( casti, geci, termosuri, brelocuri, stickuri, etc. ). Ei au evaluat produsele la $920 si trebuie sa platesc ~900 ron daca le ridic din Otopeni sau ~1050 ron daca le ridic de la posta vamala din Pitesti. Mi se pare ilogic si nu am de gand sa platesc atat pentru niste produse care nici macar nu valoreaza $920, pretul evaluat de ei.

Ce pot sa fac ?
    Eu primesc lunar, si am 2 varainte in functie de colet.
    1. vine cu usps, servicul standard si ajuge la oficiul psotal x. Acolo ma costa 500k si nu deschide nimeni cutia.
    2. vine cu usps express si ajunge la oficiul postal y, vama si nu costa nimic!

Ideea este sa ai coletul sub 100 usd, ideal sub 50 si sa fie cadou specificat la toate obiectele, asa e legal, dar daca vamesa e "nesimtita", explicai ca 500k ai tai sun mai buni decat 0.
    Daca insista cu tva, spunei asa: am doar 500k, ce fac? si-ti explica ea
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

raluca este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    22nd February 2011
    Posturi
    112
    Putere Rep
    29

Implicit

Din ce stiu eu, se plateste o taxa in functie de valoarea declarata cadoului/coletului, declarata de expeditor... Cat despre cumparaturile din SUA, se plateste TVA-ul pe factura din colet.

eu4ok este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd April 2015
    Posturi
    0
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu primesc destul de des produse pentru review de la diferite firme si de multe ori sunt pus sa platesc taxe vamale, desi e specificat clar pe colet ca produsul e un cadou sau o promotie, pentru ca nu platesc nimic pentru ele.

De cele mai multe ori sunt pus sa platesc TVA-ul. O data mi s-a cerut sa duc un extras de cont sau o factura care dovedea ca am cumparat produsului respectiv ( care era cadou, deci nu platisem nimic ).

Acum am fost sunat de la vama ca mi-au retinut un colet care contine niste echipamente pentru pilotii de formula 1 si alte produse Mercedes ( casti, geci, termosuri, brelocuri, stickuri, etc. ). Ei au evaluat produsele la $920 si trebuie sa platesc ~900 ron daca le ridic din Otopeni sau ~1050 ron daca le ridic de la posta vamala din Pitesti. Mi se pare ilogic si nu am de gand sa platesc atat pentru niste produse care nici macar nu valoreaza $920, pretul evaluat de ei.

Ce pot sa fac ?
    DHL comision + taxe vamale
    ATENTIE!!!! De evitat teparii de la DHL Romania. Never, but never, sa nu alegeti DHL ca transportator pentru coletele care ajung in Romania din afara UE.
    Am cumparat un produs din afara UE si am facut nefericita optiune de a transporta coletul cu DHL.
    Dupa ce ca au comisioane fff mari pentru transport comparativ cu alte companii de curierat, cand in sfarsit ajunge produsul in tara, incepe "hora". Te pun sa declari continutul coletului, costul acestuia si al transportului dupa care te instiinteaza ca pe langa plata TVA (24% din valoarea produsului) trebuie sa platesti si comisionul propriu DHL pentru efectuarea platii taxei vamale (taxa care este in valoare de de 9 lei). Pentru faptul ca ei platesc in locul tau a acest comision vamal de 9 lei, DHL Romania percepe o taxa de 55,8 lei la care se mai adauga si TVA. Ce spuneti de acasta AFACERE (excrocherie), aplici un comision de peste 600% pentru ce??? ca fac o plata in numele tau. As vrea sa am si eu o astfel de afacere, ce sa zic, ii bate pe cei de la banci.
    In fine, daca decizi sa nu accepti acest comision, incepe calvarul. Daca pana atunici nu avei nevoie de nimic pentru a primi coletul, acum trebuie sa obtii factura de la furnizor chiar daca ai comandat produsul si l-ai platit online, sa o traduci, si multe altele tampenii, multe inventate, special sa te determine sa renunti si sa platesti acel comision catre DHL. Din discutia cu reprezentantii vamali aceste aberatii sunt un abuz, fiind suficienta o declaratie proprie privind continutul si valoarea acestuia daca nu exista alte documente, pentru a fi realizate formalitatile vamale.
    In concluzie, daca aveti alte optiuni, nu alegeti niciodata DHL pentru primirea coletelor din afara UE alfel, veti avea un gust amar in loc sa va bucurati de produsul achizitionat.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

Hahahahaha, din ciclul "habar nu avem dar hai sa batem campii cu gratie".
    De altfel v-ati invatat prost rau cu "importurile" prin posta romana iar acum e naspa cand te trezesti la realitate.
    Oarecum ontopic, in ultimele luni s au inasprit groaznic vamesii cel putin pe dhl/tnt asa ca faceti actele cu mare grija.

Olegzander este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th February 2016
    Vârstă
    41
    Posturi
    0
    Putere Rep
    0

Implicit

Salut. Am primit 3 colete din USA de la o prietena, colete care contin niste piese pentru un calculator inclusiv un monitor. Tipa a scris pe colete o valoare cumulata de 1000 de dolari si ca piesele sunt cadou. Ce pot sa fac sa nu mai platesc taxe pentru aceste colete si sa la ridic gratis?
    Va rog sa ma ajutati.
    Cu stima,

In cazul in care nu te intelegi cu persoana respectiva, ceri un superior. In caziul in care nici asa nu rezolvi, ma suni pe mine si preiau eu.[/QUOTE]

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Taxe vamale
    De startblog în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 12th March 2011, 19:30
  2. recomandare SMS premium in America de Nord
    De hl2u în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 7th January 2010, 12:25
  3. Program Afiliati ? - Taxe?
    De inSecure în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 10th November 2009, 16:03
  4. Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 18th May 2008, 12:54
  5. La Cat S-a Ridicat Piata De Seo Din America In 2005?
    De kevinro în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 7th January 2006, 20:04

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •